Facebook Pixel ΟΦΗ - ΠΑΟΚ: Έστησε... γλέντι στο Ηράκλειο με άνετη τριάρα ο ΠΑΟΚ - "Μπαλωθιά" Κούρτιτς! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-03 20:13:00

Έστησε... γλέντι στο Ηράκλειο με άνετη τριάρα ο ΠΑΟΚ - "Μπαλωθιά" Κούρτιτς! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Έστησε... γλέντι στο Ηράκλειο με άνετη τριάρα ο ΠΑΟΚ - "Μπαλωθιά" Κούρτιτς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δικέφαλος του Βορρά πέρασε με 3-1 από τη δύσκολη έδρα των Κρητικών, υποχρεώνοντάς τους στην πρώτη φετινή τους ήττα. Καταπληκτικό γκολ από τον Γιάσμιν Κούρτιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε πολύ σοβαρός στο Ηράκλειο και μετέτρεψε σε... περίπατο το δύσκολο ματς με τον ΟΦΗ, παίρνοντας εμφατική νίκη με 3-1.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έφτασε τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες και ανέβηκε προσωρινά στην πρώτη θέση με 12 βαθμούς, έχοντας ως σκόρερ τους Κάρολ Σφιντέρσκι (15'), Γιάσμιν Κούρτιτς (58') και Ντόουγκλας Αουγκούστο (71').

Το γκολ του Κούρτιτς θέτει υποψηφιότητα για ένα από τα καλύτερα της σεζόν, καθώς επετεύχθη με φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ. Εξαιρετικό ήταν και το μοναδικό γκολ του ΟΦΗ, στο 90+1', με σκόρερ τον Αντίλ Ναμπί, ο οποίος επέστρεψε από πολύμηνυ απουσία λόγω τραυματισμού και αποθεώθηκε από τους φιλάθλους.

Έτσι παρατάχθηκαν

O Νίκος Νιόπλιας παρέταξετον ΟΦΗ με σύστημα 4-3-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Επασί ενώ στην άμυνα, από τα αριστερά προς τα δεξιά, αγωνίστηκαν οι Κοροβέσης, Πασαλίδης, Διαμαντής και Μαρινάκης. Αμυντικός χαφ ήταν ο Σελίμοβιτς έχοντας σε ρόλο οκταριών αριστερά του τον Νέιρα και δεξιά του αντίστοιχα τον Ντε Γκουζμάν. Αριστερά στην επίθεση κινήθηκεε ο Φαν Ντάινεν, δεξιά ο Ουές και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντουρμισάι.

Με σχηματισμό 4-2-3-1 αγωνίστηκε στο Ηράκλειο ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Πασχαλάκης ενώ στην άμυνα, από τα αριστερά προς τα δεξιά, πήραν θέση οι Βιεϊρίνια, Μιχαηλίδης, Μιχάι και Ροντρίγκο. Κούρτιτς με Σβαμπ ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, έχοντας μπροστά τους τον Αουγκούστο. Στην αριστερή πτέρυγα ξεκίνησε ο Μπίσεσβαρ και αντίστοιχα στη δεξιά ο Α. Ζίβκοβιτς ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Σφιντέρσκι.

Το ματς

Το παιχνίδι είχε ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να είναι η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Σφιντέρσκι απώλεσε τεράστια ευκαιρία σουτάροντας άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έπειτα από σέντρα του Ζίβκοβιτς, ενώ στο 4' ο ίδιος παίκτης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση από πάσα του Σβαμπ, όμως η καίρια προβολή του Διαμαντή έστειλε την μπάλα κόρνερ. Κόντρα στη ροή του ματς, ο ΟΦΗ έφτασε πολύ κοντά στο να προηγηθεί στο 12'. Ο Ντουρμισάι βρέθηκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη και πλάσαρε, με τον Μιχαηλίδη να κάνει προβολή που έδωσε ύψος στην μπάλα και τον Βιεϊρίνια να την απομακρύνει με κεφαλιά πριν περάσει τη γραμμή της εστίας.

Ο Σφιντέρσκι εξιλεώθηκε με την... τρίτη και έδωσε προβάδιασμα στον ΠΑΟΚ. Στο 15' ο Ζίβκοβιτς έβγαλε σέντρα ακριβείας στο δεύτερο δοκάρι και ο Πολωνός επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι, για το 1-0 του Δικεφάλου.

 Ο Αουγκούστο αστόχησε σε διαγώνιο πλασέ με το αριστερό στο 20' για τον ΠΑΟΚ, με τον ΟΦΗ να απαντά στο 34', όταν ο Νέιρα βρέθηκε μόνος του στην αντίπαλη περιοχή μετά από γύρισμα του Ουές, αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα με το δεξί. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος άνηκε στον ΠΑΟΚ, με τον Βιεϊρίνια να πιάνει δυνατό διαγώνιο σουτ και τον Επασί να αποκρούει με τα πόδια στο 39'.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε σε καμία περίπτωση ανάλογο ξεκίνημα με το πρώτο, αφού ο ΠΑΟΚ πέτυχε να "παγώσει" τον ρυθμό, μην επιτρέποντας στον ΟΦΗ να κρατήσει μπάλα στα πόδια του. Στο 55' ο Σβαμπ επιχείρησε να πετύχει ένα απίθανο γκολ εκτελώντας απευθείας φάουλ από το κέντρο, όμως ο Επασί πρόλαβε να γυρίσει στην εστία του και να μπλοκάρει την μπάλα.

Αυτό δεν κατάφερε ο Σβαμπ, το πέτυχε ο Κούρτιτς τρία λεπτά αργότερα. Στο 58' ο Σλοβένος εκτέλεσε φάουλ με αριστοτεχνικό τρόπο, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Επασί και "έγραψε" το 2-0 για τον ΠΑΟΚ!

Στο 66' ο ΟΦΗ είχε την ευκαιρία να μειώσει όταν ο Κούρτιτς έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ και ο Γρίβας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση  από τα δεξιά, αλλά σούταρε άουτ από διαγώνια θέση.

Το ματς... τελείωσε οριστικά στο 71', με τον Αουγκούστο να βρίσκει δίχτυα και να κάνει το 3-0 για τον ΠΑΟΚ με αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι έπειτα από γύρισμα του Ροντρίγκο.

Στο 75' ο Πασχαλάκης έκανε δύσκολη απόκρουση σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Γκούζμαν και στο 87' το ωραίο σουτ του Ναμπί κατέληξε λίγο άουτ. Ο Ναμπί, ο οποίςο επέστρεψε στη δράση μετά από σχεδόν έναν χρόνο λόγω τραυματισμού, πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με δεξί φαλτσαριστό πλασέ στο 91' και αποθεώθηκε, μειώνοντας για τον ΟΦΗ στο τελικό 3-1.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Πασαλίδης, Διαμαντής, Κοροβέσης (66' Γρίβας), Σελίμοβιτς, Ντε Γκούζμαν, Νέιρα (83' Γιαννούλης), Ουές (83' Μπαλογιάννης), Ντουρμισάι, Φαν Ντάινεν (7'? Ναμπί)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (77? Σίντγκλεϊ), Κούρτιτς, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο (72' Εσίτι), Μπίσεσβαρ (77' Μίτριτσα), Σbιντέρσκι (72' Άκπομ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags