Facebook Pixel Ολυμπιακός: Την περίπτωση του Ζερ Οριέ έψαξαν οι Πειραιώτες!
| 2021-09-12 14:35:00

Κορυφαίο όνομα από Αγγλία για Ολυμπιακό - Πρόταση της Παρί 20 εκατομμυρίων - "Χρυσό" συμβόλαιο!

BoxtoBox
Κορυφαίο όνομα από Αγγλία για Ολυμπιακό - Πρόταση της Παρί 20 εκατομμυρίων - "Χρυσό" συμβόλαιο!

Η περίπτωση που εξέτασαν οι Πειραιώτες από την Premier League. Αν και θα ερχόταν στην Ελλάδα... μόνο με θαύμα, έγινε μία κρούση στην πλευρά του ποδοσφαιριστή. Πόσα χρήματα ήθελε για να έρθει στο Φάληρο και γιατί δεν προχώρησε η υπόθεσή του.

Ολυμπιακός: Γράφτηκαν ουκ ολίγα ονόματα ακραίων μπακ που τσέκαρε (ή υποτίθεται τσέκαρε) ο Ολυμπιακός στο φινάλε των μεταγραφών. Γράφτηκαν ύστερα και ελεύθεροι αφού υπήρχε μια έξτρα διορία γι' αυτούς. Νομίζω ωστόσο ότι τα περισσότερα ονόματα που γράφτηκαν, γράφτηκαν ως... τουφεκιές. Στην εξής -δημοσιογραφική- λογική: «Ελεύθερος είναι, γιατί όχι; Μπορεί να τον κοιτάξει ο Ολυμπιακός».

Να σας πω τι ξέρω εγώ; Ο Ολυμπιακός κοίταξε όντως ένα όνομα ακραίου μπακ από τη λίστα των ελεύθερων. Για την ακρίβεια τον κοίταξε τελευταία μέρα των κανονικών μεταγραφών, δηλαδή 31 Αυγούστου, που ο παίκτης ήταν σε διαδικασία λύσης του συμβολαίου του. Και ήταν ένας πραγματικά ακριβός ακραίος μπακ. Πολύ ακριβός. Σε ποιόν αναφέρομαι; Τον Σερζ Οριέ. Ο 28χρονος Ιβοριανός που παίζει κυρίως ως δεξί μπακ έμεινε ελεύθερος από την Τότεναμ και το όνομά του έπεσε στο τραπέζι και άρεσε. Έγινε λοιπόν μια ερώτηση προς την πλευρά του. Αν ενδιαφέρεται και πόσα θέλει.

Στον Ολυμπιακό ήξεραν ότι προσπαθούν για κάτι πολύ δύσκολο. Και δεν μιλάω καν για την -άτυπη- χρηματιστηριακή του αξία αφού το transfermarkt δεν είναι δα και το... ευαγγέλιο. Προφανώς οι τιμές του είναι κοντά στην αληθινή αξία ενός παίκτη αλλά συχνά υπερκοστολογεί παίκτες από καλά πρωταθλήματα και υποβαθμίζει παίκτες από β' και γ' διαλογής κι ας είναι σπουδαίοι. Αυτή τη στιγμή λοιπόν η αληθινή αξία του Οριέ δεν είναι 20 εκατ.ευρώ που γράφει το transfermarkt. Απλά τον έχει (για πόσο ακόμα θα δούμε) τόσο ψηλά επειδή ήταν στην Πρέμιερ και ανήκε στην Τότεναμ.

Μάλιστα το συμβόλαιό του στους πετεινούς ήταν εξωπραγματικό για τα ελληνικά και όχι μόνο δεδομένα. Έπαιρνε περίπου 4 εκατ.ευρώ το χρόνο. Προφανώς θα πέσει πια αφού η χρηματιστηριακή του αξία είναι σε ελεύθερη πτώση. Αλλά για τον Ολυμπιακό και 50% έκπτωση να έκανε, πάλι αδύνατο θα ήταν. Αφήστε που, αν δεν κάνω λάθος, στην πραγματικότητα έδειξε να μη συγκινείται καθόλου από την πιθανότητα να έρθει στην Ελλάδα. Η Ελλάδα τον... χάλασε, όχι ο Ολυμπιακός που έχει πολύ καλό όνομα διεθνώς.

ΥΓ: Τον Ιούνιο είχε γραφτεί σε γαλλική ιστοσελίδα ότι η Παρί κατέθεσε πρόταση 20 εκατ.ευρώ για τον Οριέ στην Τότεναμ. Και στο τέλος των μεταγραφών έμεινε ελεύθερος... Αυτό για να θυμόμαστε ότι δεν πρέπει να πιστεύετε ό,τι γράφεται είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Κι ας γράφονται συχνά με εξοργιστική έως γελοία σιγουριά πράγματα από ανθρώπους για τα οποία ΔΕΝ έχουν την παραμικρή ιδέα. Αναρίθμητα είναι τα παραδείγματα, ως μη χαλάσουμε καρδιές...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμφωνία Μαρτίνς με Σεμέδο - "Παγωτό" με τη δήλωση on camera - Θα τον δεχτεί ο Μαρινάκης;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags