Facebook Pixel Premier League: Οι ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία - Ποιος Έλληνας είναι στη λίστα!
Ποδόσφαιρο
| 2021-08-25 00:30:00

Οι ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία της Premier League - Ποιος Έλληνας είναι στη λίστα!

Sportdog Team
Οι ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία της Premier League - Ποιος Έλληνας είναι στη λίστα!

Η Premier League πρωταγωνιστεί για ακόμα μια φορά στη μεταγραφική περίοδο, με τις μεταγραφές του Τζακ Γκρίλις και Ρομελού Λουκάκου, στις Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι αντίστοιχα, να γίνονται οι ακριβότερες μεταγραφές του αγγλικού πρωταθλήματος.

Premier League: Παρακάτω θα δούμε τους παίκτες, για τους οποίους έχουν δοθεί τα περισσότερα χρήματα από τους 20 συλλόγους που βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας.

Τζακ Γκρίλις (Μάντσεστερ Σίτι)

Το όνομά του 25χρονου διεθνή με τα "τρία λιοντάρια" ήταν φέτος το πιο καυτό τη φετινή σεζόν. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποφάσισε να τον κάνει δικό του, αποκτώντας τον με 117,5 εκατ. ευρώ. Έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία τόσο των "πολιτών", όσο και της Premier League.

Ρομελού Λουκάκου (Τσέλσι)

Η Τσέλσι αποφάσισε να ντύσει ξανά στα μπλε των Βέλγο επιθετικό, δίνοντας το ποσό των 115 εκατ. ευρώ στην Ίντερ. Ο 28χρονος στο λονδρέζικο ντέρμπι με την Άρσεναλ πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τους "μπλε", καθώς ούτε στην προηγούμενη θητεία του κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε 15 συμμετοχές. Επίσης, είναι ο ποδοσφαιριστής που έχουν ξοδευτεί τα περισσότερα χρήματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 327,5 εκατ. ευρώ.

Πολ Πογκμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Πέντε χρόνια πίσω οι "κόκκινοι διάβολοι" αποφασίζουν να φέρουν πίσω τον Γάλλο μέσο το 2016, δίνοντας στη Γιουβέντους 105 εκατ. ευρώ, ενώ οι Ιταλοί τον είχαν υπογράψει ως ελεύθερο το 2012 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Βαν Ντάικ (Λίβερπουλ)

Ο βασικός πυλώνας της άμυνας του Γιούργκεν Κλοπ αποκτήθηκε το 2018 από τη Σάουθαμπτον και έγινε ο ακριβότερος αμυντικός στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς το deal ήταν 84,6 εκατ. ευρώ.

Νικόλας Πεπέ (Άρσεναλ)

Το καλοκαίρι του 2019 η Άρσεναλ αποφασίζει να φέρει τον 26χρονο Γάλλο στο Λονδίνο, ξοδεύοντας 80 εκατομμύρια ευρώ. Ο Πεπέ είχε μαγνητίσει τα βλέμματα πολλών συλλόγων από την Ευρώπη εκείνη τη χρονιά, αλλά το δυναμικό μπάσιμο των "κανονιέρηδων" απέσπασε τελικά την υπογραφή του.

Τανγκί Ντομπελέ (Τότεναμ) 

Τα "σπιρούνια" έφεραν το 2019 στο Λονδίνο το Γάλλο μέσο, με 60 εκατομμύρια ευρώ. Στα 24 έτη του θεωρείται ακόμη ένας από τους πιο εξελίξιμους μέσους.

Σεμπαστιέν Χάλερ (Γουέστ Χαμ)

Ο 27χρονος επιθετικός μετακόμισε το 2019 από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στα "σφυριά", έναντι 50 εκατομμυρίων ευρώ. Πλέον αγωνίζεται στον Άγιαξ.

Γκίλφι Σίγκουρντσον (Έβερτον)

Ο Ισλανδός μεσοεπιθετικός το 2017 μεταγράφηκε από τη Σουόνσι στην Έβερτον, με τα "ζαχαρωτά" να δαπανούν 49,4 εκατ. ευρώ.

Γιούρι Τίλεμανς (Λέστερ)

Το Ιανουάριο του 2019 ο 24χρονος Βέλγος αγωνίστηκε με μορφή δανεισμού στις "αλεπούδες" και τoν Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, οι εμφανίσεις του ανάγκασαν τον αγγλικό σύλλογο να δώσει 45 εκατομμύρια ευρώ για τον αποκτήσει.

Τζοέλιντον (Νιουκάστλ)

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός δεν έχει δικαιώσει, μέχρι στιγμής, τα λεφτά που δαπανήθηκαν για εκείνον. Το 2019 η διοίκηση της Νιουκάστλ αποφασίζει να επενδύσει στον 23χρονο τότε, Τζοέλιντον, δίνοντας στη Χόφενχαιμ 44 εκατ. ευρώ.

Φάμπιο Σίλβα (Γούλβς)

Η αποικία των Πορτογάλων στους "λύκους" μεγαλώνει συνεχώς. Ο νυν τεχνικός της Τότεναμ, Νούνο Εσπίριτο, έβγαλε από ταμεία της πρώην ομάδας του, 40 εκατ. ευρώ για φέρει τον 19χρονο συμπατριώτη του στη Μεγάλη Βρετανία το 2020.

Εμιλιάνο Μπουέντια (Άστον Βίλα)

Οι "χωριάτες" εντυπωσιάστηκαν από τις εμφανίσεις του στη Νόριτς, στη Championship, και φέτος έδωσαν για τον κάνουν δικό τους 38,4 εκατομμύρια ευρώ. Ο 24χρονος Αργεντινός ήρθε να καλύψει το κενό που άφησε ο Τζακ Γκρίλις.

Κριστιάν Μπεντέκε (Κρίσταλ Πάλας)

Ο 30χρονος στράικερ το 2015 μεταπήδησε από την Άστον Βίλα στη Λίβεπουλ έναντι 46,5 εκατ. ευρώ. Ένα χρόνο αργότερα η Κρίσταλ Πάλας δίνει 31,2 εκατομμύρια ευρώ για ενισχύσει την επιθετική της γραμμή.

Ισμαίλα Σαρ (Γουότφορντ)

Είναι μόλις 23 ετών και έχουν δαπανηθεί ήδη 47 εκατομμύρια για λογαριασμό του. Το 2019 ο αγγλικός σύλλογος επένδυσε στο Σενεγαλέζο, με τη μεταγραφή να φτάνει τα 30 εκατ. ευρώ.

Ροντρίγκο (Λιντς)

Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα απέκτησε τον 30χρονο Ισπανό το 2020, δίνοντας στη Βαλένθια 30 εκατομμύρια ευρώ.

Ντάνι Ινγκς (Σάουθαμπτον)

Τον Ιούλιο του 2019 αποκτήθηκε από τη Σάουθαμπτον, αποχωρώντας από τη Λίβερπουλ με το ποσό 29,2 εκατομμυρίων ευρώ. Τρεις φορές διεθνής με την εθνική Αγγλίας.

Ενόκ Μουέπου (Μπράιτον)

Στο πρόσωπο του 23χρονου αμυντικού, από τη Ζάμπια, βρήκαν το νέο τους πρότζεκτ οι "γλάροι" δίνοντας στη Σάλτσμπουργκ 23 εκταμ. ευρώ.

Μπεν Γκίμπσον (Μπέρνλι)

Ο 28χρονος αμυντικός το 2018 έγινε η ακριβότερη μεταγραφή της αγγλικής ομάδας, με την απόκτησή του να κοστολογείται 16,9 εκατομμύρια ευρώ.

Κρίστοφερ Άγιερ (Μπρέντφορντ)

Η νεοφώτιστες "μέλισσες" δυνάμωσαν αμυντικά με την μεταγραφή του 23χρονου Νορβηγού από τη Σέλτικ, οποίος κόστισε 15,7 εκατομμύρια ευρώ.

Χρήστος Τζόλης και Τιμ Κλόζε (Νόριτς)

Στα "καναρίνια" έχουν αποκτηθεί δύο ποδοσφαιριστές με το ίδιο ποσό (11 εκατομμύρια ευρώ), ο λόγος για τον Τζόλη (2021) και τον Κλόζε (2016). Βέβαια, ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ είναι η ακριβότερη μεταγραφή της Νόριτς, καθώς υπάρχει ρήτρα στην οποία ο "Δικέφαλος του Βορρά" θα καρπωθεί δυο εκατομμύρια ευρώ σε βάθος χρόνου. Αυτό καθιστά τον 19χρονο Έλληνα την ακριβότερη μεταγραφή του αγγλικού συλλόγου. 

Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags