Facebook Pixel Παναιτωλικός - ΑΕΚ: 1-3
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-03 17:53:00

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ! Σκόραραν Γκαρσία, Βράνιες, Τσούμπερ - Ήρωας Στάνκοβιτς (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ! Σκόραραν Γκαρσία, Βράνιες, Τσούμπερ - Ήρωας Στάνκοβιτς (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση επικράτησε 3-1 του Παναιτωλικού στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League.

Παναιτωλικός - ΑΕΚ: Προηγήθηκε με δύο γκολ στο πρώτο μέρος! Στο δεύτερο όμως οι Αγρινιώτες ήταν πολύ σκληροί για να πεθάνουν. Μείωσαν και διεκδίκησαν την ισοφάριση, αλλά βρήκαν μπροστά τους έναν καταπληκτικό Στάνκοβιτς.

Η ΑΕΚ επικράτησε 3-1 με γκολ των Γκαρσία, Βράνιες, Τσούμπερ με τον Βέργο να μειώνει για τον Παναιτωλικό.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, με διάθεση να παίξει ψηλά και να πιέσει! Η Ένωση έκλεισε στην εστία του τον Παναιτωλικό και τον σφυροκόπησε με επιθέσεις. Το πρέσινγκ απέφερε καρπούς στο 13', όταν ο Μοχαμαντί σέντραρε από αριστερά με τον Λιβάι Γκαρσία να κερδίζει τους πάντες στον αέρα ακόμα και τον τερματόφυλακα Ροντρίγκες και με κεφαλιά να ανοίγει το σκορ. Η κυριαρχία της Ένωσης είχε και συνέχεια.

Η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 21', όταν το συρτό σουτ του Τσούμπερ κόντραρε και πέρασε εκτός γηπέδου. Στο 26' ήρθε το 2-0 από την κεφαλιά του Βράνιες ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου. Αφού απέβαλλαν το άγχος, οι κιτρινόμαυροι έδωσαν χώρο στους γηπεδούχους, για να ανοίξουν και στη συνέχεια να τους χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις.

Ο Παναιτωλικός βγήκε από μπροστά και κατάφερε να δημιουργήσει πολύ επικίνδυνες καταστάσεις! Βρήκε όμως απέναντί του τον Στάνκοβιτς. Οι Αγρινιώτες πίεσαν πολύ ιδιαίτερα μέσα από στατικές φάσεις. Ο Αυστριακός τερματοφύλακας όμως κράτησε ανέπαφη την εστία του, πραγματοποιώντας πολλαπλές αποκρούσεις στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Οι καλύτερες από αυτές καταγράφηκαν στο 39' και στο 40' σε προσπάθειες του Μεντόσα και του Βργκοτς.

Το παιχνίδι όμως είχε πάρα πολύ ψωμί ακόμα! Ο Αναστασίου έκανε αλλαγή τερματοφύλακα βάζοντας στο παιχνίδι τον Μελίσσα, παρότι ο Ροντρίγκες δεν είχε πρόβλημα. Ο Βράνιες απείλησε στο 49' με κεφαλιά, με τον Βαρόνε να σώζει την ομάδα του πάνω στη γραμμή. Στο 58' οι γηπεδούχοι μείωσαν.

Ο Βέργος δέχτηκε μπάλα από τον Μπαρμόσα, έπιασε γυριστό σουτ στο ύψος του πέναλτι και νίκησε τον Στάνκοβιτς. Το 1-2 αναπτέρωσε τις ελπίδες για τον Παναιτωλικό, ο οποίος πίεσε για την ισοφάριση, από τη στιγμή που η Ένωση έμοιαζε εγκλωβισμένη επιθετικά.

Ο Μιλόγεβιτς πέρασε Ανσαριφάρντ και Χατζισαφί φρεσκάροντας το σχήμα του! Και πάλι όμως η ΑΕΚ δεχόταν επικίνδυνες επιθέσεις. Στο 78' μάλιστα ο Στάνκοβιτς έκανε άλλη μία καθοριστική επέμβαση σε κεφαλιά του Κορνέλιους.

Η Ένωση βρήκε και τρίτο γκολ στο 83'. Ο Ανσαριφάρντ σούταρε, ο Μελίσσας απέκρουσε και ο Τσούμπερ στην επαναφορά διαμόρφωσε το τελικό 1-3, αφού η προσπάθεια του Βέργου στις καθυστερήσεις σταμάτησε στο δοκάρι.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Στο πρώτο ημίχρονο έκανε 6 αποκρούσεις και διατήρησε το μηδέν στην εστία του. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός μείωσε με τον Βέργο, είχε όμως καθοριστική επέμβαση σε κεφαλιά του Κορνέλιους, στο 78'. Αν γινόταν σε εκείνο το σημείο το 2-2 θα ξυπνούσαν ξανά ο εφιάλτης του Ηρακλείου. Γι'αυτό ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς ήταν ο MVP για την ΑΕΚ, αφού κράτησε το 2-1 υπέρ της ομάδας του και στη συνέχεια ήρθε ο Τσούμπερ για να καθαρίσει τη νίκη σημειώνοντας το τελικό 1-3.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Για τον Παναιτωλικό ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε τον Ροντρίγκες κάτω από τα γκολπόστ, τους Λιούι, Βργκοτς, Κορνέλιους και Αντούνες στην άμυνα. Οι Βαρόνε, Ντίας και Φλόρες θα βρίσκονται στον άξονα, ενώ η επιθετική «τριπλέτα» των «καναρινιών» αποτελείται από τους Μεντόζα, Ντουάρτε και Βέργο. Από την πλευρά της ΑΕΚ, οι τρεις αλλαγές που είχε η σύνθεση σε σχέση με το ματς της Τούμπας ήταν οι Μοχαμαντί, Σιμόες και Μάνταλος.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ροντρίγκεζ (46’ Μελίσσας), Αντούνες (74’ Αποστολάκης), Βργκοτς, Βαρόνε, Λούι (86’ Μόρσεϊ), Βέργος, Ντίαζ, Κορνέλιους, Ντουάρτε (74’ Ζεστέντ), Φλόρες, Μεντόσα (41’ Μπαρμπόσα).

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί, Σιμόες (67’ Σιμάνσκι), Λε Ταλέκ (84’ Σάκχοφ), Μάνταλος (76’ Χατζισαφί), Γκαρσία (84’ Σβάρνας), Αραούχο (75’ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ.

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ του Λιβάι Γκαρσία! Πολύ απλά γιατί το απίθανο άλμα του εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάνγκο στο 1-0 της ΑΕΚ κόντρα στον Παναιτωλικό ξεπέρασε κατά πολύ τον πήχη του Kριστιάνο Ρονάλντο στην «iconic» κεφαλιά του κόντρα στη Σαμπντόρια.ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο διαιτητής Τσακαλίδης έκανε καλή διαιτησία. Δεν υπήρξαν ιδιαίτερα παράπονα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Στο 26' ο Μεντόσα κάνει σκληρό φάουλ στον Μάνταλο αλλά δεν τιμωρήθηκε με αποβολή. 

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Έφτασε τον Ολυμπιακό στους 10 βαθμούς και περιμένει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στο οποίο τη συμφέρει να μη νικήσουν οι Ερυθρόλευκοι.

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags