Facebook Pixel Sportdog.gr | Nottingham Forest: Ο Μαρινάκης είδε το «δέντρο» κι έχασε το «δάσος»
| 2021-08-29 04:33:00

Nottingham Forest: Ο Μαρινάκης είδε το «δέντρο» κι έχασε το «δάσος»

Sportdog Team
Nottingham Forest: Ο Μαρινάκης είδε το «δέντρο» κι έχασε το «δάσος»

Η αυλαία της 46ης και τελευταίας αγωνιστικής της Championship την σεζόν 2019/20 άνοιγε βρίσκοντας την Nottingham Forest στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Έχοντας ήδη ένα κακό σερί πέντε αγώνων δίχως νίκη, η ομάδα άρχιζε να μπλέκεται σε σενάρια που την άφηναν ακόμη και εκτός των play-off ανόδου. Η αδιάφορη Stoke, όμως, που θα ταξίδευε στο City Ground δεν φαινόταν ικανή να προκαλέσει κάποια από τις «εκπλήξεις», που απαιτούνταν ώστε η ομάδα του Sabri Lamouchi να χάσει οριστικά το «τρένο» για την Premier League. Αυτή ήταν και η αρχή του διαφαινόμενου τέλους…

Αρκετοί από εσάς θα θυμάστε το φινάλε εκείνης της περιόδου. Είχαμε φτάσει άλλωστε 22 Ιουλίου για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, έλεω της τετράμηνης διακοπής για να αντιμετωπιστεί το πρώτο σφοδρό κύμα της πανδημίας. Η Nottingham Forest έδειχνε δυνατή και σταθερή σχεδόν σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος. Μια εξαιρετικά δουλεμένη ομάδα από τον Γαλλοαλγερινό τεχνικό, Sabri Lamouchi, η οποία μέχρι και το σημείο της διακοπής (Μάρτιος 2020) διεκδικούσε ακόμα και την απευθείας άνοδο. Στην επανέναρξη όμως το πρωτάθλημα έμοιαζε διαφορετικό, με τις περισσότερες ομάδες σαφώς αποσυντονισμένες από το πρωτόγνωρο αυτό σκηνικό. Για κάποιο λόγο, η Nottingham επηρεάστηκε περισσότερο από όλες και ήταν οι συγκυρίες τέτοιες που φρόντισαν να «διαλύσουν» πρακτικά τον σύλλογο.

Τρεις ισοπαλίες απέναντι σε Derby County, Swansea City και Preston North End και δυο ήττες από τις Fulham και Barnsley, έφερναν στο τέλος της 45ης αγωνιστικής την ομάδα του Έλληνα εφοπλιστή, Ευάγγελου Μαρινάκη, στην πέμπτη θέση με 70 βαθμούς. Τόσους είχε και η Cardiff στην έκτη θέση, ενώ στην έβδομη θέση και εκτός play-offs βρισκόταν η Swansea με 67. Το ενδεχόμενο μιας διπλής, ακόμη και τριπλής ισοβαθμίας ήταν αρκετά πιθανό σενάριο, το οποίο όμως δύσκολα άφηνε την Forest εκτός συνέχειας. Στην Αγγλία η διαφορά τερμάτων είναι αυτή που μετράει σαν κύριο κριτήριο, κατόπιν ο αριθμός των τερμάτων που έχει πετύχει μια ομάδα και εν συνεχεία τα μεταξύ τους αποτελέσματα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags