Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ο Σάκης Τσιώλης ανέλυσε μέσω του sportdog τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των Ερυθρόλευκων και των Θεσσαλονικέων
| 2021-08-20 14:45:00

"Πρώτη επιλογή Σισέ! Ποιος Μανωλάς; Εκεί θέλει παίκτη! Τι κάνει με Βιεϊρίνια; Άλλαξέ τον Λουτσέσκου"

του Γιώργου Κτενά
"Πρώτη επιλογή Σισέ! Ποιος Μανωλάς; Εκεί θέλει παίκτη! Τι κάνει με Βιεϊρίνια; Άλλαξέ τον Λουτσέσκου"

Ποιοι ξεχώρισαν στον Ολυμπιακό και τα μεγάλα λάθη του ΠΑΟΚ. Ο Σάκης Τσιώλης αναλύει τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των δύο ομάδων, αναλύει τα πλάνα των δύο προπονητών και σχολιάζει τις μεταγραφικές εξελίξεις. Πού χρειάζονται ενίσχυση οι Πειραιώτες και γιατί έχουν αργήσει πάρα πολύ στον Δικέφαλο!
 

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ο Σάκης Τσιώλης ανέλυσε μέσω του sportdog τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των Ερυθρόλευκων και των Θεσσαλονικέων, αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα των συλλόγων και μας είπε ποιους παίκτες ξεχώρισε για την παρουσία τους.

"Αυτός ξεμπλόκαρε τον Ολυμπιακό - Πολύ σημαντική η... - Για αυτό ξεχωρίζει ο Βάτσλικ"

"Αν εξαιρέσουμε το πρώτο τέταρτο που ψαχνόταν, κατά τα άλλα έβγαλε αντίδραση και με το γκολ που πέτυχε πάλι ο Καμαρά έδειξε πόσο σπουδαίος είναι. Γιατί ξεμπλόκαρε τα πραγματα. Αυτό που ήταν πολύ σημαντικό ήταν η τρομερή ανασταλτική λειτουργία, πολύ πρέσινγκ και νομίζω ότι αυτή η ομάδα έκανε τις λιγότερες τελικές από οποιαδήποτε άλλη ομάδα έχει αντιμετωπίσει φέτος ο Ολυμπιακός", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο Σ. Τσιώλης. 

Ποια είναι η άποψη που σχηματίσατε για τον Βατσλίκ;

"Ένας γκολκίπερ για να δείξει κλάση και τα προσόντα που έχει, δεν χρειάζεται να κάνει δέκα εκπληκτικές αποκρούσεις. Αυτό που τον χαρακτήρισε είναι ότι πρόκειται για πολύ έμπειρο γκολκίπερ, που συμμετέχει πολύ στην επίθεση της ομάδας. Διαβάζει πάρα πολύ καλά το παιχνίδι, έβγαλε δύο-τρεις αντεπιθέσεις καταπληκτικές με τα χέρια και φάνηκε ότι η επιθετική ανάπτυξη ήταν σημαντική και τον χαρακτηρίζει γιατί είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Ελλάδα". 

"Από τον Σισέ να ξεκινάει ο Ολυμπιακός - Πόσους στόπερ θα πάρει; - Δεν θα βρει καλύτερους από Ρέαμπτσιουκ-Λαλά"

Πώς είδατε τον Σισέ;

"Τον εκτιμώ πολύ, έχει απίστευτα προσόντα. Μαζί με τον Καμαρά θα τον ξεχώριζα εναντίον της Σλόβαν. Ο Ολυμπιακός τώρα ανεξάρτητα τι θα κάνει με τον Μανωλά, νομίζω ότι θα έπρεπε να ξεκινάει από τον Σισέ". 

Αριστερό μπακ φαίνεται ότι θα έρθει στον ολυμπιακό, τον δεξιό μπακ πώς τον είδατε εναντίον της Σλόβαν;

"Εμένα μου αρέσει πολύ ο Ανδρούτσος και σιγά-σιγά μαθαίνοντας καλύτερα την ανασταλτική λειτουργία του δεξιού μπακ, μπορεί να αντεπεξέλθει καλά. Για ένα νέο παιδί όπως είναι ο Ανδρούτσος, αυτή η αστάθεια στο σύστημα, μια με τριάδα στην άμυνα, μια με τετράδα, δεν τον βοηθάει γιατί πρέπει να μάθει να παίζει στη θέση. Έχει στοιχεία και προσόντα, αλλά πρέπει να σταθεροποιηθεί ένα σύστημα. Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, που υπήρχαν Ομάρ και Τσιμίκας και έκαναν τη διαφορά, είναι διαφορετικό τώρα. Αλλά δε νομίζω ότι μπορεί να βρει κάτι καλύτερο αυτή την περίοδο από αυτούς που έχει". 

Το ρεπορτάζ που στέλνει τον Μανωλά στον Ολυμπιακό πως το βλέπετε;

"Τον είχα παίκτη όταν ήταν 17 ετών, τον είχε αφήσει ελεύθερο η ΑΕΚ Κ17 τότε και μου τον είχε φέρει ο Στέλιος στον Θρασύβουλο. Τι να πούμε για τα στοιχεία του, τα προσόντα του, το πάθος του. Αλλά ο Ολυμπιακός θα πληρώνει και έχει 5-6 στόπερ και, προκειμένου να μην κάθονται όλοι εκτός, βάζει 3 πίσω; Αριστερά πρέπει να το κοιτάξει, αλλά αναρωτιέμαι: Περιμένουν να αποκλειστεί από τη Λουντογκόρετς για να πάρει αριστερό μπακ, για παράδειγμα;".

"Για αυτό έφαγε γκολ από τη Ριέκα ο Πασχαλάκης – Τώρα θα πάρει παίκτες; - Λουτσέσκου, άλλαξε θέση στον Βιεϊρίνια"

Ο ΠΑΟΚ, έστω και σε νεκρό χρόνο, κατάφερε να πάρει την ισοπαλία από την Ριέκα στην Τούμπα.

"Τον περίμενα στο πρώτο ημίχρονο περισσότερο ουσιαστικό και ήρεμο, αλλά υπήρχε μεγάλη νευρικότητα. Είχε πολλά κενά στο τρανζίσιον της Ριέκα, ενώ και λίγο πριν φάει το γκολ ο Πασχαλάκης. Στη φάση του γκολ έχει χάσει τον παίκτη ο ΠΑΟΚ, γιατί δεν πήγε ο αμυντικός χαφ πάνω του και από τη θέση του τερματοφύλακα αν δούμε την μπάλα, ίσως κάποιος να βρέθηκε μπροστά του για αυτό ο Πασχαλάκης παρότι έπεσε σωστά δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα". 

Πώς πιστεύετε ότι πρέπει να κινηθεί ο Δικέφαλος για την περαιτέρω ενίσχυσή του;

"Το θέμα είναι τι κάνουν τόσο καιρό όσοι είχαν την ομάδα στα χέρια τους. Τώρα θα ψάξουν για να βρουν τους παίκτες; Η άποψή μου είναι, εδώ και καιρό την λέω, επειδή ο Βιεϊρίνια είναι περισσότερο χρήσιμος από ποτέ μπροστά, να τον ανεβάσει μαζί με Ζίβκοβιτς στα άκρα. Και να φέρει τον Καντουρί στα χαφ. Ο Βιεϊρίνια με τον Ζίβκοβιτς θα είναι φοβερό δίδυμο. Την πρώτη περίοδο που είχε έρθει στον Δικέφαλο ο Βιεϊρίνια, τον αντιμετώπιζα και μετά από κάθε παιχνίδι είχα πονοκέφαλο με πόσους παίκτες έπρεπε να τον μαρκάρω και να τον κλειδώσω τακτικά. Έναν τόσο ποιοτικό παίκτη τον κλειδωσαν αριστερό μπακ. Γιατί;".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη μεταγραφή μετά το... κάζο για ΠΑΟΚ - Πολύ χρήμα για Τζιοβίνκο - "Θέμα" με Λουτσέσκου!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags