Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Δεν καλύφθηκαν τα κενά στον Ολυμπιακό - Άλλους ζήτησε ο Μαρτίνς - Μεγάλη ευκαιρία λόγω Σεμέδο..."
| 2021-09-03 12:46:00

"Δεν καλύφθηκαν τα κενά στον Ολυμπιακό - Άλλους ζήτησε ο Μαρτίνς - Μεγάλη ευκαιρία λόγω Σεμέδο..."

του Παναγιώτη Νικολάου
"Δεν καλύφθηκαν τα κενά στον Ολυμπιακό - Άλλους ζήτησε ο Μαρτίνς - Μεγάλη ευκαιρία λόγω Σεμέδο..."

Ποια θα είναι η κορυφαία μεταγραφή του καλοκαιριού στο Λιμάνι; Ανάλυση για όσα έκανε και όσα δεν έκανε ο Ολυμπιακός στη μεταγραφική περίοδο. Τι ζήτησε ο προπονητής και δεν έγινε, ποιοι θα βοηθήσουν και γιατί η απουσία του Ρούμπεν Σεμέδο μπορεί να δώσει... έξτρα χρόνο σε παίκτες.
 

Ολυμπιακός: Το θέμα που προέκυψε με τον Ρούμπεν Σεμέδο θα μπορούσε να αποτελέσει μία ευκαιρία για παίκτες που είναι ήδη στο ρόστερ του Ολυμπιακού να δείξουν τις δυνατότητές τους, σύμφωνα με τον Γιώργο Κυριακόπουλο. Ο ρεπόρτερ Ολυμπιακού στο Onsports.gr, μίλησε τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, αν χρειάζονται προσθήκες.

«Ως προς τον αρχικό σχεδιασμό, θεωρώ πως ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βρει ακριβώς αυτό που αναζητούσε», τόνισε και εξέφρασε την άποψή του για το ποιες μεταγραφές θα «δείξουν» στην ομάδα του Πειραιά.

Διαβάστε όσα μας είπε:

Έγιναν οι μεταγραφές που έπρεπε; Ο Ολυμπιακός έχει τελειώσει με την ενίσχυση;

«Από την αρχή του μεταγραφικού σχεδιασμού του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν τα βασικά ζητήματα ήταν η έλευση τουλάχιστον ενός εξτρέμ, αλλά και ποδοσφαιριστών για τα δύο άκρα της άμυνας. Το πρώτο κομμάτι του… παζλ συμπληρώθηκε με τους Ονιεκουρού και Ρόνι Λόπες, αν και τα δείγματα είναι ελάχιστα μέχρι στιγμής. Όμως, τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελαν στον Πειραιά για την άμυνα. Ο Μίχαλ Καρμπόβνικ αποτελεί μία λύση, αλλά πρόκειται για ένα νεαρό παιδί που δεν έχει πολλές παραστάσεις και δεν νομίζω πως η απόκτησή του θα λύσει όλες τις… τρύπες που έχει διακρίνει ο Πέδρο Μαρτίνς. Ειδικά από την στιγμή που επιθυμία του είναι να δοκιμάσει σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και κατ’ επέκταση πλάγιους μπακ που θα μπορέσουν να καλύψουν όλη την πλευρά. Βέβαια, στην ομάδα ήρθαν παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να προσφέρουν σημαντικές λύσεις, αλλά ως προς τον αρχικό σχεδιασμό, θεωρώ πως ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βρει ακριβώς αυτό που αναζητούσε».

Με το θέμα Σεμέδο δημιουργείται κενό στην άμυνα! Πρέπει να πάρει κάποιον άλλον στόπερ ο Ολυμπιακός;

«Δεν νομίζω πως το θέμα με τον Ρούμπεν Σεμέδο ήταν αυτό που προκάλεσε το κενό. Ουσιαστικά ο Πορτογάλος είχε τεθεί εκτός ομάδας μετά τον αποκλεισμό από την Λουντογκόρετς και την επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Ρέντη. Μάλιστα, αν δεν είχε προκύψει το εν λόγω ζήτημα, τότε ο υψηλόσωμος στόπερ θα ήταν ήδη στην πατρίδα του. Βέβαια, η διαφαινόμενη απουσία του Ρούμπεν Σεμέδο από τα «ερυθρόλευκα» πλάνα φαινομενικά δημιουργεί ένα κενό. Όμως, δεν αποκλείεται να αποτελέσει μία ευκαιρία για παίκτες που είναι ήδη στο ρόστερ να δείξουν τις δυνατότητές τους. Όπως για παράδειγμα ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς που έδειξε ένα μέρος του ταλέντου του στα ματς των προκριματικών που χρησιμοποιήθηκε».

Έχουν δίκιο έχουν που φωνάζουν για ακραία μπακ; Είναι καλυμμένος ο Ολυμπιακός με Ρέαμπτσιουκ και Λαλά; Πρέπει να ενισχυθεί στις θέσεις αυτές;

«Όπως ανέφερα και νωρίτερα, το συγκεκριμένο… κομμάτι του «παζλ» δεν καλύφθηκε όπως θα έπρεπε στον Ολυμπιακό. Ειδικά από την στιγμή που ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει να εξετάζει το ενδεχόμενο να αγωνίζεται η ομάδα του με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Αυτό σημαίνει πως τα πλάγια μπακ θα πρέπει να καλύπτουν όλη την πλευρά. Και νομίζω πως οι παίκτες που είναι αυτή την στιγμή στο ρόστερ είναι οι κατάλληλοι γι’ αυτό το πλάνο ή τουλάχιστον αυτό έχουν δείξει μέχρι τώρα».

Ποιες φετινές μεταγραφές πιστεύεις ότι θα ξεχωρίσουν;

«Προσωπικά περιμένω με μεγάλη αγωνία και ανυπομονησία να δω την πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού. Νομίζω πως ο τραυματισμός του Τικίνιο Σοάρες δεν επέτρεψε στον Πέδρο Μαρτίνς να έχει μια σημαντική λύση. Ίσως αν ο Βραζιλιάνος ήταν εντάξει οι Πρωταθλητές Ελλάδας να είχαν άλλη… τύχη στα προκριματικά. Νομίζω πως δεν χρειάζεται η δική μου άποψη για τις δυνατότητες του Τόμας Βατσλίκ που έχει δείξει πως μπορεί να «κουμαντάρει» την «ερυθρόλευκη» άμυνα, ενώ λύσεις θα δώσει ακόμα και ο Πιέρ Κούντε. Τέλος, νομίζω πως εξαιρετική κίνηση είναι και ο Ρόνι Λόπες».

 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ασέβεια" Ονιεκούρου σε Φορτούνη - Γιατί δεν δέχθηκε το "10" - Τεράστια κίνηση από τον Ρόνι Λόπες

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags