Facebook Pixel Super League: Κίνηση από… Μπάρτσα ο Μπέος - Ο κόουτς που "κινδυνεύει" - Η πρώτη μεταγραφή της ΑΕΚ τον Γενάρη
Ποδόσφαιρο
| 2021-09-26 10:00:00

Κίνηση από… Μπάρτσα ο Μπέος - Ο κόουτς που "κινδυνεύει" - Η πρώτη μεταγραφή της ΑΕΚ τον Γενάρη

Του Αδέσποτου
Κίνηση από… Μπάρτσα ο Μπέος - Ο κόουτς που "κινδυνεύει" - Η πρώτη μεταγραφή της ΑΕΚ τον Γενάρη

Όνομα-έκπληξη θα είναι ο επόμενος προπονητής που θα απολυθεί. Η εκπομπή του Sportdog.gr στον Alpha 9.89, οι Αδέσποτοι... έδωσε ρεσιτάλ το Σάββατο με πολλές ειδήσεις για τη Σούπερ Λιγκ. Πώς έκανε τόσο καλή ομάδα στον Βόλο ο Αχιλλέας Μπέος και γιατί θα πρέπει να ενισχυθεί η Ένωση;

Γεμάτη ειδήσεις και παρασκήνια ήταν και αυτό το Σάββατο η εκπομπή «Αδέσποτοι» στον AlphaRadio 98,9!

Ευάγγελος Μίχος και Κώστας Γκόντζος σας κράτησαν συντροφιά από τις 18:00 μέχρι τις 20:00 πυροβολώντας ακατάπαυστα από τη συχνότητα του AlphaRadio. Διαβάστε τα πιο σπαρταριστά παρασκήνια που ειπώθηκαν στην εκπομπή.

*** Ο Βόλος έχει κλέψει τις εντυπώσεις στην εκκίνηση του πρωταθλήματος! Βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με τρεις στις τρεις νίκες, παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο. Η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα της Μαγνησίας είναι έργο προπονητή, το όνομα του οποίου συζητιόταν, καθώς στα 32 του είναι ο νεότερος προπονητής της Super League.

Πώς ανακάλυψε ο Αχιλλέας Μπέος τον Γκιγέρμο Αμπασκάλ; Πού βρήκε τέτοιο πουλέν των πάγκων; Για να ξετυλίξουμε το κουβάρι της ιστορίας θα πρέπει να πάμε πολλά χρόνια πίσω, όταν ο Αχιλλέας Μπέος ήταν αφεντικό του Ολυμπιακού Βόλου. Τότε είχε προταθεί το 2011 από τον Βαλβέρδε ο Χάβι Γκράθια, ο οποίος και ανέλαβε τη θεσσαλική ομάδα το μισό της σεζόν 2011-2012.

Ο Μπέος ψαχνόταν πέρσι, γιατί ο Άνχελ Λόπεθ (που αποτελεί παρελθόν από τον Ατρόμητο) είχε ζητήσει διπλασιασμό αποδοχών. Ο Δήμαρχος Βόλου είχε κρατήσει επαφές με τον Γκράθια και εκείνος πρότεινε τον Αμπασκάλ. Έτσι είχε έτοιμο τον 32χρονο προπονητή, όταν ήρθε το διαζύγιο με το Λόπεθ.

Ο Αμπασκάλ έχει δημιουργήσει ένα Βόλο με κοντούς μπαλαδόρους παίκτες που βγάζουν ένταση. Είναι προϊόν της Μασία, της Μπαρτσελόνα. Έπαιζε στην ίδια θέση με τον Μπόγιαν Κρίκιτς. Στα 18 του αποφασίζει να τα παρατήσει. Πάει Πανεπιστήμιο και σπουδάζει φυσική αγωγή με μεταπτυχιακό στην αποκατάσταση μεταγραφών. Τον τσίμπησε ο Έμερι στη Σεβίλλη και γίνεται αναλυτής. Όταν κάποτε τον ρώτησαν, ποιός είναι ο κορυφαίος προπονητής, απάντησε κορυφαίος προπονητής δεν υπάρχει. Αν υπήρχε θα ήταν ένα μίγμα τριών προπονητών: Μαρτσέλο Μπιέλσα, λόγω ρομαντισμού, Πέπ Γκουαρντιόλα λόγω ηγετικότητας και Ουνάι Έμερι λόγω εργατικότητας.

*** Τα λέγαμε από την αρχή των εκπομπών, ότι ο Άνχελ Λόπεθ ήταν από τους πρώτους υποψήφιους να μην προλάβουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Κάποιες φωνές από το Περιστέρι μας έλεγαν, ότι «έχει φύγει και δεν το έχει πάρει χαμπάρι». Ο Γιώργος Σπανός λοιπόν είδε και απόειδε με τον Ισπανό και προτίμησε για αντικαταστάτη τον Γιώργο Παράσχο. Σημειωτέον, ότι η ομάδα των δυτικών προαστίων έχει κάνει μεταγραφάρες φέτος. Ευθύμης Κουλούρης, Ντάνι Καστεγιάνο, Βίκτωρ Κλωναρίδης, Τομάς Μπεντινέλι. Κυριάκος Παπαδόπουλος. Όλα αυτά είναι εντυπωσιακά συμβόλαια, από 150 με 200 χιλιάδες Ευρώ και πάνω.

Γιατί ο Σπανός κατέληξε στον Παράσχο; Είναι ένα σημαντικό ερώτημα, γιατί όπως γνωρίζει η στήλη, ο ισχυρός άνδρας του Ατρομήτου, με εξαίρεση τον Δώνη δεν εμπιστεύεται Έλληνες προπονητές. Η άποψη του Σπανού είναι ότι μετά από δύο ήττες και μία ισοπαλία, ο Παράσχος μπορεί να γυρίσει το έργο. Ο 69χρονος τεχνικός είναι έμπειρος, ξέρει την ομάδα, ξέρει και τον Σπανό.

*** Δύο προπονητές έχουν χαιρετίσει μέχρι στιγμής από τη Super League. Πρώτος ήταν ο Γιάννης Πετράκης από τον Απόλλωνα Σμύρνης και δεύτερος ο Άνχελ Λόπεθ από τον Ατρόμητο. Ποιός έχει σειρά; Ο Μάντζιος κέρδισε χρόνο με τη νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός ανέστησε τον πεθαμένο, όπως σχολίασε και ο φίλος μου, Κώστας Γκόντζος.

Τρίτος για να φύγει στη Super League θεωρώ πως είναι ο Γιάννης Αναστασίου. Ο Παναιτωλικός κέρδισε τον Ατρόμητο, ενώ ήταν πολύ καλός απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο οποίος έφυγε από το Αγρίνιο με 2-1 και τον Πασχαλάκη να σώζει την ομάδα του από νέα γκέλα με φοβερή επέμβαση στο τέλος της αναμέτρησης. Θεωρώ, ότι με ΠΑΟΚ ο Παναιτωλικός έπρεπε να κερδίσει. Υπάρχει όμως ποιοτικό χάσμα από το κέντρο και μπροστά.

*** Ο Στίβεν Τσούμπερ έχει κερδίσει τους οπαδούς της ΑΕΚ με την εικόνα που δείχνει στο γήπεδο. Είναι από τους μεταγραφές που ξεχωρίζουν σαν τη μύγα μέσα στο γάλα, όχι μόνο στην Ένωση, αλλά σε όλο το πρωτάθλημα. Η εκτίμηση που κάνω για Ελβετό είναι, ότι τον βοηθά να παίζει πίσω από τον επιθετικό. Έχει την τακτική παιδεία να το υποστηρίξει. Αν τον βάλει στα άκρα ο Μιλόγεβιτς θα τον χάσει. Γιατί θα μάθουν το παιχνίδι του και δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα.

Τί έχει λοιπόν η φετινή ΑΕΚ και έχει αποκτήσει μία πρωταθληματική αύρα! Λιβάι Γκαρσία που σημαίνει ατομική ποιότητα. Άμραμπατ που σημαίνει εμπειρία, προσωπικότητα, ταχύτητα, έκρηξη. Αραούχο που σημαίνει κινητικότητα και πολλή δουλειά σε όλο το γήπεδο. Ο Αργεντινός είναι επιθετικός που γυρνάει, μαρκάρει, κλέβει μπάλες, εκβιάζει άμυνες. Και οι τέσσερις παίκτες είναι αυτό που δεν είχε η ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια.

Το λάθος του Μιλόγεβιτς είναι ότι βγάζει και τους τέσσερις. Δεν γίνεται αυτό. Με ΟΦΗ το είδαμε, ότι το πλήρωσε αυτό. Ο φίλος μου ο Γκόντζος κρατά μικρό καλάθι για τον Λιβάι Γκαρσία. Του φαίνεται, ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει αθλητικά τα προσόντα που έχει, λόγω ευπάθειας σε τραυματισμούς. Εμένα πάντως με ταρακούνησε η θλάση του Άμραμπατ. Οι 20 μέρες είναι πολλές. Στις ομάδες που έπαιζε πάντως δεν έμενε για πολύ καιρό εκτός.

*** Πάντως το πρόβλημα της ΑΕΚ δεν είναι μπροστά. Το πρόβλημα της ομάδας του Δικέφαλου αετού είναι από το κέντρο και πίσω, ιδιαίτερα στο κέντρο της άμυνας. Η ανάπτυξη του παιχνιδιού από τα μετόπισθεν έχει ένα θέμα. Ο Βράνιες δεν έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στο Build up. Ο Τζαβέλλας κρύβεται. Χώρια, ότι με ΟΦΗ τα τρία στόπερ στα τρία γκολ ήταν αλλού για αλλού. Οπότε το σίγουρο είναι, ότι η ΑΕΚ πρέπει να πάρει στόπερ τον Γενάρη. Δεν είναι τυχαίο, ότι από τα 3 γκολ που έχει δεχτεί η ομάδα, όλα είναι μετά από αλλαγές παικτών που ανήκουν στην περσινή ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπέγραψε στην ΑΕΚ, έφυγε και… απογειώθηκε - Δικαίωση Γούτα στην Τουρκία - Αυτός τον "έδιωξε"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags