Ολυμπιακός: Σε αναμμένα… κάρβουνα ήταν οι άνθρωποι τον Ερυθρολεύκων βλέποντας την Πέμπτη (19/8) τον Παπέ Αμπού Σισέ να βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου τραυματίας στον πρώτο αγώνα με την Σλόβαν Μπρατισλάβας. Όμως οι πρωταθλητές δεν ήταν… μόνοι μιας και εκτός από αυτούς και οι άνθρωποι της Τρουά ένιωσαν τη γη να φεύγει από τα… πόδια τους. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το γεγονός ότι  οι Γάλλοι έχουν πολύ ψηλά στην λίστα τους τον Σενεγαλέζο και περίμεναν να δουν τι θα έβγαζαν οι εξετάσεις του για να ξέρουν πως θα προχωρήσουν.

Άλλωστε δεν είναι άγνωστο το γεγονός πως η Τρουά είχε συζητήσεις με τους Πειραιώτες για τον Σισέ, όμως τα χρήματα που φαινόταν να έδιναν ήταν πολύ κάτω από αυτά που ζητάνε οι άνθρωποι της ελληνικής ΠΑΕ. Βέβαια το ενδιαφέρον από πλευράς Γάλλων δεν είναι τυχαίο, ούτε ήρθε ως αποτέλεσμα μόνο των καλών εμφανίσεων του παίκτη στα προκριματικά του Champions League και του Europa League. Ο Σισέ ήταν πολύ καλός στο περασμένο δεύτερο μισό στη Ligue 1, με τη φανέλα της Σεντ Ετιέν που αγωνιζόταν δανεικός, έχοντας συνολικά 14 συμμετοχές, όλες σαν βασικός, ενώ έπαιξε και για 61 λεπτά στον αγώνα με τη Σοσό για το κύπελλο, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι ο Σισέ κοστολογείται από το transfermarkt στα 6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι Πειραιώτες αξιώνουν ένα ποσό περίπου στα 10 εκατομμύρια για να τον αφήσουν να φύγει. Με τα τελευταία δεδομένα που αφορούν τον τραυματισμό του νεαρού στόπερ πάντως, οι άνθρωποι της Τρουά, δείχνουν πεπεισμένοι και έτοιμοι να καταθέσουν προσφορά κοντά στα θέλω των πρωταθλητών, οπότε οι εξελίξεις, πιθανόν, να είναι άμεσες.

Εκτός, όμως, από το θέμα του Σισέ αυτό που προβληματίζει τους ανθρώπους στον Πειραιά είναι το γεγονός της στασιμότητας που υπάρχει στο θέμα του Ρούμπεν Σεμέδο, μιας και είναι αποφασισμένο ο Πορτογάλος να αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα, με τον ίδιο να θέλει να αλλάξει παραστάσεις. Στην ΠΑΕ η πρόταση της Γούλβς φάνηκε… δώρο μιας και κάλυπτε τόσο το ποσό που ήθελε για να δώσει τον έμπειρο παίκτη, αλλά φάνταζε και ένας ελκυστικός προορισμός για τον 27χρονο, όμως τα προβλήματα που υπάρχουν για την έκδοση βίζας πάγωσε την υπόθεση.

Πλέον οι Ερυθρόλευκοι έχουν έρθει σε επαφή με τους μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, που είναι στο γραφείο του Ulisses Santos, ώστε να μπορέσουν να βρουν λύση στο θέμα και να προταθεί σε ομάδες που θα μπορούσαν να καλύψουν τις απαιτήσεις όλων. Ένας από τους προορισμούς που θα φάνταζε καλός δεν είναι άλλος από την Πορτογαλία. Ο Σεμέδο, που κοστολογείται από το transfermarkt στα 8 εκατομμύρια ευρώ, είναι προϊόν των ακαδημιών της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, έχοντας καταγράψει 48 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα και 23 με την δεύτερη. Εκτός όμως τις συμμετοχές με τα Λιοντάρια ο Σεμέδο έχει αγωνιστεί και σε Βιτόρια Σετουμπάλ 19 φορές, αλλά και σε Ρίο Άβε 14 φορές, έχοντας μάλιστα και 2 τέρματα. Πλέον με αυτές τις εξελίξεις ο Ολυμπιακός περιμένει τους ανθρώπους του Σεμέδο να… τρέξουν το θέμα, με την Ιβηρική να δείχνει να έχει το… πλεονέκτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σκούπα" στον Ολυμπιακό - Η "μαύρη λίστα" Μαρτίνς με Σεμέδο και πέντε παίκτες - Υπέρβαση για Μανωλά!