Facebook Pixel ΑΕΚ: Θα κάνει φινάλε με τον Μοχαμάντι στις μεταγραφές;
| 2021-09-10 10:00:00

Μεταγραφή έκπληξη στο… 95’ για ΑΕΚ - Φέρνει Ρέαμπτσιουκ - Τον "έφαγε" παίκτης 6 εκατομμυρίων!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Μεταγραφή έκπληξη στο… 95’ για ΑΕΚ - Φέρνει Ρέαμπτσιουκ - Τον "έφαγε" παίκτης 6 εκατομμυρίων!

Το όνομα που "παίζει" δυνατά και πώς θα ταιριάξει στην Ένωση. Το Sportdog.gr παρουσιάζει τα στοιχεία του Μίλαντ Μοχαμαντί που παραμένει στο προσκήνιο για την Ένωση. Γιατί βρίσκεται ακόμα χωρίς ομάδα, τι έκανε τις τελευταίες χρονιές και ποια τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά.
 

ΑΕΚ: Μπορεί η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος να έχει ολοκληρωθεί, με την Ένωση να κάνει δυναμική ρελάνς με την προσθήκη των Τσούμπερ-Γέβτιτς, υπάρχει όμως το παραθυράκι των ελεύθερων που αφήνει όλα τα δεδομένα ανοιχτά για περαιτέρω ενίσχυση. Εξάλλου ο Λάζαρος Ρότα ήταν μία τέτοια περίπτωση, την οποία οι κιτρινόμαυροι έσπευσαν να αποκτήσουν με το που έμεινε ελεύθερος από τη Φορτούνα Σιτάρντ.

Για την ομάδα του Δικέφαλου αετού επαναφέρθηκε στο προσκήνιο ο Μίλαντ Μοχαμαντί. Ο 27χρονος διεθνής Ιρανός αριστερός μπακ έμεινε ελεύθερος από τη Γάνδη στα τέλη Αυγούστου. Η Ένωση έχει περιθώρια μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου για να κάνει κίνηση για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος καλύπτει μία θέση, στην οποία «πονά».

Είναι ένας παίκτης που μπορεί να σταθεί επάξια στην Ελλάδα. Έχει εμπειρία από το ρωσικό και το βελγικό πρωτάθλημα, αλλά και τα χαρακτηριστικά που μπορούν να «κουμπώσουν» στην ΑΕΚ, στην οποία αγωνίζεται ο συμπατριώτης του, Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Την άποψη του για τον ποδοσφαιριστή μεταφέρει στο Sportdog ο γνώστης του βελγικού πρωταθλήματος, Νίκος Μπέλτσος.

Σημαντικός για τη Γάνδη

«Είναι καλός ποδοσφαιριστής. Σε θέματα ταχύτητας δεν υστερεί. Το επίπεδό του τεχνικά δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι ιδιαίτερο. Διαθέτει όμως αρκετά καλή σέντρα. Πέρσι με τη Γάνδη είχε αρκετές ασίστ (5 συνολικά και 1 γκολ). Ήταν αρκετά φιλότιμος και στάθηκε σε αξιοπρεπές επίπεδο. Ήταν πολύ σημαντικός για την ομάδα του. Καλύπτει όλη την πλευρά, καθώς η ομάδα του έπαιζε 3-5-2. ».

Οπότε ανέβαινε πάρα πολύ σε αντίθεση με τη Αχμάντ Γκρόζνι, όπου είχε περιοριστεί σε περισσότερο αμυντικογενή ρόλο και δεν είχε τη δυνατότητα να ξετυλίξει τις επιθετικές του αρετές.

Έβγαζε πάθος και ήταν αρκετά συμπαθής

Για τον γνώστη του βελγικού πρωταθλήματος ήταν έκπληξη που ο Μοχαμαντί έφυγε από τη Γάνδη.

«Μπορώ να δικαιολογήσω την εξέλιξη υπό το σκεπτικό, ότι η ομάδα πλήρωσε 6 εκατ.Ευρώ και πήρε τον Ούριο από τη Σαρλερουά. Φέτος πήρε άλλο έναν ταλαντουχο αριστερό μπακ από Γαλλία, τον Κρίστοφερ Οπερί, ο οποίος είχε παίξει πολύ δυνατά πέρσι για τον Ολυμπιακό. Κατά κάποιον τρόπο λοιπόν ο Μοχαμαντί ήταν σαν τρίτη επιλογή», αναφέρει και εξηγεί:

«Οι βελγικές ομάδες έχουν κάποιο θέμα με τους ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης ηλικίας. Ο Μοχαμαντί στα 27 του δεν μπορεί να θεωρηθεί βετεράνος. Αλλά εκεί προτιμούν παίκτες νεαρότερους, γιατί μπορούν να τους πουλήσουν».

Πάντως στους οπαδούς της Γάνδης προκάλεσε εντύπωση η αποχώρησή του γιατί ήταν αξιόλογος και αξιοπρεπής ποδοσφαιριστής. «Ήταν αρκετά συμπαθής επειδή ως δυναμικός ποδοσφαιριστής έβγαζε πάθος. Αυτό είναι σημαντικό για τον κόσμο, να βλέπει έναν παίκτη να ματώνει για τη φανέλα», σημειώνει.

Θυμίζει Ρέαμπτσιουκ

Με ποιον ποδοσφαιριστή θα μπορούσε να συγκριθεί; «Για να καταλάβετε το στυλ του, θυμίζει τον Ρέαμπτσιουκ του Ολυμπιακού. Είναι δυναμικός δηλαδή, αλλά τεχνικά δεν λέει πολλά πράγματα. Αμφότεροι είναι στο ίδιο επίπεδο», απαντά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags