Facebook Pixel ΟΦΗ - ΑΕΚ: Κιτρινόμαυρες εκστρατείες! Όλα τα γκολ στα ΟΦΗ-ΑΕΚ από το 1982 (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-09-19 15:23:00

"Μινωικές" εκστρατείες! Όλα τα γκολ στα ΟΦΗ-ΑΕΚ από το 1982 (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
"Μινωικές" εκστρατείες! Όλα τα γκολ στα ΟΦΗ-ΑΕΚ από το 1982 (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα βίντεο για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί.

ΟΦΗ - ΑΕΚ: Στο Γεντί Κουλέ διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε το βράδυ ΟΦΗ και ΑΕΚ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League.

Η ομάδα του Ηρακλείου προέρχεται από τη λευκή ισοπαλία κόντρα στον Άρη, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ενώ η ΑΕΚ από το 3-0 κόντρα στον Ιωνικό.

Η υποδοχή που έχαιρε από τους οπαδούς τους στην Κρήτη δείχνει, ότι στις τάξεις των φιλάθλων της ΑΕΚ επικρατεί ενθουσιασμός και πίστη, ότι η Ένωση μπορεί φέτος να χτυπήσει ξανά πρωτάθλημα. Οι μεταγραφές άλλωστε που έκανε η ομάδα το καλοκαίρι μαρτυρούν τις διαθέσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη, να μπει ο Δικέφαλος πρωταθλητής στην Αγιά Σοφιά.

Μια δύσκολη δοκιμασία περιμένει τον ΟΦΗ στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του, αφού πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις της πρεμιέρας του Πρωταθλήματος Super League Interwetten.

Μετά την ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη, υποδέχεται την ΑΕΚ, που μπήκε φουριόζα με τους καινούριους παίκτες της να συμμετέχουν αποφασιστικά στη νίκη επί του Ιωνικού με 3-0.

Αν και η ΑΕΚ τελευταία έχει πάρει τον… αέρα του ΟΦΗ, η ιστορία έχει καταγράψει δύσκολα χρόνια για αυτή στο Ηράκλειο. Η ΑΕΚ έχει κερδίσει και τα πέντε τελευταία μεταξύ τους ανεξάρτητα έδρας, μετά τη νίκη του ΟΦΗ στις 30 Νοεμβρίου 2019 με 1-0. Αυτό είναι και το μοναδικό από τα εννέα τελευταία, που ο ΟΦΗ δεν έχασε!

Δεν έχουν ισοπαλία στα 10 τελευταία, μετά το ΑΕΚ – ΟΦΗ 1-1 στις 26 Φεβρουαρίου 2012, ενώ και οι τέσσερις τελευταίες ισοπαλίες τους είναι με 1-1. Μάλιστα είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι από το 1980 και μετά δεν έχουν «λευκή» ισοπαλία. Η τελευταία ήταν τον Οκτώβριο του 1979.

Ο ΟΦΗ έχει πετύχει ένα γκολ στα πέντε τελευταία και δύο στα οκτώ τελευταία. Αντίθετα η ΑΕΚ στα πέντε τελευταία, αυτά που κέρδισε στη σειρά, πετυχαίνει τουλάχιστον δύο γκολ σε κάθε ένα.

Η ιστορία
Νίκες ΟΦΗ: 21
Ισοπαλίες: 15
Νίκες ΑΕΚ: 48
Με γηπεδούχο τον ΟΦΗ
Νίκες ΟΦΗ: 16
Ισοπαλίες: 11
Νίκες ΑΕΚ: 15

Πέρσι
31.01.2021: ΟΦΗ – ΑΕΚ 0-2
(43’ κεφαλιά Σάκχοφ, 71’ σουτ Τάνκοβιτς)

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο με όλα τα γκολ από τις αναμετρήσεις ΟΦΗ - ΑΕΚ στην Κρήτη από τη σεζόν 1982-83 μέχρι και πέρυσι.

Δείτε το:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags