Facebook Pixel Λίνκολν - ΠΑΟΚ: 0-2
| 2021-09-16 21:38:00

Με Άκπομ-Μιτρίτσα ΠΑΟΚάρα για... αγκαλίτσα! Σούπερ Πασχαλάκης, δυνατός Κωνσταντέλιας (ΒΙΝΤΕΟ)

του Λάζαρου Γεωργίδη
Με Άκπομ-Μιτρίτσα ΠΑΟΚάρα για... αγκαλίτσα! Σούπερ Πασχαλάκης, δυνατός Κωνσταντέλιας (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 2-0 της Λίνκολν στο Γιβραλτάρ και ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στους ομίλους του Conference League.

Λίνκολν - ΠΑΟΚ: Την πρώτη του νίκη στους ομίλους του Conference League πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ! Η ελληνική ομάδα επικράτησε 2-0 της Λίνκολν στο Γίβραλτάρ με σκόρερ τους Άκπομ-Μιτρίτσα. Σούπερ εμφάνιση από Πασχαλάκη που είχε καίριες επεμβάσεις. Δυνατός και ο νεαρός Κωνσταντέλιας που μπήκε αλλαγή και είχε ευκαιρία να σκοράρει. 

ΤΟ ΜΑΤΣ: Το πρώτο ημίχρονο είχε δύο νομίσματα για τον ΠΑΟΚ! Η ελληνική ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο τέταρτο. Έδειξε απειλητικός με Μουργκ και Μπίσεσβαρ σε δύο στιγμές και στο 16' ο Άκπομ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά ήταν άστοχος σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Σολέρ. Από εκείνο το σημείο η Λίνκολν ισορρόπησε.

Και αναθάρρησε με τον ΠΑΟΚ να αρχίζει να κινδυνεύει! Στο 25' ο Κίκε Φλόρεθ βρήκε τρύπα στην άμυνα του ΠΑΟΚ αλλά το πλασέ του στερήθηκε τύχης. Ένα λεπτό αργότερα η ομάδα από το Γιβραλτάρ σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ.

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε ότι δεν ήταν συγκεντρωμένος στην άμυνά του. Εκεί όμως είχε φύλακα άγγελο τον Αλάξανδρο Πασχαλάκη, ο οποίος όταν χρειάστηκε φώναξε παρών. Στο σουτ του Τοσκάνα στο 36' ήταν σταθερός, ενώ στο 36' ο Κρέσπο ήταν αυτός που ανέκοψε την προσπάθεια του Γκόμεθ.

Ο Ισπανός αμυντικός του ΠΑΟΚ όμως χτυπήθηκε από την ατυχία. Αντιμετώπισε πρόβλημα και αντικαταστάθηκε στο 44' με τον Μιχαηλίδη να παίρνει τη θέση.

Ο ΠΑΟΚ ό, τι δεν κατάφερε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης το πέτυχε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Τέιλορ έκανε ό,τι ήθελε από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα στον Άκπομ και ο τελευταίος χωρίς πρόβλημα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 και εξηλεώθηκε για το χαμένο τετ α τετ.

Ο Μουργκ πιστώνεται την υπέροχη ενέργεια, με την οποία κράτησε τη μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου και έτσι βγήκε το γκολ των Θεσσαλονικιών.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον έλεγχο και ευτύχησε να διπλασιάσει νωρίς τα τέρματά του και να αποβάλλει μια και καλή το άγχος. Στο 56' ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και σύγχυση μέσα στην περιοχή, ο Μιτρίτσα έκανε το 0-2 με πολύ θεαματικό τρόπο. Δύο λεπτά αργότερα ο Πασχαλάκης με επέμβαση σε πλασέ του Γκόμεθ διατήρησε το μηδέν στην εστία του, δίνοντας περισσότερα ψυχολογικά αποθέματα στους συμπαίκτες του.

Το ίδιο συνέβη και στο 72' όταν απέκρουσε κεφαλιά του Ρονάν. Έξι λεπτά αργότερα, ο νεοεισελθείς Κωνσταντέλιας, ο οποίος αντικατέστησε τον σκόρερ Μιτρίτσα, παραλίγο να χριστεί σκόρερ, αλλά η προσπάθειά του κόντραρε σε σώματα. Στις καθυστερήσεις η Λίνκολν είχε δοκάρι. Έτσι παρέμεινε το 2-0 ως τελικό σκορ.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Μπορεί τα γκολ να τα έβαλαν ο Άκπομ και Μιτρίτσα, ο οποίος ήταν καταπληκτικός και έδειξε να ανταπεξέρχεται στο ρόλο που του έδωσε ο Λουτσέσκου, ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης όμως ήταν άλλος. Αναφερόμαστε στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, ο οποίος με τις επεμβάσεις του κράτησε το μηδέν στην εστία του και έδωσε στους συμπαίκτες του τα καλύτερα ψυχολογικά εφόδια για να πάρουν το παιχνίδι.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με επτά αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Τελικά στο δίλημμα που είχε για την εστία, ο Ρουμάνος τεχνικός απάντησε με Πασχαλάκη. Την τετράδα της άμυνας αποτελούν οι Τέιλορ, Μιχάι, Κρέσπο και Σίντγκλεϊ. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέση Κούρτιτς, Εσίτι και Μουργκ. Μιτρίτσα και Μπίσεσβαρ τοποθετήθηκαν στις πτέρυγες και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Άκπομ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης – Τέιλορ, Μιχάι, Κρέσπο (44' Μιχαηλίδης), Σίντκλεϊ – Κούρτιτς, Εσίτι – Μουργκ (83' Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ (73' Σφιντέρσκι), Μιτρίτσα (73' Κωσταντέλιας) – Άκπομ (83' Κούτσιας)

Λίνκολν: Σολέρ, Βάισεμαν, Τσιπολίνα, Μπερνάντο Λόπες, Τοσκάνο, Τορίγια, Ρόσα, Ανόν, Αράιζα, Καραλέρο, Κίκε Γκόμεθ.

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ του Μιτρίτσα στο 56'.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Στο 26' η Λίνκολν σκόραρε, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε ως οφσάιντ! Στο 54' ο Ραζβάν Λουτσέσκου δέχτηκε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία γιατί ο βοηθός υπέδειξε τον Ακπομ σε θέση οφσάιντ, με τον Άγγλο να καλύπτεται.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στο νεοσύστατο Conference League με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να είναι ικανοποιημένος με τους παίκτες του, ιδιαίτερα από τον συμπατριώτη του Μιτρίτσα, ο οποίος σημείωσε το δεύτερο γκολ της ελληνικής ομάδας.

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags