Facebook Pixel Οι "ήρωες" του ΑΠΟΕΛ
| 2011-11-25 12:17:00

Οι "ήρωες" του ΑΠΟΕΛ

Οι "ήρωες" του ΑΠΟΕΛ

Καλά γράφουμε για τον Ολυμπιακό και για τις άλλες ομάδες μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, αφού εδώ ζούμε και θα έχουμε συνεχώς αφορμές να το κάνουμε. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.

Ήθελα όμως για 2η συνεχόμενη ημέρα να σταθώ στην τεράστια επιτυχία του ΑΠΟΕΛ να βρεθεί στους 16 του Τσάμπιονς Ληγκ και μάλιστα από έναν όμιλο, όπου όχι απλά ήταν αουτσάιντερ, αλλά ουδείς υπολόγιζε ότι μπορούσε να πάρει και βαθμό. Αναλογικά με το μέγεθος της ομάδας, αλλά και το Κυπριακό ποδόσφαιρο (που σε πολλά σημεία πάντως οργάνωσης και υποδομών, μας έχει αφήσει πίσω προ πολλού), ισοδυναμεί με την κατάκτηση του τροπαίου.

Ήθελα λοιπόν σήμερα, να δούμε μαζί ποιοι είναι αυτοί οι παίκτες, που από το ξεκίνημα της σεζόν έφεραν την ομάδα σε αυτήν την θριαμβευτική πορεία, είτε αγωνιζόμενοι, έστω και ένα λεπτό, από την αρχή των αναμετρήσεων στην φάση των ομίλων, ή ήταν έστω αναφορά στο φύλλο αγώνα. Και να θυμηθούμε, ποιους από αυτούς «σνόμπαραν» οι παραγοντάρες του Ελληνικού πρωταθλήματος, με το «αετίσιο μάτι»…

Η 11άδα της Αγίας Πετρούπολης και οι «χρυσές αλλαγές»

Ούκο Πάρντο

Η απόκτηση του την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου θεωρήθηκε έκπληξη αφού στο ρόστερ υπήρχαν ακόμα 3 τερματοφύλακες. Ο Πάρντο όμως ήταν ελεύθερος και η ανάγκη για κάποιον που θα μπορούσε να αντικαταστήσει επάξια τον Χιώτη πολύ μεγάλη. Ο Γιοβάνοβιτς δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί και πολύ αφού τον γνωρίζει από το κοινό πέρασμα τους από τον Ηρακλή το 2007. Θυμίζω βέβαια, ότι στον Ολυμπιακό ο Βαλβέρδε ήθελε να μείνει, ο τερματοφύλακας, που ήταν βασικός στην κατάκτηση του τίτλου, αλλά στο οικονομικό υπήρχε διαφορά. Ο Ισπανός θεωρούσε λίγα τα 250 χιλιάρικα, που έπαιρνε ζητώντας μια γενναία αύξηση. Τώρα ήταν 6-7 κατοστάρικα, που έλεγε ο ίδιος, ήταν 1 εκατομμύριο, που διέρρεε ο Ολυμπιακός; Η ουσία είναι πως η προσφορά των ερυθρόλευκων δεν ξεπέρασε τις 500 χιλιάδες και η συνέχεια είναι ιστορία. Στον Πειραιά πήγε ο Κοστάνζο (ποιος;) και ο Πάρντο, έστω και αλλαγή του Χιώτη, ήταν ο βασικός συντελεστής για το χρυσό Χ στην Αγία Πετρούπολη.

Άθως Σολωμού

Ήρθε στον ΑΠΟΕΛ από τον Απόλλωνα για να δει καλύτερες μέρες ποδοσφαιρικά. Γρήγορος μεσοεπιθετικός, που αποδίδει καλύτερα αγωνιζόμενος στο άκρο. Οι ανάγκες της ομάδας και όχι μόνο τον έφεραν σε αρκετούς αγώνες να αγωνίζεται στο δεξιό άκρο της άμυνας.

Πάολο Ζόρζε

Αρχηγός της Μπράγκα, έκλεισε 10ετία στην ομάδα, ξεκινώντας από τις Ακαδημίες. Ένας σοβαρός τραυματισμός το 2008 τον έθεσε νοκ αουτ για 8 μήνες και το καλοκαίρι του 2009 όταν δεν του ανανεώθηκε το συμβόλαιο πήρε την μεγάλη απόφαση να ξενιτευτεί για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ. Επιρρεπής σε τραυματισμούς- την πρώτη χρονιά είχε 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και τη δεύτερη 15. Παρόλα αυτά ο Γιοβάνοβιτς έκρινε ότι μπορεί να βοηθήσει ακόμα περισσότερο για αυτό και τον Μαϊο του 2011 του προσφέρθηκε και αποδέχτηκε συμβόλαιο συνεργασίας για ακόμα ένα χρόνο.

Μαρσέλο Ολιβέϊρα

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός έκανε το 2006 το μεγάλο βήμα να δοκιμάσει την ποδοσφαιρική του τύχη στην Ευρώπη. Η επιλογή του ήταν ο Ατρόμητος στον οποίο έμεινε για πέντε ολόκληρα χρόνια. Απασχόλησε τον ΑΠΟΕΛ και το καλοκαίρι του 2009 όταν ο Γιοβάνοβιτς έψαχνε για αμυντικούς αλλά ο Ολιβέιρα προτίμησε να ανανεώσει στον Ατρόμητο. Τον Μάιο του 2011 δεν ανανέωσε έτσι η πόρτα του Αρχαγγέλου άνοιξε με δυο χρόνια καθυστέρηση. Καμμία ομάδα στην Σούπερ Ληγκ δεν εκτίμησε, ότι μπορούσε να προσφέρει. Μαζί με τον Ζόρζε και τον Κακά, σήκωσαν όλο το βάρος στα στόπερ.

Νεκτάριος Αλεξάνδρου

Από τους ελάχιστους που βγήκαν από τις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ και μπόρεσαν να κάνουν καριέρα στην πρώτη ομάδα. Έκανε το ντεμπούτο το 2000 επί θητείας Γούοκερ και η ανοδική του πορεία τον οδήγησε στη Λάρισα το 2006. Όλοι έλεγαν, πως δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του Ελληνικού πρωταθλήματος, και το παιδί προσπαθούσε, κάθε φορά που έπαιζε, να πείσει τους «δύσπιστους». Έμεινε τελικά στην Ελλάδα για μια διετία και επέστρεψε το 2008, χρονιά κατά την οποία η παρουσία του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αν και επιθετικογενής ποδοσφαιριστής προσπαθεί να μάθει να αμύνεται για αυτό και από πέρσι αγωνίζεται όλο και πιο συχνά στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής. Ανανέωσε το καλοκαίρι του 2011 τη συνεργασία του για ακόμα δυο χρόνια.

Μάριος Ηλία

Φορά τα γαλαζοκίτρινα από το1998. Το 2002 δόθηκε δανεικός στη Δόξα για να «ψηθεί» και το πέρασμα του τον βοήθησε στα μέγιστα. Επιστρέφοντας μετά από ένα χρόνο πήρε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν και κατάφερε να μονιμοποιηθεί στην εντεκάδα. Μια κόντρα του με τον Ουζουνίδη το 2006, είχε σαν αποτέλεσμα να καταλήξει δανεικός στην Άχνα. Επέστρεψε πιο ώριμος αποδέχτηκε το νέο του ρόλο στην ομάδα και είναι πάντα έτοιμος να δώσεις λύσεις. Από τους λίγους που μπορούν να παίξουν το ίδιο καλά και στα δυο άκρα της άμυνας. Στην παγωμένη Ρωσία μπήκε αλλαγή.

Σανέλ Γιάχιτς

Τώρα πως γίνεται, πολλοί προπονητές, ανάμεσα τους ο Μπάγεβιτς και ο Γιοβάνοβιτς, αλλά και οι εκλέκτορες της εθνικής, να τον θεωρούν υπέρ-πολύτιμο εργαλείο, αλλά στην Ελλάδα να τον βγάλαμε άχρηστο και παλτό, είναι από τα μεγάλα ερωτήματα. Τι έφταιγε το παιδί, που βρέθηκε στην μέση του εμφυλίου πολέμου με τον Μπάγεβιτς και μέρος της εξέδρας, και την πλήρωσε, επειδή ο Ντούσκο εισηγήθηκε την απόκτησή του; Είδε και αποείδε, ότι δεν βρίσκει άκρη με εμάς, και πήγε στην Κύπρο, όπου ο Ιβάν ο τρομερός τον ήθελε, και έπαιξε σε πολλές θέσεις, είτε βασικός, είτε αλλαγή.

Ριμπέϊρο Έλιο Πίντο

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπενφίκα πήρε μεταγραφή στη δεύτερη ομάδα της Σεβίλλης και ήρθε στην Κύπρο δανεικός για λογαριασμό του Απόλλωνα. Ο Πορτογάλος κατάφερε να προσαρμοστεί σε χρόνο ρεκόρ και είναι από τους πολυτιμότερος ποδοσφαιριστές, αφού τα κάνει όλα στη μεσαία γραμμή. Αν και θεωρείται μέσος με επιθετικές αρετές οι ανάγκες και το ταλέντο του τον έχουν εξελίξει και σε αμυντικό χαφ. Σπάνια σπάει το δίδυμο με το Νούνο Μοράις.

Νούνο Μοράις

Η μεταγραφή του στον ΑΠΟΕΛ ερχόμενος από την Chelsea, το 2007, προκάλεσε ερωτηματικά, αφού κανένας δεν μπορούσε να δώσει εξηγήσεις. Δυσκολεύτηκε αφάνταστα να προσαρμοστεί ενώ ο τότε προπονητής (Ουζουνίδης) έκανε την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη με τις επιλογές του. Έφτασε μια ανάσα από την αποδέσμευση και τον έσωσε κυριολεκτικά η πρόσληψη του Γιοβάνοβιτς. Τελείωσε τη χρονιά 2007-08 με δυο εξαιρετικά παιχνίδια, που έδωσαν στην ομάδα την πρόκριση στον τελικό αλλά και το κύπελλο. Εκ τότε είναι μόνιμα εκ των κορυφαίων και πιο σταθερών σε απόδοση και σημείο αναφοράς σε όλες τις αναμετρήσεις.

Γκουστάβο Μαντούκα

Η μεταγραφή του στον ΑΠΟΕΛ το καλοκαίρι του 2010, μετά τις σεζόν του στην ΑΕΚ, θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία. Πείστηκε να έρθει στην Κύπρο λόγω της συμμετοχής στο champions league την ίδια χρονιά. Οι παράγοντες της ΑΕΚ έκριναν, ότι δεν άξιζε να ξοδέψουν χρήματα για τον πιο ουσιαστικό μέσο της ομάδας, αφού όλοι ήθελαν να είναι ικανοποιημένο το «θλιμμένο πριγκηπόπουλο». Ψηφίστηκε από τον κόσμο ως ο πολυτιμότερος παίκτης την περυσινή σεζόν, κατακτώντας το πρώτο του πρωτάθλημα. Δύο γκολ στην διοργάνωση, με το χρυσό γκολ της νίκης, την προηγούμενη αγωνιστική με την Πόρτο.

Ιβάν Τρικόφσκι

Ήρθε στον ΑΠΟΕΛ το καλοκαίρι του 2010 από το Παραλίμνι (έπαιξε δανεικός ένα χρόνο) και κατάφερε, πολύ γρήγορα, να γίνει από τους αγαπημένους, τους καλύτερους αλλά και να συγκεντρώσει τα βλέμματα ομάδων της Ευρώπης. Μοντέρνος επιθετικός ο Σκοπιανός, που μπορεί να δημιουργήσει αλλά και να τελειώσει φάσεις. Γρήγορος, διεισδυτικός με πολύ καλό σουτ και επινοήσεις. Σκόραρε στην Ντόνμπας Αρένα, στο 1-1 με την Σαχτάρ. Ο Γιοβάνοβιτς δεν δίστασε να δώσει το ΟΚ για να αποκτήσει τα δικαιώματα του, από τον Ερυθρό Αστέρα η ομάδα, έναντι 300 χιλιάδων €. Η Λόκερεν έκανε πρόταση τον Οκτώβριο, ύψους 1,3 εκατ €, που απορρίφθηκε.

Κώστας Χαραλαμπίδης

Θεωρείται ο πιο ολοκληρωμένος Κύπριος ποδοσφαιριστής. Ότι καλύτερο έχει να επιδείξουν οι ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ τα τελευταία 20 χρόνια. Πήρε το βάπτισμα του πυρός επί Βουτσέκοβιτς το 1998. Το καλοκαίρι του 2004 έκανε το μεγάλο βήμα με την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, όπου έπαιξε για 2 χρόνια, αλλά πλήρωσε το γεγονός, ότι ήταν στην ομάδα, που αποδομήθηκε μετά το πρωτάθλημα. Έκανε σπουδαίες εμφανίσεις, όμως οι «ξερόλες» της Ελλάδας έκριναν, ότι δεν κάνει για το ειδικό βάρος του τριφυλλιού. Τελείωσε την σεζόν 2006-2007 δανεικός στον ΠΑΟΚ και την επόμενη σεζόν, ξεκίνησε στην Μπουντεσλίγκα 2 με την Καρλ Τσάις Ιένα. Τον Γενάρη του 08 αποφάσισαν να λύσουν την συνεργασία τους και επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του.

Αϊλτον

Η συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Ληγκ το 2009-10, ήρθε αποκλείοντας στην Κοπεγχάγη. Εκεί, «γυάλισε» στους Κύπριους παράγοντες ο Βραζιλιάνος επιθετικός και τον απέκτησαν πέρυσι το καλοακίρι. Που να τον πάρουν χαμπάρι, τα λαγωνικά των ελληνικών ομάδων; Δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στις αρχές αλλά η πρώτη του χρονιά στην ομάδα θεωρήθηκε πετυχημένη αφού πέτυχε κρίσιμα τέρματα και ήταν ο παίκτης που στα δύσκολα έκανε τη διαφορά. Έχει «βγάλει μάτια» με τις εμφανίσεις του, σκοράροντας 3 γκολ στον όμιλο, ενώ άλλα 4 έβαλε στα προκριματικά. Ο Νίκος Νιόπλιας, πριν λίγο καιρό σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, είχε πει, ότι είναι εξαιρετικός επιθετικός, που θα έπαιζε με κλειστά μάτια σε οποιαδήποτε μεγάλη ελληνική ομάδα. Δύσκολο πια να γίνει, αφού θα τον μοσχοπουλήσει ο Κυπριακός σύλλογος.

Αλντο Αντόρνο

Ήρθε στην Κύπρο το 2006. Άρχισε από την ΕΝΠ, στη συνέχεια πήγε στην ΑΕΚ, όπου η καλή του παρουσία έφερε την προαγωγή στον Απόλλωνα. Αν και ακραίος επιθετικός ο Παραγουανός θεωρείται παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί το ίδιο καλά σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής. Ξεχωρίζει για την άρτια τεχνική του κατάρτιση, έχει την απαιτούμενη ταχύτητα ενώ μπορεί να τελειώσει και φάσεις. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον είχε στο μικροσκόπιο του εδώ και καιρό και με το που έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

«Βασικοί» και «ρολίστες» στην πορεία θριάμβου

Κακά

Οι εξαιρετικές χρονιές που έκανε τη διετία 2006-08 στην Ακαντέμικα οδήγησαν στην μετεγγραφή του, στη Χέρτα Βερολίνου στην οποία όμως δεν μπόρεσε ποτέ να κερδίσει θέση βασικού. Στη συνέχεια πέρασε για ένα εξάμηνο από την Κύπρο, δανεικός στην Ομόνοια, κατακτώντας το πρωτάθλημα. Πέρυσι έφτασε με την Μπράγκα, στην τρελλή πορεία μέχρι τον τελικό του Γιουρόπα Ληγκ. Αποκτήθηκε, δανεικός, την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου και η συμμετοχή στους ομίλους του CL έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του. Στην Ρωσία ήταν στον πάγκο, έχει όμως μοιραστεί χρόνο συμμετοχής στα σέντερ μπακ, με τον Ολιβέιρα και τον Ζόρζε.

Διονύσης Χιώτης

Ήρθε στον ΑΠΟΕΛ το καλοκαίρι του 2008 και κατάφερε από την πρώτη χρονιά να κερδίσει θέση βασικού. Συνέβαλε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος 2008-09 ενώ την επόμενη χρονιά ήταν από τους βασικούς συντελεστές της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ ενώ η εξαιρετική του εμφάνιση στη φάση των ομίλων εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης του έδωσε τον τίτλο του κορυφαίου τερματοφύλακα τη συγκεκριμένη αγωνιστική. Η ΑΕΚ ουδέποτε πίστεψε ουσιαστικά στο ταλέντο του, και αφού αρχικά πήγε δανεικός στην Προοδευτική και τον Εθνικό, έπαιξε βασικός για μια 4ετία, αλλά ο ερχομός του Σορεντίνο το 2005, τον έβαλε στο περιθώριο. Το 2007 πήγε στην Κέρκυρα πριν αποφασίσει να δοκιμάσει την τύχη του στην Κύπρο. Μετρημένο και σοβαρό παιδί, έβαλε τα γυαλιά σε αυτούς που δεν τον εμπιστεύθηκαν και κατάφερε να πείσει και τον Σάντος, να τον καλέσει και πάλι στην εθνική ομάδα, όπου είχε μια συμμετοχή το 2002. Ο Γιοβάνοβιτς τον έχει βασική επιλογή, ήθελε όμως με την απόκτηση του Πάρντο να έχει δύο ισάξιους τερματοφύλακες στην διάθεση του.

Μαρσίνιο

Ήρθε στον ΑΠΟΕΛ από την Μαρίτιμο την τελευταία μέρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου του 2010 και ένας τραυματισμός δεν του επέτρεψε να αποδώσει τα αναμενόμενα. Η συνέχεια ήταν διαφορετική αφού την επόμενη χρονιά έκανε πολύ καλά παιχνίδια και βοήθησε την ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Οργανωτής, που θέλει να περνά όσο πιο πολύ γίνεται η μπάλα από τα πόδια του. Έπαιξε και βασικός και αλλαγή, σε αυτήν την καταπληκτική πορεία.

Σάββας Πουρσαϊτίδης

Ο βιονικός Πουρσαϊτίδης (όπως τον λένε οι φίλοι της ομάδας), πήγε στον ΑΠΟΕΛ το καλοκαίρι του 2008 και από τότε είναι ο πιο σταθερός σε απόδοση ποδοσφαιριστής της ομάδας, καλύπτοντας το δεξί άκρο της άμυνας. Τραυματίας, δεν πήγε στην Ρωσία, αλλά είναι η βασική επιλογή του Γιοβάνοβιτς.  Ήρθε στην Κύπρο από το 2002 για λογαριασμό του Διγενή και στο πέρασμα του από την Ανόρθωση απέδειξε ότι είναι εξαιρετικός. Ο γεμάτες χρονιές, η προσφορά, η αφοσίωση , ο επαγγελματισμός και ο εξαιρετικός χαρακτήρας έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για να ανανεωθεί το συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2011 αν και πατά τα 35.

Ο Δραμινός φόρεσε τα ερυθρόλευκα την διετία 1998-2000, αλλά δεν είχε το «όνομα» για να τον στηρίξει η απαιτητική κερκίδα. Ούτε στην Ξάνθη την επόμενη 2ετία, μπόρεσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη. Πήρε την Κυπριακή υπηκοότητα φορώντας την φανέλλα της εθνικής 8 φορές.

Ουίλιαμ Μποαβεντούρα

Ο έτερος των τραυματιών, αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2010. Αν και ξεκίνησε την καριέρα του ως ακραίος επιθετικός, ο Βραζιλιάνος στην πορεία καθιερώθηκε στη θέση του αριστερού μπακ. Έγινε γνωστός στην Κύπρο από το πέρασμα του στην ΑΕΛ το 2004 ενώ στη συνέχεια πήρε μετεγγραφή στην Ανόρθωση. Πριν επιστρέψει στην Κύπρο είχε ένα πετυχημένο πέρασμα από την Ουκρανική Μέταλουργκ Ντόνεσκ.

Εστεμπάν Σολάρι

Στην σκιά του διάσημου αδελφού του, που μεγαλούργησε με την φανέλλα της Ρεάλ, έγραψε την δική του ιστορία στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Το πρώτο του πέρασμα από τον ΑΠΟΕΛ (2005-07) τον έβαλε στις καρδιές όλων αν και βρέθηκε μια ανάσα τότε από το να αποχωρήσει. Επί Μάριου Κωνσταντίνου ήταν μόνιμα στον πάγκο, αλλά η έλευση του Έγκελ, τον απελευθέρωσε και έγινε ο παίκτης που σήκωσε το επιθετικό βάρος. Πρώτος σκόρερ το 2006-07και MVP, με την ομάδα  να κατακτά το πρωτάθλημα και στη συνέχεια να αποχωρεί για το Μεξικό και την Πούμας. Κάνει και εκεί φοβερή χρονιά και η Ισπανική Αλμέιρα χρυσοπληρώνει για τον αποκτήσει. Στην Ισπανία βρίσκεται για δυο χρόνια μεταξύ πάγκου και εξέδρας, οπότε η επιστροφή του στον ΑΠΟΕΛ το καλοκαίρι του 2010 γίνεται πιο εύκολη. Η διοίκηση ικανοποιεί τη λαϊκή απαίτηση ενώ ο Γιοβάνοβιτς πρόσθεσε στο οπλοστάσιο του έναν επιθετικό γκολτζή.

Τάσσος Κίσσας

Γέννημα θρέμμα του ΑΠΟΕΛ ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του το 2007. Αν και θεωρείται αξιόλογος τερματοφύλακας ζει στη σκιά του Χιώτη και προηγούμενα στου Μορφή. Οι περισσότερες του συμμετοχές ήταν την χρονιά 2009-10 λόγω τραυματισμού του Χιώτη. Είναι διεθνής πλέον στην Εθνική Ανδρών. Ένας από τους τρεις παίκτες, που δεν αγωνίστηκαν ούτε λεπτό, αλλά ήταν στα θριαμβευτικά «φύλλα αγώνα» (ακολουθούν και οι άλλοι δύο)

Μαρίνος Σατσιάς

Ο αρχηγός της ομάδας, είναι πλέον ο παλαιότερος παίκτης της. Κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα το 1995-96 έχοντας συμπαίκτες τους Κίπριχ και Σάμπουριτς. Μπορεί τα τελευταία χρόνια ο χρόνος συμμετοχής του να μειώνεται συνεχώς αλλά δεν παύει να θεωρείται η ψυχή της ομάδας, που καταφέρνει με διάφορους τρόπους να κρατά το καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Μεσοαμυντικό χαφ, με γερά πνευμόνια που μπορεί να δώσει καλές λύσεις.

Τιάγκο Μπελαϊντ

Ο 23χρονός Τυνήσιος είπε το «ναι» την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή και ενώ βρισκόταν στη Πολωνία έτοιμος να υπογράψει στην Κρακοβία. Ήταν μέλος της U19 της Γαλλίας και μετά συνέχισε στην εθνική Τυνησίας (ανδρών). Γεννημένος στο Παρίσι, ξεκίνησε την καριέρα του από την τοπική ομάδα, πριν πάει στην primavera της Ιντερ (ομάδα Νέων) το 2004. Την 3ετία 2007-2010 ήταν στην Σλάβια Πράγας, έχοντας συμμετοχή στο Τσάμπιονς Ληγκ, ενώ πέρυσι έπαιξε στην Χαλ. Κεντρικός μέσος, με οργανωτικές ικανότητες.

Αυτοί είναι οι «μικροί ήρωες» του παραμυθιού, που ζει από το βράδυ της Τετάρτης όλη η Κύπρος. Εσείς κρίνετε ποιοι δικαιώθηκαν και ποιοι όχι, με τις επιλογές τους…

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags