Facebook Pixel Ελλάδα – Σουηδία: Ας παίζει μόνο με Ισπανία και Σουηδία - Αγνώριστη η Εθνική έμεινε ζωντανή στο... όνειρο (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-09-08 23:43:00

Ας παίζει μόνο με Ισπανία και Σουηδία - Αγνώριστη η Εθνική έμεινε ζωντανή στο... όνειρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ας παίζει μόνο με Ισπανία και Σουηδία - Αγνώριστη η Εθνική έμεινε ζωντανή στο... όνειρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Έλληνες διεθνείς δείχνοντας μια τελείως διαφορετική εικόνα σε σχέση με την αναμέτρηση με το Κόσοβο κατάφεραν και κέρδισαν τους μέχρι σήμερα αήττητους Σουηδούς με 2-1 μένοντας ζωντανή στο... θαύμα.

Ελλάδα – Σουηδία: Μια εντελώς διαφορετική Εθνική ομάδα κατάφερε να κερδίσει με 2-1 τους Σκανδιναβούς, με τέρματα των Μπακασέτα και Παυλίδη, κρατώντας ζωντανές τις όσες ελπίδες έχει για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όμως αυτό που είναι το πιο σημαντικό ήταν η εικόνα των διεθνών μας σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, που δεν θύμιζε σε τίποτα τους προηγούμενους αγώνες. Πλέον ακολουθούν ακόμα δύο… τελικοί τον Οκτώβριο με Γεωργία και πάλι με τους Σκανδιναβούς εκτός έδρας.

Το ματς:

Ο αγώνας στο ΟΑΚΑ ξεκίνησε με τους Σκανδιναβούς να θέλουν να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα, κάτι που τους έκανε πολύ πιεστικούς από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Μάλιστα στο 4' οι Σουηδοί θα έχουν δοκάρι, όταν ο Σβάνμπεργκ θα σουτάρει με την μια έξω από την μεγάλη περιοχή. Σιγά σιγά η διεθνείς θα μπορέσουν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και στο 12', μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Καρασόφ θα υποδείξει το πέναλτι σε ανατροπή του Δουβίκα, όμως μετά από την υπόδειξη του βοηθού και την χρήση VAR θα πάρει πίσω την απόφασή του, μιας και ο Έλληνας επιθετικός ήταν σε θέση οφσάιντ όταν πήρε την μπάλα.

Παρά την μουδιασμένη αρχή της Εθνικής, αυτή ήταν που όσο πέρναγε η ώρα προσπαθούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της, ενώ προσπαθούσε να δημιουργήσει την φάση που θα έφερνε κίνδυνο μπροστά στην εστία του Όλσεν. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι πίεζαν ψηλά, προσπαθώντας να χαλάσουν την κυκλοφορία των διεθνών, όμως χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι Έλληνες διεθνείς θα φτάσουν μια ανάσα από το 1-0 στο 28', όταν ο Παυλίδης θα εκμεταλλευτεί μια βαθιά πάσα, θα νικήσει τον Λίντελοφ με ντρίμπλα, θα βρεθεί απέναντι στον Σουηδό τερματοφύλακα και θα σουτάρει, όμως ο Όλσεν θα αποκρούσει εντυπωσιακά κρατώντας το 0-0.

Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους οι Σκανδιναβοί ανέβασαν και πάλι την απόδοσή τους, κράτησαν την μπάλα και προσπάθησαν να φανούν επικίνδυνοι μπροστά στην εστία του Βλαχοδήμου, όμως φαινόταν ότι δεν θα μπορέσουν να δημιουργήσουν την μεγάλη ευκαιρία. Αυτές, όμως έγιναν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, καθώς αρχικά στο 45+1' ο Σβάνμπεργκ θα σουτάρει από μακριά και πάλι, δυνατά, όμως ο Έλληνας τερματοφύλακας θα αποκρούσει δύσκολα σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης και μετά την εκτέλεση της στημένης φάσης, ο Ίσακ θα πιάσει απευθείας το σουτ, όμως και πάλι ο Βλαχοδήμος θα κρατήσει το μηδέν για την Εθνική μας.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Σουηδία θα πιέσει και πάλι την ελληνική άμυνα, κάτι που έκανε και με την έναρξη της αναμέτρησης. Στο 57' οι Σκανδιναβοί θα προσπαθήσουν να απειλήσουν όταν θα βγουν στην κόντρα, με τον Φόσμπεργκ να καταφέρνει και να παίρνει την κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Πέντε λεπτά μετά, όμως, οι διεθνείς μας θα καταφέρουν κόντρα στην ροή του αγώνα να ανοίξουν το σκορ. Μετά από ωραία κίνηση του Δουβίκα και πάσα στον Μπακασέτα, ο αρχηγός της Εθνικής μπήκε στην περιοχή των Σουηδών και με συρτό σουτ έκανε το 1-0. Μάλιστα τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν γίνει ακόμα καλύτερα, αν δύο λεπτά μετά ο Μπουχαλάκης είχε σημαδέψει ελάχιστα χιλιοστά πιο δίπλα, μιας και η κεφαλιά που πήρε από τη σέντρα του Ανδρούτσου πέρασε ελάχιστα έξω.

Στο 67΄οι Σκανδιναβοί θα φτάσουν πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Ίσακ θα πασάρει στον Κλάεσον που θα πλασάρει, αλλά η μπάλα θα σταματήσει και πάλι στο δοκάρι του Βλαχοδήμου, με τον Μαυροπάνο να διώχνει στην συνέχεια σε κόρνερ. Η Εθνική μας θα καταφέρει στο 75' να κάνει το 2-0 όταν ο Τζόλης θα φύγει στην κόντρα και θα πασάρει παράλληλα στον Πυαλίδη που δεν θα δυσκολευτεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον επόπτη να δείχνει οφσάιντ στον παίκτη της Νόριτς. Μετά όμως από υπόδειξη του VAR o Καρασόφ θα δείξει ότι το τέρμα θα μετρήσει κανονικά.

Δύο λεπτά μετά οι Σουηδοί θα αντιδράσουν και θα μειώσουν, όταν ο Φορσμπεργκ θα σουτάρει, ο Βλαχοδήμος θα αποκρούσει χωρίς να μπλοκάρει, με τον Κουάισον να παίρνει το ριμπάουντ και να μειώνει σε 2-1. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης οι Σουηδοί είχαν... κατασκηνώσει στην ελληνική άμυνα προσπαθώντας να φτάσει στην ιισοφάριση. Στο 90+2' Φόρσμπεργκ, ξανά, θα προσπαθήσει να απειλήσει με σουτ, όμως ο Ζέκα θα διώξει την τελευταία στιγμή με το σώμα. Μάλιστα στο 90+6' ο Τζόλης θα μπορούσε να έχει κάνει το 3-1 στην κόντρα, όμως το σουτ που επιχείρησε κόντραρε και πέρασε κόρνερ, ενώ το ίδιο θα μπορούσαν να έχουν κάνει και Μπακασέτας και Βρουσάι λίγο πιο μετά, όμως το τελικό σφύριγμα θα δώσει μια τέράστια νίκη στην Ελλάδα, στην προσπάθειά της να μείνει... ζωντανή στην προσπάθεια πρόκρισης στο Κατάρ.

Σκόρερ: 62' Μπακασέτας, 75' Παυλίδης – 81' Κουάισον

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος, Τσιμίκας, Ζέκα, Μπουαλάκης, Μπακασέτας, Παυλίδης (90+5' Βρουσάι), Δουβίκας (71' Τζόλης)

Σουηδία: Όλσεν, Γιόχανσον (77' Κραφτ), Ελάντερ (88΄Ντάνιελσον), Λίντελεφ, Αουγκούστινσον, Κλάεσον (78' Κάρλσον), Όλσον, Σβάνμπεργκ (66' Κουάισον), Φόρσμπεργκ, Κουλουσέβσκι (88' Τέλιν), Ίσακ.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags