Facebook Pixel ΑΕΚ - Γιώργος Αθανασιάδης: "Γι’ αυτό έφυγε ο Αθανασιάδης από την ΑΕΚ - Τον είδα και είπα να τον πάρουμε - Πάει σε καλύτερη ομάδα"
Ποδόσφαιρο
| 2021-09-29 13:30:00

"Γι’ αυτό έφυγε ο Αθανασιάδης από ΑΕΚ - Τον είδα και είπα να τον πάρουμε - Πάει σε καλύτερη ομάδα"

του Γιώργου Κτενά
"Γι’ αυτό έφυγε ο Αθανασιάδης από ΑΕΚ - Τον είδα και είπα να τον πάρουμε - Πάει σε καλύτερη ομάδα"

Ο άνθρωπος που βοήθησε τον Έλληνα γκολκίπερ στο πρώτο μεγάλο βήμα της καριέρας του, ο Στάικος Βεργέτης, μιλάει στο sportdog.gr για την τρομερή εμφάνισή του κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, το μέλλον του και φυσικά τα πρώτα του βήματα και τους λόγους που εισηγήθηκε την απόκτησή του από τον Αστέρα Τρίπολης.

ΑΕΚ - Γιώργος Αθανασιάδης: Ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη έχει τρελάνει ο Έλληνας τερματοφύλακας, καθώς είναι σαφές ότι η εμφάνισή του εναντίον τής Ρεάλ Μαδρίτης και η νίκη της Σέριφ Τιρασπόλ μέσα στην Ισπανία είναι θέμα που κυριαρχεί σήμερα.
 

Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Στάικο Βεργέτη, τον προπονητή που εισηγήθηκε την απόκτηση του Αθανασιάδη από τον Αστέρα Τρίπολης και, ουσιαστικά, του άνοιξε την πόρτα για να δώσει ώθηση στην καριέρα του.
 

"Eγώ εισηγήθηκα την απόκτησή του - Για αυτό έφυγε από την ΑΕΚ - Τι φταίει στις μεγάλες ελληνικές ομάδες"

"Ήμουν αυτός που εισηγήθηκα στο να έρθει στον Αστέρα Τρίπολης από τον Πανθρακικό, γιατί στο μεταξύ μας παιχνίδι την προηγούμενη σεζόν είχε κατεβάσει ρολά στην Τρίπολη. Τον παρακολούθησα και εισηγήθηκα την απόκτησή του. Έκανε καλό πρωτάθλημα, θέλω να πιστεύω ότι βελτιώθηκε και εξελίχθηκε μέσα από τη δουλειά μας. Ήταν πειθαρχημένος, δουλευταράς, ευγενέστατο παιδί", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog o Σ. Βεργέτης.

Δεν έμεινε στην ΑΕΚ και έφυγε με τη μορφή δανεισμού σε ομάδα της Μολδαβίας. Θα μπορούσε να παίζει βασικός στην ΑΕΚ;

"Στην ΑΕΚ ετέθη θέμα ανταγωνισμού θέσης αφενός και πιστεύω αφετέρου ότι υπήρχε και το άγχος μιας ιδιαίτερης περίπτωσης όπως είναι η ΑΕΚ - Με όλα τα θέματα που έζησε αυτά τα χρόνια, ενδεχομένως τον έφεραν πίσω από κάποια λάθη στην ομάδα. Αλλά στο εξωτερικό απαλλάχθηκε από το άγχος που δημιουργεί η ελληνική πραγματικότητα, του δόθηκε η δυνατότητα να δείξει πράγματα. Άρα δεν είναι θέμα βασικού στην ΑΕΚ, είναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που φορτώνουν στα παιδιά πολλές φορές οι μεγάλες ελληνικές ομάδες".



"Φορτώνουμε τους παίκτες με άγχος - Μπορεί σε καλύτερη ομάδα - Το μυαλό του, τώρα, στη Σέριφ"


Τι λάθος κάνουμε στην Ελλάδα και παίκτες όπως ο Αθανασιάδης, ο Μπρούνο και ο Κολοβός προτίμησαν το ποδόσφαιρο της Μολδαβίας και τη Σέριφ, γιατί οι μεγάλες ομάδες που θήτευσαν δεν κατάφεραν να πάρουν από εκείνους το 100% των δυνατοτήτων τους;

"Φταίει η εμμονή του αποτελέσματος. Φορτώνουμε τα παιδιά με άγχος και δεν ξεδιπλώνουν τις αρετές τους στο γήπεδο. Αν είχαμε προτεραιότητα το να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, θα παίρναμε περισσότερα από τους παίκτες και οι ίδιοι θα αναδεικνύονταν σε μεγαλύτερο βαθμό".

Επειδή έχει ανοίξει αυτή η κουβέντα, θεωρείτε ότι μπορεί ο Αθανασιάδης σε καλύτερη ομάδα/πρωτάθλημα;

"Σίγουρα μπορεί, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να συγκεντρωθεί εκεί που είναι και να αποδώσει ακόμα καλύτερα. Να προσθέσει κι άλλες καλές εμφανίσεις χρειάζεται τώρα, να σταθεροποιηθεί καλά στο υψηλό επίπεδο".

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags