Facebook Pixel Κόσοβο – Ελλάδα: Έπαιξε με την φωτιά και... κάηκε - "Αυτοκτονία" στο 92’ και ζόρια για την Εθνική (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-09-05 23:41:00

Έπαιξε με την φωτιά και... κάηκε - "Αυτοκτονία" στο 92’ και ζόρια για την Εθνική (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Έπαιξε με την φωτιά και... κάηκε - "Αυτοκτονία" στο 92’ και ζόρια για την Εθνική (ΒΙΝΤΕΟ)

Χωρίς να εντυπωσιάσει η Εθνική μας έδειχνε να φτάνει στο ζητούμενο, που δεν ήταν άλλο από τη νίκη στην Πρίστινα επί του Κοσόβου, όμως ένα γκολ του Μουρίκι στις καθυστερήσεις έκανε το τελικό με 1-1 λιγοστεύοντας κατά τις ελπίδες πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κόσοβο – Ελλάδα: Μπορεί για σχεδόν ένα ημίχρονο οι διεθνείς μας να ήταν… εξαφανισμένοι από τον αγωνιστικό χώρο, όμως ένα γκολ του Δουβίκα, μετά από εκπληκτική πάσα του Μπακασέτα φαινόταν ότι θα  ήταν αρκετό για να δώσει  τη νίκη με 1-0 στην Πρίστινα, όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν και ισοφάρισαν στο 90+2' με τον Μουρίκι στο τελικό 1-1 βάζοντας... δύσκολα στην Ελλάδα για πρόκριση.

Το ματς:

Η αναμέτρηση στην Πρίστινα ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που είχαν στα πόδια τους την μπάλα και προσπαθούσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, ενώ αντίθετα οι διεθνείς μας φαινόντουσαν να περιμένουν ώστε να μπορέσουν να χτυπήσουν στην κόντρα. Οι Κοσοβάροι είχαν επιβάλει έναν αρκετά αργό ρυθμό, με την Εθνική μας να έχει έναν άκρως παθητικό ρόλο, δείχνοντας ότι δεν έχουν καταφέρει να βρουν τα πατήματά τους, όμως και από την άλλη οι αντίπαλοί τους παρά το γεγονός ότι έφτασαν να έχουν 62% κατοχή μπάλας, δεν μπορούσαν να φτάσουν απέναντι από τον Βλαχοδήμο.

Το παιχνίδι συνεχιζόταν στο ίδιο τέμπο, με τους παίκτες της Ελλάδας να έχει φανερό πρόβλημα ανάπτυξης, κάνοντας πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου, όμως αυτό δεν μπορούσαν οι Κοσοβάροι, ευτυχώς, να το επωφεληθούν. Σημαντικό πρόβλημα στην κακή κυκλοφορία της μπάλας ήταν σίγουρα και το 3-5-2, κάτι που δεν είχαν συνηθίσει οι διεθνείς μας, με αποτέλεσμα να προσπαθούν να επιτεθούν με βαθιές μπαλιές, κάτι που έκανε τους γηπεδούχους να έχουν καλύτερη εικόνα. Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα οδηγούμασταν σε ένα στείρο ημίχρονο η Εθνική μας κράταγε το… καλύτερο για το φινάλε. Στο 45+1' ο Μπακασέτας θα κάνει μια εκπληκτική κάθετη πάσα στον Δουβίκα, κόβοντας την αντίπαλη άμυνα στη... μέση, με το νεαρό φορ να πλασάρει σωστά και να κάνει το 0-1 δίνοντας προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Στο δεύτερο μέρος ήξεραν από νωρίς ότι οι γηπεδούχοι θα θελήσουν να πιέσουν τα καρέ του Βλαχοδήμου, με αποτέλεσμα να έχουν σαν στόχο να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Όσο βέβαια η ώρα περνούσε οι Κοσοβάροι έδειχναν σαφώς επηρεασμένοι από το τέρμα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να δείχνει κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο και ικανή να μπορέσει να σημειώσει και δεύτερο τέρμα που θα "κλείδωνε" τη νίκη. Η πρώτη φάση για τους παίκτες του Κοσόβου θα έρθει στο 66' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ραχμάνι θα πεταχτεί ωραία και θα πάρει την κεφαλιά, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ.

Στο 77' η Εθνική μας θα απειλήσει και πάλι μετά από φάουλ που θα εκτελέσει ο Μάνταλος, ο Μαυροπάνος θα σηκωθεί ψηλότερα από όλους και θα πάρει την κεφαλιά, όμως η μπάλα θα περάσει εκτός. Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι ήταν πίσω στο σκορ, δεν είχαν καταφέρει να απειλήσουν. Στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης, βέβαια, ανέβασαν πολύ την πίεσή τους, όμως οι διεθνείς μας έβρισκαν τις λύσεις στις προσπάθειες των αντιπάλων τους. Μάλιστα στο 87' οι Κοσοβάροι θα... προειδοποιήσουν με τον Μουρίκι να πιάνει ένα συρτό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα θα φύγει έξω από το δεξί δοκάρι του Οδυσσέα Βλαχοδήμου που έλεγχε την φάση. Τα πράγματα όμως θα εξελιχθούν σε ψυχρολουσία για την Εθνική μας καθώς στο 90+2' και γέμισμα στην περιοχή, ο Έλληνας τερματοφύλακας θα κάνει άσχημη έξοδο, με τον Μουρίκι να νικάει τον Τζαβέλλα στον αέρα και να ισοφαρίζει σε 1-1. Μάλιστα ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ θα διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή, αλλά μετά και από τη χρήση VAR το τέρμα θα μετρήσει, με την ισοπαλία να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Σκόρερ: 90+2' Μουρίκι -  45+1' Δουβίκας

Κόσοβο: Μούριτς, Χαντεργκιονάι, Αλίτι (79' Φασλίζι), Ραχμάνι, Βοϊβόντα, Μπέρισα (79' Λοσάι), Ντρέσεβιτς, Χαλίμι (83' Μουσλίγια), Ράσιτσα, Μουρίκι, Καστράτι (46' Μπίτικι).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Τζαβέλλας, Μαυροπάνος, Γιαννούλης, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Σιώπης, Δουβίκας (63' Μάνταλος), Τσιμίκας (89' Κ. Παπαδόπουλος), Μπακασέτας, Παυλίδης (80' Παυλίδης).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags