Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ο Κριστιάνο Ντα Σίλβα στη λίστα Ερυθρόλευκων και Θεσσαλονικένω!
Ποδόσφαιρο
| 2021-09-29 10:00:00

"Μάχη" Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ για τον… νέο Χολέμπας - "Έτοιμος αντι-Βιεϊρίνια, καλύτερος από Ρέαμπτσιουκ"

του Γιώργου Κτενά
"Μάχη" Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ για τον… νέο Χολέμπας - "Έτοιμος αντι-Βιεϊρίνια, καλύτερος από Ρέαμπτσιουκ"

Ετοιμάζεται για μεγάλη μεταγραφή και οι δύο ομάδες τον περιμένουν. Ποιος είναι ο Κριστιάνο που αρέσει σε Φάληρο και Τούμπα, ποια τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του και γιατί θυμίζει τον Χοσέ Χολέμπας. Το sportdog.gr αναλύει τον παίκτη που βρίσκεται στο στόχαστρο των δύο συλλόγων!
 

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Με κολακευτικά λόγια αναφέρθηκε στην περίπτωση του Κριστιάνο ντα Σίλβα Λέιτε (ή πιο απλά Κριστιάνο) ο Αλέξανδρος Αντωνίου, δημοσιογράφος που παρακολουθεί τη Σέριφ Τιρασπόλ για την εφημερίδα MatchMoney.

Ανάλυσε τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει, έκανε σύγκριση σε σχέση με τους Ρέαμπτσιουκ και Βιεϊρίνια (που αγωνίζονται στην ίδια θέση με τον Βραζιλιάνο σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αντίστοιχα), και αποκάλυψε σε ποια από τις δύο ομάδες θεωρεί ότι ταιριάζει περισσότερο.

"Εξαιρετικός με Σαχτάρ - Θυμίζει Χολέμπας - Δεν είναι πολύ γρήγορος αλλά είναι τεχνίτης"

Αλέξανδρε, ποια είναι η γνώμη που έχεις σχηματίσει για τον Κριστιάνο;

"Δεν τον έχω δει σε πολλά παιχνίδια μέχρι στιγμής αλλά, για παράδειγμα, εναντίον της Σαχτάρ ήταν εξαιρετικός. Μου θύμισε σε αυτό το παιχνίδι, και ως σουλούπι δηλαδή, τον Χολέμπας. Με τα κατεβάσματά του, με τα θετικά και τα αρνητικά του. Έκανε και δύο ασίστ σε αυτό το ματς". 

Μίλησέ μου για τα επιμέρους στοιχεία του: Ταχύτητα, τακτική κ.λπ;

"Γρήγορος πολύ δεν είναι, αλλά είναι τεχνίτης. Θα τον έβαζα σε ένα 3-5-2 ως αριστερό μπακ-χαφ. Γενικά δεν είχε αμυντικά προβλήματα, τη θέση καλά την παίζει".

"Παίζει φουλ μπακ - Τίμιος αμυντικά - Καλύτερος επιθετικά από Ρέαμπτσιουκ"

Οπότε εκτός από αριστερός μπακ μπορεί να παίξει και σε άλλη θέση;

"Ως φουλ μπακ, ναι. Έχει παίξει και δεξιός μπακ σε κάποια παιχνίδια. Είναι κάτι αντίστοιχο του Καρμπόβνιγκ, δηλαδή. Η Σέριφ έχει τρομερό σκάουτινγκ, παίρνουν τσάμπα παίκτες από τη Ν. Αμερική, έρχονται και γίνονται βασικοί όπως ο Κριστιάνο. Αγοράζουν πολύ και από τη Σλοβακία επίσης, αλλά όχι από τις γνωστές ομάδες". 

Θεωρείς ότι είναι καλύτερη επιλογή από τον Ρέαμπτσιουκ για τον Ολυμπιακό;

"Είναι τίμιος αμυντικά ο Κριστιάνο, αλλά πιο καλός αμυντικά ο Ρέαμπτσιουκ. Επιθετικά, όμως, είναι καλύτερος και πιο σύγχρονος ως μπακ ο Κριστιάνο".

"Κριστιάνο αντί Βιεϊρίνια - Χτυπάει φέτος μεταγραφή - Πουλάει την μπάλα ο Ρέαμπτσιουκ"

Θεωρείς ότι είναι καλύτερη επιλογή από τον Βιεϊρίνια για τον ΠΑΟΚ;

"Μόνο και μόνο ηλικιακά θα επέλεγα τον Κριστιάνο. Ο οποίος ως περίπτωση θυμίζει τον Χολέμπας, καθώς πριν από τρία χρόνια που ήταν 24-25 ετών έπαιζε στην τρίτη κατηγορία της Βραζιλίας". 

Τέλος, θέλω να μου πεις αν ταιριάζει περισσότερο στον Ολυμπιακό ή στον ΠΑΟΚ, κατά την άποψή σου, καθώς και οι δύο ομάδες φαίνεται ότι ενδιαφέρονται. 

"Αρχικά να πω ότι μάλλον θα πάρει μεταγραφή φέτος, όπως φαίνεται. Κατά την άποψή μου ταιριάζει στον Ολυμπιακό περισσότερο. Πήρε μομέντουμ ο Ρέαμπτσιουκ με το γκολ που πέτυχε εναντίον της Αντβέρπ, αλλά πιστεύω ότι θα χαθεί ξανά εναντίον ενός δυνατού αντιπάλου. "Πουλάει" την μπάλα ο Ρέαμπτσιουκ και θεωρώ ότι ο Κριστιάνο θα ταίριαζε πολύ καλά στον Ολυμπιακό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρούσμα κορωνοϊού σε μεγάλη ελληνική ομάδα - Η ΑΕΚ πρόλαβε και πήρε το γήπεδο από τον ΠΑΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags