Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Αυτός ήταν ΠΑΟΚ! - "Καθάρισε" τη Ριέκα και μπήκε στους ομίλους - Δύο γκολ και τρία δοκάρια (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-08-26 22:53:00

Αυτός ήταν ΠΑΟΚ! - "Καθάρισε" τη Ριέκα και μπήκε στους ομίλους - Δύο γκολ και τρία δοκάρια (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Αυτός ήταν ΠΑΟΚ! - "Καθάρισε" τη Ριέκα και μπήκε στους ομίλους - Δύο γκολ και τρία δοκάρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δικέφαλος του Βορρά παρουσιάστηκε αποφασισμένος, κυριάρχησε στην Κροατία και έφυγε με νίκη (2-0), που του έδωσε την πρόκριση στους ομίλους του Europa Conference League.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε... όρεξη για αστεία στην Κροατία και επικράτησε με 2-0 της Ριέκα, πραγματοποιώντας μια μεστή και πειθαρχημένη εμφάνιση.

Ο Ελ Καντουρί (11') και ο Μουργκ (79') πέτυχαν τα γκολ του Δικεφάλου, ο οποίος απειλήθηκε ελάχιστα από τους Κροάτες, ενώ είχαν και τρία δοκάρια (δύο με τον Ελ Καντουρί και ένα με τον Σβαμπ).

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην κληρωτίδα για τους ομίλους της νεοσύστασης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με την κλήρωση να διεξάγεται το μεσημέρι της Παρασκευής (27/8, 14:00).

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τετράδα στην άμυνα τους Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια, από δεξιά προς αριστερά. Κούρτιτς και Σβαμπ αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντκών χαφ, ενώ η τριάδα με Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί πλαισίωσε τον μοναδικό προωθημένο, Σφιντέρσκι.

Με 5-4-1 αγωνίστηκε η Ριέκα του Γκόραν Τόμιτς, έχοντας τον Πρσκαλο τερματοφύλακα, τους Εσκοβάλ, Κρέσιτς και Γκάλοβιτς στην τριάδα των στόπερ, τον Τόμετσακ δεξιό μπακ-χαφ και τον Βούκσεβιτς αριστερό. Λεπίνιτσα και Πάβισιτς  έπαιξαν στον άξονα, με τον Ίσα να κινείται στα δεξιά και τον Άμπεμ στα αριστερά, ενώ σέντερ φορ ήταν ο Ντρμιτς.

Το ματς

Το ματς είχε… εκρηκτικό ξεκίνημα με πολύ γρήγορο ρυθμό και τον ΠΑΟΚ να μπαίνει πολύ δυνατά στο γήπεδο. Μόλις στο 2’ ο Τέιλορ μπήκε στην περιοχή της Ριέκα και «κόπηκε» από εξαιρετικό τάκλιν του Άμπεμ, ενώ στο 6’ ο ΠΑΟΚ στάθηκε εξαιρετικά άουτ, αφού δύο σουτ από Σβαμπ και Ελ Καντουρί, με διαφορά λίγων δευτερολέπτων, κατέληξαν αμφότερα στο δοκάρι!

Πέντε λεπτά αργότερα, στο 11’, οι δύο παίκτες που είχαν τα δοκάρια, συνεργάστηκαν εξαιρετικά και ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Ο Σβαμπ είδε την κίνηση του Ελ Καντουρί στην πλάτη της άμυνας και πέρασε φανταστική κάθετη, με τον Μαροκινό να σκοράρει με κοντινή προβολή και να κάνει το 1-0, δίνοντας πρόβαδισμα πρόκρισης στον Δικέφαλο!

Ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε να ρίξει τον ρυθμό του αγώνα μετά το γκολ μέσω καλής κυκλοφορίας μπάλας. Ωστόσο ένα ατομικό λάθος στον χώρο του κέντρου έδωσε την ευκαιρία στη Ριέκα να απειλήσει για πρώτη φορά, με ένα σουτ του Τόμετσακ που πέρασε άουτ στο 19’. Στο 36’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια πέρασε λίγο άουτ και στο 37’ η Ριέκα έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Τόμετσακ… κατάφερε να αστοχήσει από τη μικρή περιοχή έπειτα από γύρισμα-μισό γκολ από τη δεξιά πλευρά.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με 1-0, αφού στο 41’ ο Ελ Καντουρί έστειλε με δυνατό σουτ για τρίτη φορά την μπάλα στο δοκάρι της Ριέκα και στην επαναφορά ο Ζίβκοβιτς έστειλε την μπάλα άουτ, αν και πήρε την κεφαλιά ολομόναχος!

Σαφώς πιο συντηρητικά μπήκε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, με κύριο μέλημα να εξουδετερώσει τα ατού των Κροατών και να μην κινδυνεύσει. Κάτι που κατάφερε σχεδόν σε απόλυτο βαθμό, αφού η μοναδική απειλή της Ριέκα στο πρώτο 20 λεπτο του δευτέρου μέρους ήταν ένα μακρινό σουτ του Σελάχι, που έφυγε λίγο άουτ. Ο Δικέφαλος του Βορρά έφτασε κοντά στο γκολ με τη σειρά του στο 64’, όταν ο Ζίβκοβιτς μπήκε στη μεγάλη περιοχή μετά από συνεργασία με τον Ελ Καντουρί και πλάσαρε, όμως η πορεία της μπάλας κόντραρε σε πόδι αμυντικού.

Στο 68’ η Ριέκα απείλησε με προβολή του Τόμετσακ που σταμάτησε στο σώμα του Ζίβκοβιτς, αλλά όσο περνούσε η ώρα ήταν εμφανές ότι ο ΠΑΟΚ κρατούσε το μηδέν με ελάχιστα προβλήματα και δεν επέτρεπε στους Κροάτες να πατήσουν την περιοχή του.

Η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 79’, όταν ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-0 και «κλείδωσε» την πρόκριση. Ο Ζίβκοβιτς πίεσε ψηλά και έκλεψε την μπάλα, πασάροντας στον Σφιντέρσκι. Αυτός τροφοδότησε τον Μουργκ, με τον Αυστριακό να πλασάρει με τη μία από το ύψος της μεγάλης περιοχής και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Πρσκάλο.

ΡΙΕΚΑ: Πρσκάλο, Τόμετσακ (80' Μπούσνα), Εσκοβάλ, Κρέσιτς, Γκάλοβιτς (71' Βούκσιτς), Βούκσεβιτς (46' Τσερίν), Ισάχ, Πάβισιτς, Λεπινίτσα (46' Σελάχι), Αμπέμ, Ντρμιτς (84' Ομπρεγκόν).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σβαμπ (90+3 Αουγκούστο), Κούρτιτς (76' Εσίτι), Καντουρί (67' Μουργκ), Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (75' Καγκάβα), Σφιντέρσκι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags