Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ροντρίγκες μαζί με Ρόνι Λόπες στο Λιμάνι!
| 2021-09-18 10:00:00

"Ροντρίγκες μαζί με Ρόνι Λόπες - Αυτός το επόμενο next big thing - Ο Σιόβας δεν ήρθε λόγω Σεμέδο"

του Γιώργου Κτενά
"Ροντρίγκες μαζί με Ρόνι Λόπες - Αυτός το επόμενο next big thing - Ο Σιόβας δεν ήρθε λόγω Σεμέδο"

Οι "μουρμούρες" για Μαρτίνς, ο δολοφόνος Ελ Αραμπί και η γκρίνια στον ΠΑΟΚ. Σούπερ ανάλυση για τη μέχρι τώρα εικόνα του Ολυμπιακού, τις μεταγραφές που έγιναν, το ρόστερ που θέλει να... βελτιώσει ο Πορτογάλος προπονητής, αλλά και τον ανταγωνισμό στην φετινή Superleague.

Ολυμπιακός: Σε όλα τα ενδιαφέροντα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας των Ερυθρόλευκων αναφέρθηκε με συνέντευξη του στο sportdog ο Μιχάλης Μαχαίρας, μετά και από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι των Πειραιωτών.

Ο δημοσιογράφος του thrylos24 μίλησε για το ματς με την Αντβέρπ, τους παίκτες που ξεχώρισαν, τα τελευταία μεταγραφικά νέα της ομάδας αλλά και τη... μουρμούρα που έχει δημιουργηθεί για τον Μαρτίνς.

"Mπερδεμένος ο Ολυμπιακός - Δολοφόνος ο Αραμπί - Αυτός είναι το επόμενο next big thing"

Μιχάλη, ποια είναι η άποψή σου για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ;

Κάθε αρχή και… δύσκολη, αλλά ευτυχώς χαμογελάσαμε στην πρώτη δοκιμασία του Oλυμπιακού στους ομίλους του Europa League. Είναι σημαντικό ακόμα και σε «κακή» βραδιά να παίρνεις το τρίποντο. Οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη, όμως η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς χαμογέλασε στο τέλος, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος πέραν του «χρυσού» -όπως αποδείχθηκε- τέρματος, έκανε και μία εξαιρετική εμφάνιση. Θεωρώ πως μια πρεμιέρα με το δεξί, κι ειδικά μετά την ισοπαλία των αντιπάλων του Ολυμπιακού στον όμιλο, θα δώσει την ψυχολογία που χρειάζεται, ενόψει της συνέχειας, δίχως όμως να εφησυχαστεί η ομάδα. Από τις φετινές εμφανίσεις του Ολυμπιακού θεωρώ πως ο προπονητής, Πέδρο Μαρτίνς, καλείται να βρει το σύστημα που ταιριάζει στην ομάδα. Φαίνεται λιγάκι μπερδεμένη η ομάδα, όμως όταν ο Πορτογάλος τεχνικός βρει τη «φόρμουλα» με το ιδανικό σύστημα που θα αποδίδει τα μέγιστα η ομαδα, όπως και το να μπουν οι νεοφερμένοι παίκτες στην εξίσωση, σε λίγο καιρό θα δούμε πολύ καλύτερο πρόσωπο. Αντιμετωπίζω την ομάδα με υπομονή και -σίγουρα- αισιοδοξία. Άλλωστε, ακόμα και κατά τη μεταγραφική περίοδο για τους ελεύθερους παίκτες, οι
άνθρωποι του Ολυμπιακού προσπαθούν να ενισχύσουν την ομάδα, καλύπτοντας τα όποια κενά.

Ξεχώρισαν παίκτες όπως ο Αραμπί, ο Σισέ, ο Μαντί Καμαρά που έχουν αναγνωρισμένη αξία, αλλά πήγαν πολύ καλά τόσο ο Ρέαμπτσιουκ όσο και ο Αγκιμπού. Ποια είναι η άποψή σου για τους δύο τελευταίους;

Συμφωνώ απόλυτα! Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί δείχνει πως παραμένει για ακόμη μια χρονιά «ψυχρός εκτελεστής» και ο «δολοφόνος» κάθε αντιπάλου του Ολυμπιακού. Ο Παπέ Αμπού Σισέ, το βράδυ της Πέμπτης ήταν συγκλονιστικός, μέσα σε κάθε φάση του Ολυμπιακού. «Βράχος» στην άμυνα, ενώ είδαμε και όμορφες επιθετικά κινήσεις, απειλώντας την αντίπαλη άμυνα των Βέλγων. Όσο για τον Μαντί Καμαρά, είδαμε όλοι πόσο έλειψε από την ενδεκάδα στο ματς της πρεμιέρας για τη Super League Interwetten, με αντίπαλο τον Ατρόμητο.Σχετικά με τους Ρέαμπτσιουκ και Αγκιμπού Καμαρά. Ο Μολδαβός, τολμάω να πω, είναι το επόμενο «Next Big Thing» του Ολυμπιακού. Μου αρέσει αρκετά και θέλω να πω πως αξίζει την υπομονή και τη στήριξή μας. Έχει γερά πνευμόνια και επιθετικά ξεχωρίζει, όταν έχει την αυτοπεποίθηση να πατάει αντίπαλη περιοχή.

Συμφωνώ με την άποψη ότι τα άκρα του Ολυμπιακού ενδεχομένως να παρουσιάζουν πρόβλημα, όμως με τον καιρό το σύνολο των παικτών θα δέσει και θα δούμε επαρκείς καλύψεις.

Όσον αφορά για το «διαμάντι» τον Αγκιμπού, τον έχουμε δει να σκοράρει (γκολ με Λουντογκόρετς), κάνει εξαιρετική δουλειά στη θέση που αγωνίζεται και μην ξεχνάμε πως παίζει πρώτη φορά σε τέτοιο επίπεδο. Έως τώρα, το πρόσημο που του βάζω είναι θετικό. Όσο συνεχίζει να δουλεύει, είναι σίγουρο πως θα βελτιώνεται, παίρνοντας εμπειρίες και εικόνες, ειδικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι αρκετά νωρίς για περισσότερα, όμως αν συνεχίσει έτσι, να περιμένουμε ενδιαφέρουσες προτάσεις για εκείνον από συλλόγους του εξωτερικού. Τέλος, θα τολμήσω να πω και κάτι άλλο. Να δώσουμε ειδική σημασία στον Καρμπόβνικ. Λέγονται τα καλύτερα για εκείνον, ενώ για το διάστημα που φορά τα «ερυθρόλευκα», το πρόσημο είναι θετικό.

"Παλιά καψούρα του Ολυμπιακού - Μουρμούρα για Μαρτίνς; - Γκρίνια στον ΠΑΟΚ"

Στην επόμενη μέρα του συλλόγου, που πάντα έχουν ενδιαφέρον, οι Πειραιώτες απέκτησαν τον Γκάρι Ροντρίγκες, αλλά δεν προχώρησε η περίπτωση του Σιόβα. Ποια στοιχεία θα δώσει ο εξτρέμ από το πράσινο Ακρωτήρι, και με ποιους παίκτες από το υπάρχουν ρόστερ θα ταίριαζε; Γιατί δεν προχώρησε του Σιόβα;

Αρχικά, ο παίκτης έχει στοιχεία που αρέσουν στον προπονητή, άρα είναι επιλογή του. Να τονίσω πως ο Ροντρίγκες αποτελεί «παλιά καψούρα» του Ολυμπιακού, καθώς είχε απασχολήσει και το 2015 όταν έφυγε από την Έλτσε. Ο ταχύτατος εξτρέμ στην καλή του βραδιά θα κάνει «παπάδες» στο ένας με έναν. Φυσικά, είναι ένας παίκτης, ο οποίος δημιουργεί ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες, ενώ με ευκολία μπορεί και να σκοράρει. Ας θυμηθούμε πως στον ΠΑΟΚ (σε μια διετία) πέτυχε σε 58 ματς, 13 γκολ και 14 ασίστ. Πιστεύω, όταν ο Μαρτίνς βρει τη σωστή «φόρμουλα» για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού, ο Ροντρίγκες θα ταιριάξει άρτια με τον φορ (είτε είναι ο Ελ Αραμπί, είτε ο Τικίνιο) και τον Ονιεκουρού (στο άλλο άκρο), ή και τον Ρόνι Λόπες (αν υποθέσουμε πως παίζει 10άρι). Ή ενδεχομένως και με τον Ματιέ Βαλμπουενά.

Επιπλέον, θα μπορούσαμε να δούμε και σχήμα με τον Γιώργο Μασούρα ως ακραίο επιθετικό ή και στην κορυφή, ώστε να αγωνιστεί ο Γκάρι Ροντρίγκες στο άκρο. Μην ξεχνά κανείς πως ο νεοαποκτηθείς παίκτης του Ολυμπιακού από το Πράσινο Ακρωτήρι έχει αγωνιστεί… παντού στις θέσεις τις επίθεσης. Ως «10άρι», κεντρικός μέσος, σέντερ φορ, έως και… στα άκρα της άμυνας. Υπάρχει καλύτερο πολυεργαλείο; Ειδικά όταν προσαρμοστεί…

Τέλος, σχετικά με την περίπτωση Σιόβα, θεωρούνταν σίγουρη η επιστροφή του στον Ολυμπιακό. Όμως, με τις μεταγραφές κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, ως και την τελευταία στιγμή. Θεωρώ πως έχει να κάνει και με την «κατάψυξη» του Σεμέδο, ο οποίος (σύμφωνα με τις δηλώσεις Μαρτίνς, μετά το ματς με Ατρόμητο) ενδέχεται να επιστρέψει στις προπονήσεις των Πειραιωτών, αν και θεωρούνταν ξένο σώμα.

Έχει δημιουργηθεί η εικόνα ότι, αν και απόλυτα πετυχημένος ο Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, υπάρχει μουρμούρα για την παρουσία του ήδη από τα καλοκαιρινά προκριματικά.

Συχνό φαινόμενο των Ελλήνων η μουρμούρα. Ο Πέδρο Μαρτίνς αποτελεί έναν εξαιρετικό προπονητή, με τα καλά και τα -όποια- αρνητικά του. Και τα «κολλήματα» που του καταλογίζονται. Κανείς δεν είναι αλάνθαστος, πόσο δε μάλλον όταν είσαι στον πάγκο του Ολυμπιακού. Όπου η νίκη είναι… υποχρέωση. Πρόκειται για έναν δουλευταρά τεχνικό, ο οποίος για ακόμη έναν χρόνο θα προσπαθήσει να διατηρήσει την ομάδα στην κορυφή της Ελλάδας, κάνοντας και ένα βήμα… παραπάνω στην Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είναι αυτό που ανέφερα νωρίτερα, πως λόγω του ότι η ομάδα εμφανίζεται λιγάκι… μπερδεμένη, ξεκινάει η μουρμούρα. Όταν ο Πορτογάλος βρει την ιδανική ενδεκάδα για Ελλάδα και Ευρώπη, και το ιδανικό σύστημα φυσικά, τότε θα αποθεώνεται πάλι. Μην ξεχνάει κανείς πως ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει πλέον τον «πρωταθλητισμό».

Πώς βλέπεις τους υπόλοιπους τέσσερις μεγάλους; Ποιον θεωρεί μεγάλο αντίπαλο του Ολυμπιακού στη μάχη για τον τίτλο;

Αναμφίβολα, φέτος ευελπιστώ να δούμε ένα πλήρες και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Πλήρες, διότι θα υπάρχει κόσμος στις κερκίδες και ανταγωνιστικό, διότι οι περισσότερες ομάδες έχουν ενισχυθεί. Όσον αφορά τους μεγάλους, θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε ενισχυθεί περισσότερο, ώστε να είναι για ακόμη μια χρονιά ο βασικός διεκδικητής του τίτλου, μαζί με τον Ολυμπιακό. Όμως, οι «ασπρόμαυροι» έχουν κενά σε πολλές θέσεις, όπως για παράδειγμα τον τερματοφύλακα. Υπάρχει πολλή γκρίνια για το ότι δεν υπάρχει «κανονικός τερματοφύλακας». Επιπλέον, η Διοίκηση των «ασπρόμαυρων» είναι απούσα, κι ο κόσμος μουρμουράει.

Ο Παναθηναϊκός θα κάνει τις προσπάθειές του, όπως κι η ΑΕΚ. Ο Γιοβάνοβιτς δεν είναι «μάγος», η «5άδα» είναι ο εφικτός στόχος για τους «πράσινους». Οι  «κιτρινόμαυροι» ενισχύθηκαν σημαντικά, όμως θα δούμε το πρόσωπο που θα παρουσιάσουν στη συνέχεια. Δεν μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα από μία αγωνιστική, όλα θα φανούν σε βάθος χρόνου. Θεωρώ πως για δεύτερη σεζόν ο Άρης θα παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο. Τους «κιτρινόμαυρους» θα έβαζα ως φαβορί για να κοντράρουν τον Ολυμπιακό, όχι όμως σε σημείο να του πάρουν το πρωτάθλημα. Παραμένω όμως στην άποψη πως φέτος το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό, διότι θα παίξει «μπάλα» και ο κόσμος, κάτι που πέρυσι δεν το είδαμε. Πιστεύω επίσης πως η επαρχία θα βγάλει πρωταθλητή. Όποια ομάδα καταφέρει και πάρει περισσότερα, θα έχει σαφές προβάδισμα για την κορυφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τέλος" κορυφαίος άσος από Ολυμπιακό - Γι’ αυτό πήρε τον Ροντρίγκες - Πιο… πίσω από Ρόνι Λόπες!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags