Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Μεγάλα πράγματα ο ΠΑΟΚ στο Conference - Ας χάσει και το πρωτάθλημα - Χειρότερα ο Ολυμπιακός"
Ποδόσφαιρο
| 2021-08-27 17:45:00

"Μεγάλα πράγματα ο ΠΑΟΚ στο Conference - Ας χάσει και το πρωτάθλημα - Χειρότερα ο Ολυμπιακός"

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Μεγάλα πράγματα ο ΠΑΟΚ στο Conference - Ας χάσει και το πρωτάθλημα - Χειρότερα ο Ολυμπιακός"

Η ευκαιρία του Δικεφάλου στην Ευρώπη και τι πρέπει να προσέξει στον όμιλο. Ο αρχισυντάκτης του metrosport Γιώργος Καραγιάννης, μιλά για τους αντιπάλους των Θεσσαλονικιών, την Κοπεγχάγη που δεν θυμίζει την ομάδα που... δέχθηκε πέντε γκολ πριν μερικά χρόνια, αλλά και την "στρατηγική" που πρέπει να επιλέξει ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Τους αντιπάλους του στους ομίλους του Conference League έμαθε ο ΠΑΟΚ την Παρασκευή 27 Αυγούστου. Οι Θεσσαλονικείς θα βρεθούν αντιμέτωποι με Κοπεγχάγη, Σλόβαν Μπρατισλάβας και Λίνκολν. Γι'αυτό ο Γιώργος Καραγιάννης θεωρεί την κλήρωση ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, για το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου, προκειμένου να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Ο αρχισυντάκτης του Metrosport.gr μίλησε στο Sportdog και υποστήριξε, ότι με προσοχή οι “ασπρόμαυροι” θα περάσουν πρώτοι στον όμιλο.

«Η πρώτη εντύπωση δείχνει, ότι η κλήρωση είναι βατή, γιατί ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει πρώτη θέση του ομίλου. Απαιτείται όμως προσοχή. Απέφυγε μεγάλες ομάδες όπως Ρόμα και Τότεναμ, οι οποίες θα είχαν μεγάλο προβάδισμα για την πρώτη θέση», ήταν το πρώτο σχόλιο του συναδέλφου.

Ποιά είναι η πιο δύσκολη ομάδα για τον ΠΑΟΚ; «Με την Κοπεγχάγη θα διεκδικήσει την πρώτη θέση του ομίλου. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να δείξει προσοχή κάτι που δεν είχε κάνει με επιτυχία στο παρελθόν. Πρέπει να αποφύγει γκέλες όπως με τη Σλόβαν Μπρατισλάβαν, η οποία είναι και πάλι στον όμιλό του. Πάντως είναι μεγάλη ευκαιρία να πάρει βαθμούς, κυρίως για τον ίδιο. Μπορεί να πάρει δύο νίκες με Λίνκολν. Μετά πρέπει να πάρει καλό αποτέλεσμα στη Μπρατισλάβα για να καθαρίσει την υπόθεση της δεύτερης θέσης», απαντά ο Θεσσαλονικιός δημοσιογράφος, ο οποίος θεωρεί, ότι με τις μεταγραφές που έκλεισε ο ΠΑΟΚ το ελάχιστο που θα πάρει είναι η δεύτερη θέση, η οποία οδηγεί στα μπαράζ με τρίτες ομάδες του Europa League.

Η Κοπεγχάγη πάντως, σύμφωνα με τον συνάδελφο, δεν είναι σάκος του μποξ αλλά ούτε αποτελεί φόβητρο. «Ξέρουμε, ότι η Κοπεγχάγη έκανε εύκολες νίκες στα προκριματικά. Παίζει εκεί ο Ζέκα, αλλά δεν είναι η ομάδα που πριν από μερικά χρόνια ο ΠΑΟΚ είχε ρίξει πέντε γκολ. Έχει ανέβει επίπεδο. Είναι ομάδα που έχει διεκδικήσει και έχει περάσει σε ομίλους Champions League. Αλλά δεν τρομάζει ως ομάδα. Ούτε ο όμιλος. Δεν συγκρίνεται με αυτόν του Ολυμπιακού στο Europa league (Άιντραχτ, Αντβέρπ, Φενέρμπαχτσε).

Πόσο μακρυά βλέπει να πηγαίνει ο ΠΑΟΚ στη διοργάνωση; «Η πρώτη θέση δίνει πρόκριση στους “16”. Θεωρώ, ότι είναι θέμα κλήρωσης και της κατάστασης που βρίσκεται εκείνη τη συγκυρία κάθε ομάδα. Δεν υπάρχουν ομάδες, οι οποίες θα φοβίσουν τον ΠΑΟΚ. Ούτε βέβαια ο ΠΑΟΚ τρομοκρατεί... Είναι θέμα της κατάστασης που θα βρεθεί η ομάδα και το πόσο θα θέλει να διεκδικήσει την ευρωπαϊκή διάκριση», λέει.

Κατά την άποψη του δημοσιογράφου ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να θυσιάσει την παρουσία του στην Ευρώπη για τις εγχώριες υποχρεώσεις. «Αν θυμάστε, τη χρονιά που ο ΠΑΟΚ διεκδίκησε το πρωτάθλημα είχε αποφύγει να διεκδικήσει κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Και το πλήρωσε αυτό. Είχε παίξει κόντρα στην Τσέλσι με δεύτερη ομάδα. Θεωρώ πως είναι ευκαιρία, ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει κάτι παραπάνω φέτος και ας του στοιχίσει το πρωτάθλημα. Γιατί είναι επένδυση και για τις επόμενες χρονιές, για να διεκδικήσει μεγαλύτερη διάκριση. Δεν έχει τα περιθώρια να αφήνει την Ευρώπη στην άκρη. Δεν είναι αγγλική ομάδα η οποία η εντός συνόρων διάκριση της φέρνει μεγαλύτερα κέρδη. Ο ΠΑΟΚ πρέπει κάθε χρονιά να διεκδικεί το κάτι παραπάνω σε αυτές τις διοργανώσεις», επισημαίνει.

Το Conference League ως διοργάνωση δεν έχει τη λάμψη και το κύρος του Champions League και του Europa League. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν πρέπει να τη σνομπάρει.

«Δεν είναι πρώτης γραμμής διοργάνωση. Βλέπουμε, για παράδειγμα, ότι η κορυφαία ομάδα είναι η Ρόμα που δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος, αλλά έχει μία λάμψη λόγω Μουρίνιο. Δεν τρομοκρατεί όμως. Η Τότεναμ θα ασχοληθεί με τη διοργάνωση από τα προημιτελικά και μετά. Θα είναι οι αγώνες του Conference League μια ευκαιρία για να δοκιμάσει παίκτες. Δεν είναι διοργάνωση που έχει τα μεγάλα ονόματα. Γι'αυτό λέω, ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει μεγάλα πράγματα σε αυτήν», καταλήγει ο Γιώργος Καραγιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΟΚάρα! "Μπαμ" 5 εκατ. ευρώ μετά την Ριέκα - Θα "τρελαθούν" οι οπαδοί - Φωνάζει όλη η Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags