Facebook Pixel Sportdog.gr | Demba Ba: Ένα «παντοτινό» ποδοσφαιρικό σύμβολο
| 2021-09-29 04:33:00

Demba Ba: Ένα «παντοτινό» ποδοσφαιρικό σύμβολο

Sportdog Team
Demba Ba: Ένα «παντοτινό» ποδοσφαιρικό σύμβολο

Αν αρκεί μια στιγμή για να γίνει κάποιος σύμβολο, ο Demba Ba είναι σίγουρα ένα από αυτά, αφού ποτέ δεν αποθαρρύνθηκε από τις απορρίψεις, τους τραυματισμούς και τα «αποτυχημένα» ιατρικά τέστ και ταυτίστηκε με την εκρηκτική άνοδο της Hoffenheim στην ευρωπαϊκή σκηνή, ψηφίστηκε καλύτερη μεταγραφή της Premier League για την σεζόν 2011/12 και συνέθεσε με τον συμπατριώτη του Papiss Cisse ένα αχτύπητο δίδυμο στην Newcastle, πριν τελικά πάει στην Chelsea και συμπρωταγωνιστήσει στο διασημότερο ποδοσφαιρικό γλίστρημα!

Την σημερινή εποχή είναι αρκετές οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών οι οποίοι παρόλο που δεν κατάφεραν να εξελιχθούν σε μεγάλους αστέρες του αθλήματος και να λάβουν σημαντικές διακρίσεις κατά την διάρκεια της καριέρας τους, παραμένουν ψηλά στις συνειδήσεις των οπαδών ως προσωπικότητες και κατέχουν ιδιαίτερη θέση στην μνήμη των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων. Μια τέτοια περίπτωση ποδοσφαιριστή αποτελεί και ο Demba Ba ο οποίος ανακοίνωσε πρόσφατα πως «βάζει» τέλος σε μια καριέρα που θα μνημονεύεται όχι μόνο για τα γκολ που με ευκολία είχε στο ρεπερτόριο του, αλλά και για την παρουσία του σε σημαντικές στιγμές ειδικά της Premier League και γενικά του ποδοσφαίρου.

Το αποθαρρυντικό ξεκίνημα και η ποδοσφαιρική του «Ιθάκη»

Γεννημένος στις 25 Μαΐου του 1985 στην κοινότητα των Σεβρών (νοτιοδυτικά του Παρισιού) και όντας το έκτο από τα επτά παιδιά των Σενεγαλέζων μεταναστών γονιών του, ο νεαρός Demba κυνήγησε από νωρίς το όνειρο του, να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Το ποδοσφαιρικό του ταξίδι ξεκίνησε σε συλλόγους (Port Autonome και Frileuse) που βρισκόταν κοντά στο τόπο όπου μεγάλωσε,  την Σεν-Μαριτίμ, προτού επιστρέψει στα νοτιοδυτικά προάστια του Παρισιού για να αγωνιστεί για την Montrouge. Επόμενο κεφάλαιο στην πρώιμη ποδοσφαιρική του καριέρα ήταν οι δοκιμές του στις Lyon και Auxerre, όπου και στις δύο περιπτώσεις ο 19χρονος τότε Ba δεν κατάφερε να πείσει τους ιθύνοντες των δύο ομάδων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags