Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ιβάν Σαββίδης: Κοντά στα 120 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται να ρίξει για το νέο γήπεδο!
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-02 12:00:00

Επένδυση Σαββίδη 120 εκατομμυρίων - Αυτό είναι το όνομα της νέας Τούμπας - Αλλάζει το πλάνο!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Επένδυση Σαββίδη 120 εκατομμυρίων - Αυτό είναι το όνομα της νέας Τούμπας - Αλλάζει το πλάνο!

Ποιος θα βάλει χρήματα εκτός του Ιβάν και το νέο πρόβλημα που προέκυψε όσον αφορά το πλάνο για το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Τo sportdog.gr παρουσιάζει το χρονοδιάγραμμα, το σχέδιο που υπάρχει για το οικονομικό σκέλος, αλλά και τις δυσκολίες που εμφανίστηκαν. Με ποιον... βράζουν και γιατί θα αλλάξει όλη η Θεσσαλονίκη!
 

ΠΑΟΚ - Ιβάν Σαββίδης: Το θέμα με τη νέα Τούμπα έχει ανακινηθεί, ξανά, στο ρεπορτάζ του Δικέφαλου, δεδομένου ότι το επανέφερε ο ίδιος ο Ιβάν στην επικαιρότητα με τις δηλώσεις του. 

Αν κάναμε μια αξιολόγηση σε όσα είπε, το πιο σημαντικό είναι η προσπάθεια να πάρει κάποια χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης - Στην ουσία ο Σαββίδης ζήτησε να πάρει αυτό που αναλογεί στον Δικέφαλο, όπως είχε πάρει η ΠΑΕ ΑΕΚ 20 εκατ. ευρώ. Ο Ιβάν δεν ζήτησε χρήματα για το γήπεδο αλλά για τον περιβάλλοντα χώρο και τη συμμετοχή στο χωρικό σχέδιο. Γιατί τώρα του ζητούν να πληρώσει εκείνος την υπογειοποιηση με βάση το χωρικό σχέδιο, ενώ ο Σαββίδης ζητάει 20 εκατ. ευρώ για να προχωρήσουν όλα αυτά (ο,τι δόθηκε στην ΑΕΚ δηλαδή από την Περιφέρεια Αττικής).

Τι μένει μετά; Τα 120 εκατ. ευρώ που έχει κοστολογηθεί η δημιουργία του γηπέδου! Αυτά τα χρήματα θα τα δώσει όλα αποκλειστικά ο Σαββίδης, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να βρει χορηγό για την ονοματοδοσία του γηπέδου - Από όπου θα μπορούσε να αντλήσει κεφάλαια δηλαδή. Για ποιον λόγο δεν μπορεί να βρει; Γιατί θέλει να ονομάσει το γήπεδο "Ιωάννης Σαββίδης"!

Τι περιμένουμε στη συνέχεια, για να συνεχίσει εντός του χρονοδιαγράμματος το θέμα; Θα πρέπει μέχρι τέλος τού χρόνου να έχει υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα, ώστε στη συνέχεια να βγουν οι οικοδομικές άδειες μέσα στο επόμενο τρίμηνο - Δηλαδή μέχρι τον Μάρτη του 2022 .

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να προλάβει και να μπει στο νέο γήπεδο στην επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου; Η απάντηση είναι ότι προλαβαίνει, αν τα πράγματα συνεχίζουν όπως τα περιγράψαμε. Γιατί αν καθυστερήσει το Προεδρικό Διάταγμα, ίσως πάει πίσω έναν ολόκληρο χρόνο η υπόθεση γήπεδο...

Κι εδώ θα πρέπει να πούμε ότι το νέο γήπεδο του Δικέφαλου, θα είναι το μεγαλύτερο έργο στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες δεκαετίες! Θα πέσουν πολλά, πάρα πολλά λεφτά στην πόλη από τον Σαββίδη.

Τέλος, αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι ότι προκαλεί ερωτηματικά στη Θεσσαλονίκη η στάση τού Αυγενάκη για το Καυτανζόγλειο, που είναι συνδεδεμένο με το νέο γήπεδο του Δικέφαλου. Η πλευρά τού συλλόγου δεν είναι αρνητική στο να δώσει 1,5 εκατ. ευρώ για κάθε έναν χρόνο που θα νοικιάσει το γήπεδο, αλλά επειδή έχει κοστολογηθεί ότι χρειάζονται 2 εκατ. ευρώ για εργασίες που αφορούν την λειτουργικότητά και την βελτίωσή του (σε αυτό το ποσό δεν έχει υπολογιστεί η επιτακτική ανάγκη για αλλαγή τού χλοοτάπητα που είναι σε άθλια κατάσταση), θέλουν το συγκεκριμένο ποσό να αφαιρεθεί από το ενοίκιο.

Δίκαιο; Δίκαιο, μόνο που για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να περάσει ως νομοθετική πράξη από τον Αυγενάκη, που ακόμα όμως δεν το έχει κάνει. Υπάρχει και το ζήτημα με τον Ηρακλή, που έχει δηλώσει το Καυτανζόγλειο ως έδρα - Άρα είναι στον αέρα η σύμβαση του γηπέδου και η συμμετοχή στο πρότζεκτ βελτίωσης από την πλευρά του ΠΑΟΚ.

Ψιθυρίζεται ότι ο Δικέφαλος μπορεί να στραφεί στη λύση τού γηπέδου της Καλαμαριάς, για τα χρόνια που θα χρειαστεί η ομάδα να έχει μια έδρα μέχρι να φτιαχτεί η νέα Τούμπα, αλλά αυτό το γήπεδο χρειάζεται ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις (ειδικά για να περάσει από τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ) και δεν υπάρχουν άλλες λύσεις στην πόλη για την έδρα της ομάδας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν θέλουν το γήπεδο του ΠΑΟΚ; Πρωτοσέλιδο-βόμβα για τη Νέα Τούμπα! Παρέμβαση Σαββίδη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags