Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Μαροκινός ατζέντης που «ξεπούλησε» την Oldham
| 2021-10-04 04:33:00

Ο Μαροκινός ατζέντης που «ξεπούλησε» την Oldham

Sportdog Team
Ο Μαροκινός ατζέντης που «ξεπούλησε» την Oldham

Η Oldham Athletic είναι μία εκ των 22 ομάδων της πρώτης Premier League, πίσω στο 1992. Ταυτόχρονα, είχε μέχρι πρόσφατα ίσως την σταθερότερη παρουσία συλλόγου στην League One, με 21 συνεχόμενες σεζόν, μέχρι και το 2018. Πλέον όμως, μετά τον υποβιβασμό της, έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολο να είναι κανείς αισιόδοξος, χάρη τόσο στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας, όσο και σε, τί άλλo, έναν ακόμη ξένο πρόεδρο που «τρώει» μία ομάδα της κοινότητας εκ των έσω.

Όταν τον Ιανουάριο του 2018 ο σύλλογος από την Ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ άλλαζε χέρια κι έπεφτε σε αυτά του Μαροκινού επιχειρηματία Abdallah Lemsagam, ήδη δυσκολευόταν αρκετά στις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα. Η μόνιμη παρουσία της Oldham στην τρίτη κατηγορία κινδύνευε, όμως ο πρώην, πλέον, πρόεδρος Simon Corney δήλωνε πως ο Lemsagam είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να πάει την ομάδα μπροστά, έχοντας τα κατάλληλα εφόδια, ικανότητες κι επαφές για να το πετύχει. Ίσως αναλογιζόμενοι πως επρόκειτο για ατζέντη με έδρα το Ντουμπάι και πελατολόγιο με ονόματα όπως του Alvaro Negredo και του Samuel Eto’o, αρκετοί αρχικά πείστηκαν. Ο ίδιος μιλούσε με υποσχέσεις για άνοδο του συλλόγου στην Championship, όμως στο υπόλοιπο της χρονιάς η Oldham δεν κατάφερε να σωθεί, αφού σημείωσε επτά ισοπαλίες και μία ήττα στους τελευταίους οκτώ αγώνες, παίρνοντας έτσι τον σκληρό δρόμο προς τα κάτω. Ήταν μόνο η αρχή μίας προεδρικής θητείας, όπου από σχεδόν κάθε άποψη υπήρξε καταστροφική!

Ο προπονητής Richie Wellens απολύθηκε, και την θέση του πήρε ο Frankie Bunn,προλαβαίνοντας να βγάλει μόνο μισή χρονιά στον πάγκο της Oldham. Απολύθηκε κι αυτός τόσο από τον Abdallah, όσο κι από τον αδερφό του Mohamed (!), που είχε αναλάβει τεχνικός διευθυντής. Μία ήττα από την Exeter ήταν η αφορμή για την λήξη της συνεργασίας, όπου οι «Latics» είχαν προηγηθεί τόσο με 1-0 όσο και 2-1, αλλά τελικά έχασαν 2-3. Οι παίκτες άκουσαν τα πάντα από το γραφείο του προπονητή μετά τον αγώνα, όλο τον τεράστιο καυγά των τριών ανδρών κι απλά ήξεραν πως σύντομα θα είχαν ξανά νέο προπονητή.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags