Facebook Pixel Sportdog.gr | Κέρδισε αλλά δεν... αρέσει αυτός ο Ολυμπιακός- Διπλό με το ζόρι στη Λαμία, έπαιξε με τη φωτιά! (Vid)
| 2021-09-19 22:26:00

Κέρδισε αλλά δεν... αρέσει αυτός ο Ολυμπιακός- Διπλό με το ζόρι στη Λαμία, έπαιξε με τη φωτιά! (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Κέρδισε αλλά δεν... αρέσει αυτός ο Ολυμπιακός- Διπλό με το ζόρι στη Λαμία, έπαιξε με τη φωτιά! (Vid)

Οι Ερυθρόλευκοι έφυγαν με νίκη (2-1) από την έδρα της Λαμίας, όμως προβλημάτισαν με την απόδοσή τους και λίγο έλειψε να ισοφαριστούν από την αξιόμαχη ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου στο φινάλε!

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, αλλα με... μπόλικο άγχος κατέκτησε ο Ολυμπιακός, που πέρασε νικηφόρα με 2-1 από τη Λαμία.

Παρουσιάζοντας προβληματική εικόνα τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με μια κεφαλιά του Σισέ (12') και ένα τυχερό γκολ του Μπουχαλάκη (32'). Ωστόσο, δέχθηκαν έντονη πίεση από τη Λαμία, που μείωσε στο 72' με τον Καραμάνο και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει με τον Βύντρα στο 79'!

Έτσι παρατάχθηκαν

Με 4-2-3-1 αγωνίστηκε η Λαμία του Μιχάλη Γρηγορίου. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Σαράνοφ, με τους Σκόνδρα, Μαζουλουξή, Αντέτζο και Μαρτίνεθ να αποτελούν την αμυντική τετράδα, από δεξιά προς αριστερά. Τζανδάρης και Νούνιες ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τους Ρόμανιτς και Μανουσάκη να κινούνται στα άκρα της μεσαίας γραμμής και τον Τιρόνε πίσω από τον σέντερ φορ, Μανουσάκη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε τον Ολυμπιακό με σχηματισμό 4-2-3-1 και τον Βατσλίκ τερματοφύλακα. Παπασταθόπουλος και Σισέ έπαιξαν ως δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, ο Ρέαμπτσιουκ κινήθηκεσε θέση αριστερού μπακ και ο Καρμπόβνικ στα δεξιά. Μπουχαλάκης και Μαντί Καμαρά ήταν το δίδυμο στον άξονα, έχοντας μπροστά τους τον Αγκιμπού Καμαρά. Στα δεξιά της μεσαίας γραμμής ξεκίνησε ο Ονιεκούρου, στα αριστερά ο Βαλμπουενά και στην κορυφή της επίθεσης ο Τικίνιο.

Το ματς

Η Λαμία ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυναμικά στο ματς και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στον Ολυμπιακό στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι πίεσαν έντονα τους Ερυθρόλευκους, απαγορεύοντάς τους να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια την μπάλα. Μάλιστα έφτασαν κοντά στο γκολ με μια κεφαλιά του Τιρόνε στο 10ο λεπτό, που απέκρουσε δύσκολα ο Βατσλίκ.

Εντούτοις, οι Ερυθρόλευκοι ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους καλή στιγμή. Στο 12’ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ με σέντρα προς το ύψος του πέναλτι, ο Σισέ νίκησε όλη την άμυνα της Λαμίας και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Ολυμπιακού.

Η επιθετικότητα της Λαμίας δεν κόπασε, καθώς οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου τα έδωσαν όλα για το γκολ της ισοφάρισης, δεν είχαν όμως καλές εκτελέσεις. Τα σουτ του Μανουσάκη (14’) και του Σκόνδρα (26’) έφυγαν άουτ, με τον Ολυμπιακό αντιθέτως να βρίσκει ξανά δίχτυα! Στο 32’ ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε ωραία προσπάθεια και πάσαρε στον Μπουχαλάκη, αυτός σούταρε και είδε την μπάλα να του… κάνει το χατήρι, αφού κόντραρε στον Μαζουλουξή και άλλαξε πορεία, καταλήγοντας στα δίχτυα.

Παρά το προβάδισμα δύο τερμάτων, συνολικά το πρώτο ημίχρονο ήταν νωθρό -σε επίπεδο δημιουργίας- για τον Ολυμπιακό. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έμεινε ευχαριστημένος με τα όσα είδε και δεν είναι τυχαίο που οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος με το… πόδι στο γκάζι. Βαλμπουενά και Ονιεκούρου συνδυάστηκαν ωραία στο 46’, αλλά ο πρώτος σούταρε λίγο άουτ, ενώ στο 57’ μετά από νέα συνεργασία των δύο παικτών ο Τικίνιο βρέθηκε σε θέση βολής όμως έπιασε… αέρα και δεν μπόρεσε να σκοράρει. Λίγα λεπτά νωρίτερα, στο 51’, ο Βραζιλιάνος είχε χαλάσει μια πολλά υποσχόμενη αντεπίθεση του Ολυμπιακού, κάνοντας ένα κακό γύρισμα που έστειλε την μπάλα στα χέρια του Σαράνοφ την ώρα που ο Ονιεκούρου περίμενε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι.

Πέραν των πρώτων 10 λεπτών, πάντως, ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν έθελξε με την απόδοσή του, αλλά δέχθηκε μεγάλη πίεση από τη Λαμία. Στο 58’ ο Καραμάνος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στο 59’ το δυνατό σουτ του Βύντρα πέρασε λίγο άουτ. Με τους Ερυθρόλευκους να έχουν τεράστιο θέμα στην άμυνα, οι Λαμιώτες επέμειναν στην πίεση και δικαιώθηκαν για την υπεροχή τους στο 72’. Έπειτα από παράλληλο γύρισμα του Ελευθεριάδη και εξαιρετικό στρώσιμο της μπάλας από τον Ρόμανιτς, ο Καραμάνος βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι και μείωσε σε 2-1 με δεξί πλασέ.

Ο Μπουχαλάκης δεν μπόρεσε να «καθαρίσει» το ματς από κοντά εξαιτίας παρέμβασης του Αντέτζο στο 74’ και στο 79’ ο Βύντρα δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού από τη μικρή περιοχή έπειτα από εκτέλεση φάουλ που πέρασε από όλους και κατέληξε στο δεύτερο δοκάρι. Στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 90+3’, ο Βατσλίκ δυσκολεύτηκε πολύ όμως μπόρεσε με διπλή προσπάθεια να μπλοκάρει την μπάλα μετά από κεφαλιά του Καραμάνου.

Περισσότερα σε λίγο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags