Facebook Pixel Ολυμπιακός - Σλόβαν Μπρατισλάβας: Επιτέλους Ολυμπιακός - Άλμα πρόκρισης με τριάρα απέναντι στη Σλόβαν (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-08-19 23:49:00

Επιτέλους Ολυμπιακός - Άλμα πρόκρισης με τριάρα απέναντι στη Σλόβαν (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Επιτέλους Ολυμπιακός - Άλμα πρόκρισης με τριάρα απέναντι στη Σλόβαν (ΒΙΝΤΕΟ)

Άργησαν αλλά οι Ερυθρόλευκοι έκαναν εμφάνιση που θύμισαν την περσινές εντυπωσιακές βραδιές τους απέναντι στους Σλοβάκους και κερδίζοντας με 3-0 έκαναν το πρώτο, σημαντικό, βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League της φετινής σεζόν

Ολυμπιακός - Σλόβαν Μπρατισλάβας: Το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League έκαναν οι Ερυθρόλευκοι, καθώς κατάφεραν να κερδίσουν με 3-0 τους Σλοβάκους με τέρματα του Καμαρά (37'),Σισέ (51') και αυτογκόλ του Μπόζικοφ (68'). Οι πρωταθλητές είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και μάλιστα θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει με μεγαλύτερο σκορ ενόψει της ρεβάνς στη Μπρατισλάβα σε μια εβδομάδα. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να απειλήσουν, δείχνοντας ότι η υπόθεση ανατροπή του σκορ στην έδρα τους φαντάζει… όνειρο.

Το ματς: 

Αρκετά δυναμικά ξεκίνησαν οι Ερυθρόλευκοι την αναμέτρηση στο "Γ. Καραϊσκάκης", θέλοντας να επιβάλλουν από νωρίς τον ρυθμό τους και να ανοίξουν νωρίς το σκορ. Από την άλλη οι Σλοβάκοι έδειχναν να ρίχνουν βάρος στην άμυνα, έχοντας στο μυαλό τους να… χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Οι γηπεδούχοι είχαν πλήρως την κατοχή της μπάλας στην έναρξη του αγώνα, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει το τέρμα του Τσόβαν, μιας και το μεγάλο πρόβλημα ήταν οι πολυπρόσωποι αμυντικοί της Σλόβαν που δεν άφηναν χώρους.

Μέσα σε δύο λεπτά οι Ερυθρόλευκοι θα χάσουν δύο τεράστιες ευκαιρίες για να μπουν μπροστά στο σκορ. Αρχικά στο 27' μετά από κόντρα των γηπεδούχων και καταπληκτική παράλληλη πάσα του Μασούρα, ο Ελ Αραμπί βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Σλόβαν, όμως το σουτ του Μαροκινού θα διώξει δύσκολα ο αντίπαλος γκολκίπερ με τα πόδια. Ένα λεπτό μετά και πάλι ο Έλληνας μπακ θα βγάλει σέντρα, με τον Σισέ να πιάνει ένα πολύ ωραίο γυριστό σουτ, αλλά και πάλι ο Τσόβαν θα αποκρούσει εντυπωσιακά. Τελικά οι πρωταθλητές θα καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ και μάλιστα με πανέμορφο σουτ του Μαντί Καμαρά στο 37'. Μετά την εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας, ο Αφρικανός θα πιάσει ένα πολύ ωραίο πλασέ με το αριστερό από πλάγια θέση, μέσα στην περιοχή και θα κάνει το 1-0, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του Μαρτίνς.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, πίεσης, και με το ξεκίνημα της επανάληψης και μάλιστα μέσα σε δύο λεπτά είχαν ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους αρχικά με τον Εμβιλά (48') και μετά με τον Αγκιμπού Καμαρά (50') όμως και τις δύο φορές η μπάλα πέρασε άουτ. Ό,τι όμως δεν έκαναν οι δύο προηγούμενοι το πέτυχε ο Σισέ, ένα λεπτό μετά. Ύστερα από κόρνερ ο Βαλμπουενά θα κάνει τη σέντρα, ο Παπασταθόπουλος θα πάρει την κεφαλιά και μετά από μπέρδεμα των αμυντικών της Σλόβαν ο Σισέ θα βρει την μπάλα και θα την σπρώξει στην κενή εστία κάνοντας το 2-0. Οι Σλοβάκοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ στην φάση, όμως τόσο ο Ιταλός διαιτητής, όσο και ο επόπτης έδειξαν ότι τέρμα θα μετρήσει κανονικά.

Στο 62' οι παίκτες του Μαρτίνς θα είναι και πάλι αυτοί που θα απειλήσουν, όταν θα βγουν στην αντεπίθεση μετά από γρήγορο βολέ του Βάτσλικ που θα βρει τον Μασούρα, με τον τελευταίο να κάνει το σουτ, όμως και πάλι ο Τσόβαν θα αποκρούσει. Τέσσερα λεπτά μετά οι Ερυθρόλευκοι θα χάσουν διπλή ευκαιρία για το τρίτο γκολ, όταν στην αρχικά ο Έλληνας ποδοσφαιριστής θα σουτάρει, με τον τερματοφύλακα της Σλόβαν να αποκρούει, ενώ ο Αγκιμπού Καμαρά θα πάρει το "ριμπάουντ" όμως η προσπάθεια που επιχείρησε πέφτοντας θα περάσει άουτ. Το τρίτο γκολ των Πειραιωτών, όμως, δεν θα αργήσει να έρθει καθώς στο 68' και μετά από κόρνερ, ξανά, ο Εμβιλά θα πάρει την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα θα χτυπήσει στο κεφάλι του Μπόζικοφ και θα κάνει το 3-0.

Μετά και το τρίτο τέρμα, οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς έδειξαν να ρίχνουν λίγο το ρυθμό τους θέλοντας να κάνουν και συντήρηση δυνάμεων, όμως και πάλι οι Σλοβάκοι έδειχναν να μην μπορούν να κάνουν κάποια ενέργεια που θα μπορούσε να απειλήσει την εστία του Βατσλίκ. Η πρώτη επικίνδυνη φάση των φιλοξενούμενων θα έρθει στο 85' με τον Βάις να σουτάρει έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα δεν θα υπάρξει κάποια αξιόλογη φάση, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πάρει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League ενόψει της ρεβάνς στη Μπρατισλάβα με το τελικό 3-0.

Σκόρερ: 37' Καμαρά, 51' Σισέ, 68' Μπόζβικ (αυτ)

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Σισέ (74' Μάρκοβιτς), Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά (80΄Κούντε), Αγκιμπού (80' Μπουχαλάκης), Βαλμπουενά (75' Ονιεκούρου), Μασούρας (87' Βρουσάι), Ελ Αραμπί

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Β. Βάις): Τσόβαν, Πάουσεκ (67' Στρέλετς), Κάσια, Αμπένα, Μπόζικοφ, Κανκάβα, Ντε Καμπς, Βάις, Ιμπραχίμ (67' Χένρι), Ζμρχαλ, Κάβριτς

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags