Facebook Pixel Sportdog.gr | Salomon Rondon: Το ασυμβίβαστο μυαλό ενός «μονομάχου»
| 2021-09-07 04:33:00

Salomon Rondon: Το ασυμβίβαστο μυαλό ενός «μονομάχου»

Sportdog Team
Salomon Rondon: Το ασυμβίβαστο μυαλό ενός «μονομάχου»

Γεννήθηκε στο δυτικό Καράκας σε μια περιοχή ονόματι Κάτια. Απέφυγε να αγωνιστεί στις ομάδες της πρωτεύουσας γιατί εκεί η ζωή είναι «κόλαση». Διέψευσε τους πάντες, έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι, διέπρεψε σε Ισπανία, Ρωσία, Αγγλία και Κίνα και τώρα επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο για λογαριασμό του αγαπημένου του προπονητή, Rafa Benitez. Η ζωή στην Άπω Ανατολή δεν ήταν εύκολη, η μετάβαση από την Newcastle στην φιλόδοξη Everton ίσως είναι ακόμα δυσκολότερη, όμως ο Salomon Rondon δεν ξέρει να τα παρατάει.

Είδε το πρώτο φως του ήλιου στις 16 Σεπτεμβρίου του 1989 και ήταν ένα από τα πιο προνομιούχα παιδιά της γενιάς του. Καρπός του έρωτα ανάμεσα σε μια κυρία από το ταπεινό προάστιο της Κάτια,κοντά στο Καράκας, κι ενός καθηγητή χημείας σε ένα στρατιωτικό σχολείο, ο Salomon Rondon είχε αρκετές ανέσεις, που άλλα σπιτονοικοκυριά δύσκολα θα χαίρονταν. Φυσικά μην φανταστείτε την πολυτελή ζωή, αφού στην Βενεζουέλα θεωρείσαι ευκατάστατος αν υπάρχει το φαγητό στο τραπέζι και πληρώνονται οι λογαριασμοί. Ο νεαρός Salomon όμως δεν άντεχε να βλέπει τους υπόλοιπους συνανθρώπους του σε κατάσταση επιβίωσης και από την ηλικία των εννέα ετών ξεκίνησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, ώστε να απουσιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο από την απάνθρωπη γειτονιά του.

Η αρχή έγινε μέσω του πατέρα του, ο οποίος τον έφερε στην ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου που δίδασκε και έτσι έγιναν τα πρώτα του βήματα στο χωμάτινο γήπεδο της σχολικής San Jose de Calasanz. Από τότε και για τα επόμενα έξι χρόνια θα έμενε εκεί και θα ερωτευόταν το ποδόσφαιρο, μέχρι που η κατάσταση στην πρωτεύουσα τον οδήγησαν από τα 15 του να «ξενιτευτεί» σε ένα χωριουδάκι 22 χιλιόμετρα μακριά. Η Deportivo Gulima ήταν αυτή που του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στις ακαδημίες της, αποκτώντας την φήμη ενός ανερχόμενου σκόρερ, ενώ ένα έτος αργότερα θα απέρριπτε όλες τις προτάσεις από τις ομάδες του Καράκας για να αγωνιστεί στην άσημη Aragua, που βρίσκεται στην πόλη του Μαρακάϊ. Μπορεί άπαντες να ξαφνιάστηκαν με την επιλογή, όμως η καριέρα του είχε ήδη μπει στον σωστό δρόμο για να φτάσει στην απόλυτη καταξίωση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags