Facebook Pixel Φενέρμπαχτσέ - Ολυμπιακός: "Μάγκας" και με λάθη ο Μαρτίνς - Τους… έβγαλε στην σέντρα μέσα στην Πόλη - "Λαχείο" 20 εκατομμυρίων!
Ποδόσφαιρο
| 2021-09-30 22:45:00

"Μάγκας" και με λάθη ο Μαρτίνς - Τους… έβγαλε στην σέντρα μέσα στην Πόλη - "Λαχείο" 20 εκατομμυρίων

του Παναγιώτη Νικολάου
"Μάγκας" και με λάθη ο Μαρτίνς - Τους… έβγαλε στην σέντρα μέσα στην Πόλη - "Λαχείο" 20 εκατομμυρίων

Ποιος έδωσε απαντήσεις και η τρομερή κίνηση του Πορτογάλου κόουτς. Πώς κατάφερε να... σώσει τον Ολυμπιακό την ώρα του αγώνα, ποιοι ξεχώρισαν και ποιος υστέρησε στην Πόλη και γιατί ο Αγκιμπού Καμαρά θα φέρει μία πρόταση που θα... γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
 

Φενέρμπαχτσέ - Ολυμπιακός: Με μία τεράστια και ανέλπιστη νίκη επιστρέφει από την Τουρκία ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε με 3-0 της Φενέρ και όχι μόνο έκανε άλμα για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση, αλλά έκανε και σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της πρωτιάς, που οδηγεί από φέτος απευθείας στους «16» του Champions League. Αν δεν του τα χαλούσε μάλιστα και το γκολ της Άιντραχτ στις καθυστερήσεις, θα είχε ανοίξει από σήμερα σαμπάνιες.

Οι Πειραιώτες πάντως, μπορεί να έπαιξαν πολύ έξυπνα και προφανώς βάσει του 0-3 μπορούν να νιώθουν θριαμβευτές, όμως για να φτάσουν σε αυτό το διπλό, χρειάστηκαν διορθωτικές κινήσεις την ώρα του αγώνα, καλή εμφάνιση σχεδόν από όλους και τύχη. Ακόμα και ο Πέδρο Μαρτίνς είχε απόψε τύχη, παρότι δεν ξεκίνησε το ματς με το… δεξί. Ο Πορτογάλος κόουτς έριξε στην αρχική του ενδεκάδα τρία στόπερ, όμως δεν έπαιξε με τριάδα πίσω, αλλά με τον Μπα δεξί μπακ. Η συγκεκριμένη επιλογή (αν και ο ίδιος την δικαιολόγησε ως απαραίτητη λόγω των χαρακτηριστικών των αντιπάλων) δεν του… βγήκε και παραλίγο να το πληρώσει, ωστόσο έριξε γρήγορα τον Λαλά και το «έσωσε».

Ακόμα βέβαια και η αντίληψη του λάθος και μάλιστα χωρίς να χαθεί χρόνος και χωρίς να το πληρώσει ο Ολυμπιακός, πιστώνεται στον κόουτς, ο οποίος ήταν άριστος για 90 λεπτά και φυσικά είχε προετοιμάσει σωστά την ομάδα του. Οι Πειραιώτες είχαν «διαβάσει» πολύ καλά τους Τούρκους, τους χτύπησαν εκεί που είχαν πρόβλημα και κατάφεραν να τους κάνουν… σμπαράλια.

Προφανώς και οι Τικίνιο – Μασούρας έκλεψαν τις εντυπώσεις με το τέλειο παιχνίδι τους, ενώ απαντήσεις έδωσε και ο Τόμας Βατσλίκ. Ο Τσέχος γκολκίπερ είχε δεχθεί κριτική στα τελευταία παιχνίδι λόγω κάποιων ασταθών τοποθετήσεών του, όμως η εικόνα του στην Πόλη ήταν εξαιρετική. Και ο ίδιος ήθελε και χρειαζόταν ένα τέτοιο παιχνίδι, ενώ απάντησε και όσους… βιάστηκαν να τον κρίνουν.

Βέβαια, εκτός από αυτούς τους τρεις, ματσάρα έκανε για ακόμα μία φορά ο Αγκιμπού Καμαρά που εξελίσσεται στο… λαχείο της χρονιάς. Πρόκειται για έναν παίκτη που ήρθε για τον Ολυμπιακό β’ (όσο και αν μοιάζει απίστευτο!) και μέσα σε δύο μήνες (ίσως και λιγότερο) έχει εξελιχθεί σε βασικό και αναντικατάστατο στα πλάνα του Μαρτίνς. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά είναι και εντυπωσιακός σε κάθε του εμφάνιση. Πρόκειται για ένα παιδί που μοιάζει απίστευτα έμπειρος στο χορτάρι, με τρομερά τρεξίματα και ποιοτικά χτυπήματα. Πλέον, δεν είναι υπερβολή αν πούμε πως σε ένα ή δύο χρόνια το πολύ, η τιμή του στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο θα έχει ξεπεράσει αυτή του Μαντί Καμαρά και τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Από εκεί και πέρα, δεν πρέπει να παραβλέψουμε πως οι «Ερυθρόλευκοι» είχαν κάποια προβλήματα στην αμυντική τους λειρουργία, τα οποία μειώθηκαν μετά την είσοδο του Μπα, ενώ ο μόνος που… υστέρησε επιθετικά ήταν ο Χένρι Ονιεκούρου. Για ακόμα ένα ματς δεν κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω, αν και η αλήθεια είναι πως είχε τρεξίματα κι έδωσε πάρα πολλές βοήθειες στην άμυνα.

ΥΓ. Οι αλλαγές στα τελευταία λεπτά, προφανώς και… δείχνουν την ενδεκάδα που θα ξεκινήσει την Κυριακή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Ματιέ Βαλμπουενά, δύσκολα θα λείψουν όντας ξεκούραστοι!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αφιέρωση Μαρινάκη σε όλους τους Έλληνες - Δήλωση με... σύνθημα - Απάντησε σε όσους... κράζουν (Vid)


 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags