Facebook Pixel Ιωνικός – Άρης: 1-0
| 2021-09-17 20:57:00

Σεισμός Ιωνικός! "Κηδεία" στον Άρη - Άφαντες μεταγραφές και Μάντζιος, ακυρώθηκε γκολ από VAR (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Σεισμός Ιωνικός! "Κηδεία" στον Άρη - Άφαντες μεταγραφές και Μάντζιος, ακυρώθηκε γκολ από VAR (ΒΙΝΤΕΟ)

Με 1-0 επικράτησαν οι Νικαιώτες των Θεσσαλονικιών, παίρνοντας το πρώτο τους τρίποντο στο πρωτάθλημα με τους κίτρινους να προβληματίζουν με την απόδοση τους/

Ιωνικός – Άρης: Την πρώτη του νίκη στη Super League μετά από 14 χρόνια πραγματοποίησε ο Ιωνικός κόντρα στον Άρη. Η ομάδα της Νίκαιας επικράτησε 1-0 με γκολ του Άοσμαν στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Μάλιστα ακυρώθηκε γκολ των γηπεδούχων από το VAR ως οφσάιντ.

Το ματς

Ο Άρης ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην έναρξη του παιχνιδιού, χωρίς ωστόσο να είναι ουσιαστικός στις κινήσεις του. Οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν να βρούνε διαδρόμους και να δημιουργήσουν απειλές για την εστία του Χουτεσιώτη που είχε εύκολο έργο. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να πληρώσουν την έλλειψη συγκέντρωσης στα μετόπισθεν, όταν ο Λένις πήρε πάσα από τον Τουράμ και εκτέλεσε τον Ντένις. Το γκολ όμως ακυρώθηκε από το VAR καθώς ήταν οριακά οφσάιντ.

Ο Ιωνικός δεν έχασε μόνο την ευκαιρία να προηγηθεί, αλλά έχασε και τον Λένις, ο οποίος τραυματίστηκε (θλάση δευτέρου βαθμού) και έδωσε τη θέση του στο 28' στον Ματσούκα. Η μοναδική καλή στιγμή για τον Άρη στο πρώτο ημίχρονο καταγράφηκε στο 43'. Ο Μπερτόλιο έκανε ωραία κίνηση, μοιράζοντας για τον Ιτούρμπε που βρήκε χώρο εντός περιοχής και σούταρε, αλλά η προσπάθειά του έφυγε δίπλα από τα δοκάρια του Χουτεσιώτη.

Στο δεύτερο μέρος ο Μάντζιος φρέσκαρε το σχήμα του με Γκάμα, Άλι και λίγο αργότερα τον Γκανέα, ενώ ο Σπανός είχε άλλη μία αναγκαστική αλλαγή με τον Κάνιας να παίρνει τη θέση του Γκοτσούλια. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Όχι ότι οι οπαδοί έβλεπαν σπουδαίο ματς.

Απλά έγινε ακόμα χειρότερο... To σίγουρο είναι, ότι ο Άρης απογοήτευσε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική. Μετά την ισόπαλη πρεμιέρα με τον ΟΦΗ στο Βικελίδης η ομάδα της Θεσσαλονίκης έδειξε φοβερές αδυναμίες στο χτίσιμο των επιθέσεων, παρά το γεγονός, ότι ενισχύθηκε με 10 μεταγραφές το καλοκαίρι.

Ο Ιωνικός κρατούσε με ευκολία το μηδέν με τη μονοτονία να σπάσει στο 81' με την κοντινή κεφαλιά του Χαΐροβιτς, η οποία έφυγε άουτ από πλευράς Άρη. Πέντε λεπτά αργότερα όμως οι Θεσσαλονικείς πλήρωσαν την αδράνειά τους. Ο Αοσμαν έπιασε σουτ κεραυνό από μακρυά και έστειλε τον Ντένις για να μαζεύει χόρτα.

Έτσι η ομάδα της Νίκαιας πήρε το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα, με τον Άρη να περνά δύσκολες στιγμές, ειδικά ο Άκης Μάντζιος, ο οποίος βλέπει τα περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα. Η ομάδα είναι στο -5 και τελευταία στη βαθμολογία και θα πρέπει να υπερβεί τον εαυτό της. Πάντως με αυτήν την εικόνα δείχνει, πως δύσκολα θα πρωταγωνιστήσει φέτος...

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Σάντσες, Τσιγκρίσνκι, Μύγας, Γκοτσούλιας (54' Κάνιας), Ντάλσιο, Καμπράλ, Aοσμάν, Λένις (28' Ματσούκας), Τουράμ.

Άρης: Ντένις, Σάκιτς (57' Γκανέα), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σούντγκρεν, Σάσα, Εντιαγέ, Ιτούρμπε (46' Γκάμα), Μπερτόγλιο (46' Άλι), Μαντσίνι (68' Χαΐροβιτς), Καμαρά (83' Μάνος)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags