Facebook Pixel ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα: Αδιανόητο κάζο στην πρεμιέρα για ΠΑΟΚ - Διπλό με Κόντε, γκάφα Ζίβκοβιτς! (vids)
| 2021-09-12 20:58:00

Πού θα ΠΑΣ έτσι; - Αδιανόητο κάζο στην πρεμιέρα για ΠΑΟΚ - Διπλό με Κόντε, γκάφα Ζίβκοβιτς! (vids)

Sportdog Team
Πού θα ΠΑΣ έτσι; - Αδιανόητο κάζο στην πρεμιέρα για ΠΑΟΚ - Διπλό με Κόντε, γκάφα Ζίβκοβιτς! (vids)

Ένας κάκιστος ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο την φετινή παρουσία του στη Superleague, αφού ηττήθηκε με 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα, με ένα γκολ του Κόντε στο 86'... ευγενική χορηγία από τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα: Χειρότερη πρεμιέρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου για την ομάδα του, αφού ο ΠΑΣ σόκαρε μέσα στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ, κερδίζοντάς τον με 1-0 με γκολ του Κόντε στο 86'!

Ο Δικέφαλος είχε τον έλεγχο σε όλη την διάρκεια του αγώνα, έχασε ορισμένες καλές φάσεις με τον Σβαμπ και τον Καγκάβα, όμως σε γενικές γραμμές παρουσιάστηκε κακός και άκεφος και με ένα τραγικό λάθος του Ζίβκο Ζίβκοβιτς έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι, δίνοντας την δυνατότητα στους Γιαννιώτες να πάρουν τεράστιο διπλό στη Θεσσαλονίκη.

Πώς παρατάχθηκαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε την έκπληξη, βάζοντας κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς, έχοντας τετράδα στην άμυνα τους Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα και Τέιλορ. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέση οι Ντόουγκλας και Σβαμπ, με τους Μπίσεσβαρ και Μουργκ στα άκρα. Πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σφιντέρσκι ήταν ο Σίντζι Καγκάβα.

Aπό πλευράς ΠΑΣ ο Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε τους Λοντίγκιν, Σάλιακα, Εραμούσπε, Κάργα, Πίρσμαν, Γκαρντάβσκι, Καραχάλιο, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Περέα και Κόντε.

Το ματς

Από το ξεκίνημα του αγώνα ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του ΠΑΣ. Ορισμένες όμορφες μεταβιβάσεις του Σβαμπ ήταν οι μοναδικές πηγές έμπνευσης για τους γηπεδούχους, που έδειχναν να έχουν θέματα στον τομέα της δημιουργίας, αλλά και της έντασης.

Μάλιστα, ο πρώτος που απείλησε στο ματς ήταν ο ΠΑΣ στο 9', όμως ο Ζίβκοβιτς πρόλαβε με καίρια επέμβαση τη μπάλα, πριν την "τσιμπήσει" ο Κόντε. Από την μεριά του ο ΠΑΟΚ είχε μια φάση με μια σέντρα-σουτ του Βιεϊρίνια στο 18', ενώ στο 23' έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι, όταν ο Σβαμπ έπιασε την κεφαλιά ύστερα από κόρνερ, όμως ο Σάλιακας στάματησε τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Στο 41' ο Σφιντέρσκι απείλησε την εστία του ΠΑΣ με ένα σουτ, αλλά ο Λοντίγκιν μπλόκαρε με άνεση, με τους φιλοξενούμενους να κρατούν σχετικά εύκολα το μηδέν στην άμυνά τους και μάλιστα να χάνουν τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου για να σοκάρουν τον ΠΑΟΚ, όταν ο Κόντε έβγαλε στον Σνάιντερ, αυτός σούταρε, αλλά ο Ζίβκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ.

Αποφασισμένος να πιέσει ακόμα περισσότερο μπήκε στο δεύτερο 45λεπτο ο Δικέφαλος, έχοντας ένα καλό σουτ στο 46' με τον Μουργκ, αλλά ο Λοντίγκιν μπλόκαρε. Στο 58' ο Μπίσεσβαρ έπιασε ένα καλό διαγώνιο σουτ, όμως μετά από κόντρες η μπάλα έφυγε κόρνερ, ενώ στο 60' ο Καγκάβα απώλεσε μοναδική ευκαιρία, αφού βρήκε... αέρα, εντελώς μόνος, ένα μέτρο από την γραμμή του τέρματος του ΠΑΣ!

Ο Λουτσέσκου προσπάθησε να αλλάξει κάτι από τον πάγκο του, βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τους νεοφερμένους, Μιτρίτσα, Κούρτιτς, Σίντκλεϊ και Άκπομ, ο οποίος μάλιστα αποθεώθηκε από τον κόσμο.

Ωστόσο, εκτός από κάποιες ενέργειες του Μιτρίτσα και ένα απευθείας φάουλ του Κούρτιτς, οι αλλαγές δεν βοήθησαν ιδιαίτερα τον ΠΑΟΚ, που πλήρωσε την κάκιστη απόδοσή του στο 86'. Σε εκείνο το λεπτό ο Κρέσπο γύρισε τη μπάλα προς τον Ζίβκοβιτς, ο κίπερ των "ασπρόμαυρων" έκανε κακή εκτίμηση, ο Κόντε έκλεψε τη μπάλα και πλάσαρε, κάνοντας το 0-1 και σοκάροντας την Τούμπα.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος κι έτσι ο ΠΑΣ έφυγε με σπουδαίο διπλό από την έδρα του ΠΑΟΚ, ο οποίος από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος θα έχει να αντιμετωπίσει γκρίνια, εσωστρέφεια και κακή εμφάνιση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Ζ. Ζίβκοβιτς - Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (75' Σίντκλεϊ) – Αουγκούστο (61’ Κούρτιτς), Σβαμπ - Μουργκ (75' Άκπομ), Μπίσεσβαρ, Καγκάβα (61’ Μιτρίτσα) - Σφιντέρσκι.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς, 4-4-2): Λοντίγκιν - Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν - Γκαρντάβσκι, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ (89' Λώλης) - Περέα (80' Μορέιρα), Κόντε (90'+1' Μιλτιτσεάνου).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags