Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Δεν είναι... τρελός ο Γιοβάνοβιτς - Ευτυχώς επέμεινε για μεταγραφή - Τους… ξεβράκωσε ο "άσχετος"!
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-03 23:06:00

Δεν είναι... τρελός ο Γιοβάνοβιτς - Ευτυχώς επέμεινε για μεταγραφή - Τους… ξεβράκωσε ο "άσχετος"!

του Νίκου Στεργίου
Δεν είναι... τρελός ο Γιοβάνοβιτς - Ευτυχώς επέμεινε για μεταγραφή - Τους… ξεβράκωσε ο "άσχετος"!

Ακόμα και οπαδοί του Παναθηναϊκού πήραν τις απαντήσεις τους στο Φάληρο. Η κίνηση-ματ του Σέρβου κόουτς στον Πέδρο Μαρτίνς, η... εκδίκηση της πράσινης άμυνας και πώς κατάφερε το Τριφύλλι να πάρει εύκολα την ισοπαλία από τον Ολυμπιακό.

Στο άκουσμα της είδησης ότι οι Διούδης, Ιωαννίδης και Κώτσιρας δεν θα έδιναν το παρών, σε συνδυασμό με την απουσία του Βέλεθ, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού... έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Κι όμως, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατάφερε να εμφανίσει στο χορτάρι του "Γ. Καραϊσκάκης" ένα δεμένο σύνολο, που ήξερε τι ζητούσε από το παιχνίδι, παρά την έλλειψη ομοιογένειας.

Οι Πράσινοι πήραν με σχετική άνεση το 0-0 από τον Ολυμπιακό, αποτέλεσμα που πιστώνεται ξεκάθαρα στον Σέρβο τεχνικό, λόγω του εξαιρετικού διαβάσματος για το παιχνίδι του αντιπάλου και της διαχείρισης των απουσιών της ομάδας του.

Ο Γιοβάνοβιτς δεν φοβήθηκε να ρισκάρει, ευτύχησε να δει τους παίκτες του να εκτελούν με απόλυτη συγκέντρωση το αμυντικό σχέδιο του Τριφυλλιού και δικαιώθηκε. Κάτι που δεν περίμεναν πολλοί, και μάλλον ούτε ο Πέδρο Μαρτίνς, ήταν ότι ο Παναθηναϊκός θα πίεζε ψηλά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Σέρβος τεχνικός θέλησε με αυτό τον τρόπο να χαλάσει από χαμηλά τις επιθέσεις των Ερυθρολεύκων και το κατάφερε παρά το ρίσκο που πήρε, αφού τις λίγες φορές που το πλάνο δεν βγήκε, οι Ερυθρόλευκοι έβρισκαν χώρους ανάμεσα στις γραμμές του Τριφυλλιού.

Το δεύτερο πετυχημένο ρίσκο του Γιοβάνοβιτς ήταν η επιλογή του να κλείσει όσο πιο σφιχτά μπορούσε τον άξονα, θυσιάζοντας ουσιαστικά τα άκρα. Ο έμπειρος τεχνικός επέλεξε δηλαδή να δεχθεί η ομάδα του επιθέσεις από τα πλάγια αντί για το κέντρο, ευελπιστώντας ότι θα απορροφήσει την πίεση από τα συνεχή γεμίσματα με στόχο τους Ελ Αραμπί, Τικίνιο και τις συνεργασίες του Ολυμπιακού από τις πλευρές.

Το σχέδιο αυτό πέτυχε εξαιτίας της εξαιρετικής απόδοσης ολόκληρης της αμυντικής πεντάδας του Τριφυλλιού. Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι έκανε φανταστικό ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα και κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό στο διάστημα που ο αντίπαλός του πίεσε ασφυκτικά, άρχισε να πατά περιοχή και να εκτελεί από πλεονεκτικές θέσεις. Η σταθερότητα και η σιγουριά που έβγαλε ο Ιταλός πορτιέρε τόσο κάτω από τα δοκάρια όσο και στις εξόδους του, μαρτυρούν ότι ο Σωκράτης Διούδης έχει βρει έναν άξιο "ανταγωνιστή" για την ενδεκάδα.

Η εμφάνιση του Μπρινιόλι δικαιώνει και τον Γιοβάνοβιτς, που ήθελε την απόκτηση ενός ακόμα τερματοφύλακα πρώτης γραμμής. Όσο ταλαντούχοι κι αν είναι οι Ξενόπουλος και Χριστογεώργος, φανταστείτε πόσο μεγάλη διαφορά θα υπήρχε εάν οι Πράσινοι κατέβαιναν στο Φάληρο με έναν από τους δύο κάτω από τα δοκάρια.

Το κεντρικό δίδυμο Σάρλια-Πούγγουρας τα πήγε... ανέλπιστα καλά, με τον Κροάτη να δείχνει ότι τελικά μάλλον δεν είναι όσο κακός αμυντικός πίστευαν οι περισσότεροι (και είχε ακούσει πάρα πολλά τις τελευταίες ημέρες και… κράξιμο σε ακραίο βαθμό χωρίς λόγο), ούτε ο Γιοβάνοβιτς τόσο... τρελός για να τον επιλέξει. Πολύ καλή δουλειά έκανε και ο Σάντσες, που πήρε τη θέση του Κώτσιρα στο δεξί άκρο της άμυνας.

Το κύριο αρνητικό στοιχείο για τον Παναθηναϊκό από το ντέρμπι είναι ότι δεν κατάφερε να απειλήσει πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων. Βιτάλ, Χατζηγιοβάνης και Παλάσιος δεν φάνηκαν επιθετικά, απόρροια ως ένα βαθμό και της προτεραιότητάς τους να αμυνθούν καλύπτοντας τα αντίπαλα μπακ και κεντρικά χαφ. Ωστόσο, το γεγονός ότι οι Πράσινοι δε μπόρεσαν να βγάλουν ούτε μια αντεπίθεση της προκοπής σίγουρα ξένισε τους φιλάθλους τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τρέλανε" κόσμο στο Φάληρο άσος του ΠΑΟ - "Πανηγυρίζουν" οι Πράσινοι - Τι μεταγραφάρα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags