Facebook Pixel ΑΕΚ - Ιωνικός: (Τ)Σού(μ)περ πρεμιέρα με άνετη τριάρα η ΑΕΚ – Έβγαλαν… μάτια οι μεταγραφές – Κενά στην άμυνα (Vid)
| 2021-09-12 22:29:00

(Τ)Σού(μ)περ πρεμιέρα με άνετη τριάρα η ΑΕΚ – Έβγαλαν… μάτια οι μεταγραφές – Κενά στην άμυνα (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
(Τ)Σού(μ)περ πρεμιέρα με άνετη τριάρα η ΑΕΚ – Έβγαλαν… μάτια οι μεταγραφές – Κενά στην άμυνα (Vid)

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 3-0 του Ιωνικού στο ΟΑΚΑ, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή του Στίβεν Τσούμπερ, ο οποίος έκανε φοβερό ντεμπούτο με γκολ. Σκόραραν οι Λε Ταλέκ και Άμραμπατ.

Η ΑΕΚ μπήκε με ιδανικό τρόπο στο νέο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε με 3-0 του Ιωνικού στο ΟΑΚΑ, με τις καλοκαιρινές μεταγραφές της Ένωσης να… κλέβουν την παράσταση.

Ο Λε Ταλέκ άνοιξε το σκορ για την Ένωση στο 7’, ο Ρομαό άφησε τον Ιωνικό με δέκα παίκτες στο 33’ και στο δεύτερο ημίχρονο έλαμψε ο Στίβεν Τσούμπερ. Στο ντεμπούτο του με την Ένωση ο Ελβετός ήταν εξαιρετικός. Από δική του πάσα προήλθε το πέναλτι, με το οποίο ο Άμραμπατ έκανε το 2-0 στο 62’, ενώ ο Τσούμπερ σκόραρε ο ίδιος με ωραίο γκολ στο 66’ για το τελικό 3-0, αφήνοντας υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα στη συνέχεια της σεζόν.

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Μισελέν, ενώ ο Γέφτιτς έκανε επίσης ντεμπούτο και είχε μια μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει στα τελευταία λεπτά.

Πάντως, σίγουρα θα αποτελέσει αιτία προβληματισμού για τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς η αμυντική παρουσία της Ένωσης στο πρώτο ημίωρο του ματς, καθώς το κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Βράνιες και Τζαβέλλας) έχασε τρεις φορές τον Τουράμ, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας και σπατάλησε μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει.

Έτσι παρατάχθηκαν

Οκτώ καλοκαιρινές μεταγραφές συμπεριέλαβε στη βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Στο 4-2-3-1 της Ένωσης, ο Στάνκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλα και Χατζισαφί στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Λε Ταλέκ και Γαλανόπουλος ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τον Μάνταλο μπροστά τους. Άμραμπατ και Τάνκοβιτς άλλαζαν συχνά πλευρές στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής, ενώ ο Αραούχο κινήθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Με 10 νέες μεταγραφές στην ενδεκάδα κατέβηκε στο ΟΑΚΑ ο Ιωνικός του Δημήτρη Σπανού. Ο Χουτεσιώτης ήταν τερματοφύλακας στο 4-3-3 της ομάδας της Νίκαιας, ενώ οι Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες και Βαλεριάνος κάλυψαν τις θέσεις της άμυνας, από δεξιά προς αριστερά. Ρομαό, Άοσμαν και Γκοτσούλιας ήταν η τριάδα του άξονα, ενώ ο Τουράμ κινήθηκε στην κορυφή της επίθεσης, με τους Λένις και Καμπράλ στα άκρα.

Το ματς

Η διαφορά στην αποτελεσματικότητα των δύο ομάδων ήταν το στοιχείο που διαμόρφωσε τα δεδομένα στην αρχή της αναμέτρησης. Ο Ιωνικός είχε τεράστια ευκαιρία πριν τη συμπλήρωση ενός λεπτού στο ματς, αλλά ο Τουράμ αστόχησε σε τετ α τετ με τον Στάνκοβιτς, αφού πρώτα έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ. Αντιθέτως η Ένωση αποδείχθηκε πιο κυνική και άνοιξε το σκορ μετά από 7 λεπτά αγώνα, όταν ο Λε Ταλέκ «ξεχάστηκε» από την άμυνα του Ιωνικού έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου και με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0!

Στο 9’ ο Ιωνικός είχε την ευκαιρία να απαντήσει, όμως και πάλι ο Τουράμ πλάσαρε άουτ από πλεονεκτική διαγώνια θέση εντός περιοχής, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε και τρίτη χαμένη ευκαιρία, με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής στο 17’. Γενικότερα η ΑΕΚ είχε μεγάλα προβλήματα με τον Τουράμ, που έφευγε με μεγάλη ταχύτητα στην πλάτη της άμυνας και το αμυντικό δίδυμο της Ένωσης δεν μπορούσε να τον ανακόψει. Το ίδιο συνέβη και στο 29’, με τον Γάλλο να αποφεύγει και τον Στάνκοβιτς αλλά να τραβιέται πολύ πλάγια και εν συνεχεία να κάνει κάκιστο τελείωμα, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.

Ο Ιωνικός έδειχνε ικανός να κάνει τη ζημιά, αλλά το έργο του δυσκόλεψε εξαιρετικά στο 33’. Ο Ρομαό είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα και σταμάτησε επέλαση του Άμραμπατ με σκόπιμο φάουλ στον χώρο του κέντρου. Ως αποτέλεσμα, αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε.

Δύο αποκρούσεις του Χουτεσιώτη, η μία σε αδύναμο σουτ του Τάνκοβιτς (41’) και η δεύτερη σε δυνατό διαγώνιο σουτ του Άμραμπατ (42’) κράτησαν τα επίπεδα του σκορ στο 1-0, αποτέλεσμα με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Παρά το προβάδισμα, η εικόνα της ΑΕΚ δεν ικανοποίησε πλήρως τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο οποίος προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο ημίχρονο. Ο Στίβεν Τσούμπερ έκανε το ντεμπούτο του με την Ένωση, περνώντας στη θέση του Τάνκοβιτς και ο Σιμάνσκι αντικατέστησε τον Γαλανόπουλο.

Ο Τσούμπερ έδειξε με το… καλημέρα την ποιότητά του, ξεκινώντας φορτσάτος τη θητεία του στην ΑΕΚ. Στο 58’ ο Ελβετός δοκίμασε σουτ, που απέκρουσε ο Χουτεσιώτης, ενώ στο 61’ πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα για τον Αραούχο, ο οποίος ανατράπηκε εντός περιοχής και κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άμραμπατ και «έγραψε» το 2-0 στο 62’.

Στο 65’ ο Αραούχο νικήθηκε από τον Χουτεσιώτη έπειτα από νέα κάθετη μπαλιά του Τσούμπερ και στο το ΟΑΚΑ… σηκώθηκε στο πόδι για να αποθεώσει τον Ελβετό. Ο διεθνής άσος πήρε την μπάλα σε πλάγια θέση εντός περιοχής και έπιασε ωραίο συρτό σουτ, πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο γκολ για το 3-0!

Η ΑΕΚ έριξε τον ρυθμό της στο τελευταίο 20λεπτο, θα μπορούσε ωστόσο να πετύχει και τέταρτο γκολ. Ο Γέφτιτς παραλίγο να συνδυάσει το ντεμπούτο του με γκολ στο 83’, αλλά άργησε να εκτελέσει σε τετ α τετ με τον Χουτεσιώτη και έχασε την μπάλα. Ο Έλληνας γκολκίπερ απέκρουσε ακόμα ένα εξαιρετικό σουτ του Τσούμπερ δευτερόλεπτα αργότερα, ενώ στο 91’ ο Ανσαριφάρντ σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση.

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Βράνιες, Μισελέν, Λε Ταλέκ, Γαλανόπουλος (46' Σιμάνσκι), Μάνταλος (68' Γέβτιτς), Τάνκοβιτς (46' Τσούμπερ), Άμραμπατ (68' Γκαρσία), Αραούχο (76' Ανσαριφάρντ)

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Μύγας (93' Κωνσταντινίδης), Γκοτσούλιας, Ρομαό, Άοσμαν (68' Κιάκος), Καμπράλ (79' Ματσούκας), Λένις (68' Ντάλσιο), Τουράμ (79' Μάναλης)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags