Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Νέες ατάκες-φωτιά για τη Νέα Τούμπα - Οι διαφορές με "Αγιά Σοφιά" και Βοτανικό
Ποδόσφαιρο
| 2021-09-29 22:16:00

Νέες ατάκες-φωτιά για τη Νέα Τούμπα - Οι διαφορές με "Αγιά Σοφιά" και Βοτανικό

Sportdog Team
Νέες ατάκες-φωτιά για τη Νέα Τούμπα - Οι διαφορές με "Αγιά Σοφιά" και Βοτανικό

Ο πρόεδρος της Dimand μίλησε για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ και τις διαφορές που παρουσιάζει το πρότζεκτ με αυτά της ΑΕΚ με την «Αγία Σοφία» και του Παναθηναϊκού με τον Βοτανικό.

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος.

Ο πρόεδρος της Dimand μίλησε για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ και τις διαφορές που παρουσιάζει το πρότζεκτ με αυτά της ΑΕΚ με την «Αγία Σοφία» και του Παναθηναϊκού με τον Βοτανικό.

Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Ανδριόπουλος δήλωσε:

Πότε ασχολήθηκε με το γήπεδο του ΠΑΟΚ: «Με το γήπεδο του ΠΑΟΚ πρωτοασχοληθήκαμε το 2007 επί διοίκησης του Γιάννη Γούμενου και κάναμε μια επιφανειακή προσέγγιση με άλλους όρους. Με την ιδιοκτησία Σαββίδη και τη Μαρία τετραετίας είχαμε κάνει μια ολοκληρωμένη μελέτη προ τετραετίας. Είχαμε αναλάβει την προκαταρκτική μελέτη, τη χρηματοοικονομική μελέτη, την πολεοδομική ιδιοκτησία και τη δυνατότητα δημιουργίας γηπέδου 4 αστέρων. Δώσαμε στην ΠΑΕ ένα παραδοτέο που έκανε την πρώτη εκτίμηση για το χρειάζεται για ένα καινούργιο γήπεδο. Θίξαμε το ζήτημα με την Αρχαιολογία, το αν πρέπει να γκρεμιστεί ή να επισκευαστεί το υπάρχον γήπεδο, το θέμα περιμετρικά με το οικόπεδο του στρατού, τα έσοδα-έξοδα, τις εμπορικές χρήσεις. Μια εμπεριστατωμένη τεχνική μελέτη την οποία παραδώσαμε πριν τρία περίπου χρονιά. Θυμάμαι η τελική παρουσίαση ήταν μια Κυριακή όπου έπαιζε ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό και κέρδισε με 4-0. Τότε είχαμε κάνει ένα σχέδιο για γήπεδο 31-32 χιλ. θέσεων. Πήραμε το οικόπεδο για αν δούμε τι μπορούσε να γίνει. Έχουν αλλάξει τα κόστη. Εμείς τότε είχαμε βγάλει κόστος στα 60-70 εκατομμύρια πλέον είναι στα 90 σήμερα».

Αν εκτιμά ότι είναι εντός χρονοδιαγράμματος το έργο: «Για να είναι ήσυχος ο κόσμος, θυμίζω ότι το γήπεδο της ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί μετά από 9 χρόνια. Άρα ο ΠΑΟΚ είναι εντός χρονοδιαγράμματος. Παρακολουθώ εκ του μακρόθεν. Ξέρω ότι έχει εκπονηθεί ειδικό χωρικό σχέδιο και ότι λύθηκε το θέμα με το οικόπεδο του στρατού».

Για το προεδρικό διάταγμα: «Με το προεδρικό διάταγμα, αν εκδοθεί, έχει τελειώσει η νομοθετική και πολεοδομική ρύθμιση του ακινήτου».

Αν το γήπεδο του ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμο το 2026: «Είναι εφικτό αν όλοι οι φορείς τρέξουν συντονισμένα συγχρονισμένα. Οι φορείς είναι η ΠΑΕ, ο ΑΣ, ο μεγαλομέτοχος, η περιφέρεια, ο δήμος και η κεντρική κυβέρνηση και μετά όλοι οι υπόλοιποι φορείς που εμπλέκονται με τον οποιοδήποτε τρόπο. Αν ένας συντονίζει όλους αυτούς και εκπονηθούν μελέτες σε επίπεδο εφαρμογής και εκδοθούν οι άδειες, 4 χρόνια είναι ένας ικανός χρόνος να γίνει το γήπεδο με ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα. Της ΑΕΚ ξεκίνησε το 2013 και ολοκληρώνεται το 2022. Σε αυτά τα 9 χρόνια έχουμε αλλάξει τέσσερις κυβερνήσεις και πόσους υπουργούς. Και οι διοικήσεις των ομάδων αλλάζουν. Ο ΠΑΟΚ έχει την τύχη να έχει μια στιβαρή διοίκηση του κ. Κατσαρή στον ΑΣ και έναν μεγαλομέτοχο, τον Ιβάν Σαββίδη, που κάνει τα πάντα».

Για το ότι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός παίρνουν δημόσιους πόρους για τα γήπεδά του: «Το κάθε γήπεδο είναι διαφορετικό, έχει διαφορετικό ιδιοκτησιακό καθεστώς. Δεν συγκρίνεται το ένα με το άλλο. Το Ταμείο Ανάκαμψης δεν δίνει χρήματα για κανένα γήπεδο, δεν προβλέπεται. Στον Παναθηναϊκό, ο χώρος είναι ιδιοκτησία του δήμου που θα φτιάξει γήπεδο και θα το ανταλλάξει με τη Λεωφόρο και παίρνει χρήματα από άλλους πόρους, όχι το ταμείο ανάκαμψης. Στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, μοιάζει η δομή της υπόθεσης με την ΑΕΚ. Στη γη του ερασιτεχνικού σωματείου, με πρώτο τον Μελισσανίδη δωρίζουν έργο 45 εκατομμυρίων ευρώ και ήρθε η Περιφέρεια και δωρίζει με νομό του 2014 20 εκατομμύρια ευρώ για να ολοκληρωθεί το μπάτζετ. Άρα η ΑΕΚ θα έχει ένα γήπεδο που θα έχει χρηματοδοτηθεί με 45 εκατομμύρια από τον μεγαλομέτοχο και 20 από την Περιφέρεια. Για να γίνει αυτό στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, πρέπει ένα μεγάλο κομμάτι του μπάτζετ να γίνει δωρεά προς το ερασιτεχνικό σωματείο και μετά η Περιφέρεια να πάρει μια απόφαση όπως έγινε στην ΑΕΚ».

Για το γήπεδο του Άρη: «Από τα λίγα που έχω διαβάσει είναι σαν τη διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό. Χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά στο εν λόγω πλάνο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags