Facebook Pixel Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Ατακάρες Φαν'τ Σχιπ για Βλαχοδήμο: "Έμοιαζε με μαγνήτη, κράτησε τη Μπενφίκα στο Ch. League"
| 2021-08-27 01:05:00

Ατακάρες Φαν'τ Σχιπ για Βλαχοδήμο: "Έμοιαζε με μαγνήτη, κράτησε τη Μπενφίκα στο Ch. League"

Sportdog Team
Ατακάρες Φαν'τ Σχιπ για Βλαχοδήμο: "Έμοιαζε με μαγνήτη, κράτησε τη Μπενφίκα στο Ch. League"

Σε δηλώσεις του στην πορτογαλική εφημερίδα "A Bola", ο Ολλανδός προπονητής της εθνικής Ελλάδας μίλησε για την αποφασιστική παρουσία του Έλληνα διεθνή τερματοφύλακα στα δύο παιχνίδια με την PSV Αϊντχόφεν και στην πρόκριση της Μπενφίκα στους ομίλους του Champions League, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «έμοιαζε με μαγνήτη».

Οδυσσέας Βλαχοδήμος:Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ αποθεώνει τον Βλαχοδήμο! 

«Είμαι στην Αθήνα, αλλά είδα στην τηλεόραση τους δύο αγώνες μεταξύ Μπενφίκα και PSV» είπε ο Ολλανδός προπονητής. «Τα πήγε πολύ καλά στη Λισαβόνα και στο Αϊντχόφεν. Κράτησε την Μπενφίκα στο Champions League. Όχι μόνος, φυσικά. Όλοι οι παίκτες της ομάδας έκαναν εξαιρετική δουλειά. Ειδικά αφού έπαιξαν με 10 για περίπου μία ώρα» πρόσθεσε.

Ο Φαν'τ Σχιπ είδε «αυτοπεποίθηση, συγκέντρωση και ακρίβεια» στην απόδοση του Βλαχοδήμου, σημειώνοντας ότι «η δουλειά του τερματοφύλακα δεν είναι πάντα εύκολη, καθώς πρέπει να απαντήσει την κατάλληλη στιγμή ακόμα και όταν δεν διακυβεύονται πολλά». Αυτό βέβαια είναι κάτι που δεν συνέβη στο προχθεσινό παιχνίδι.

Αλλά ο Φαν'τ Σχιπ προτιμά «να μην υπερβάλλει» στους επαίνους για τον τερματοφύλακα, που «έκανε τη δουλειά του, πολύ σημαντική, και είναι εκεί για να αμυνθεί».

Το 2019, όταν ανέλαβε προπονητής, ο Φαν'τ Σχιπ είπε ότι ήθελε να «αξιολογήσει τρεις τερματοφύλακες στα πρώτα έξι παιχνίδια», αναφερόμενος στους Μπάρκα, Πασχαλάκη και Βλαχοδήμο:

«Εκεί με έπεισε» είπε ο Ολλανδός προπονητής, ο οποίος δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει στον τερματοφύλακα, ακόμη και όταν έχασε τη θέση του από τον Έλτον Λέιτε στο «Ντα Λουζ»: «Δεν έπαιζε, αλλά ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι πολύ επαγγελματίας και αφοσιωμένος στο επάγγελμά του. Ήταν πάντα στο γυμναστήριο μετά την προπόνηση. Του δώσαμε αυτοπεποίθηση και τα πήγε καλά στην εθνική ομάδα».

Ο Ολλανδός προπονητής τόνισε ότι «δεν θέλω να παρέμβω» σε ό,τι συμβαίνει στην Μπενφίκα, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ζόρζε Ζέσους, ο οποίος δεν θεωρεί τον Βλαχοδήμο ως τον καλύτερο στο γήπεδο σε κανένα από τα παιχνίδια:

«Με ενδιαφέρει μόνο η απόδοσή του. Ήταν ικανός και στα δύο παιχνίδια και πολύ σημαντικός για την Μπενφίκα για να μπει στη φάση των ομίλων. Ήταν πάντα στη θέση του και έμοιαζε με μαγνήτη. Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτόν» συμπλήρωσε.

Έτσι κι αλλιώς, φαίνεται ότι μετά την καταιγίδα έφτασε η ηρεμία για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, ο οποίος απολαμβάνει ευτυχισμένες ημέρες στην Μπενφίκα, έχοντας ξεπεράσει άσχημες στιγμές της περασμένης σεζόν, στην οποία, χάνοντας τη θέση του από τον Έλτον Λέιτε, αποκάλυψε την επιθυμία του να φύγει.

Ο 27χρονος Έλληνας διεθνής τερματοφύλακας ήταν ο καλύτερος της ομάδας και στα δύο παιχνίδια με την Αϊντχόφεν, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πρόκριση της Μπενφίκα στη φάση των ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags