Facebook Pixel Αλέξανδρός Πασχαλάκης - ΠΑΟΚ: Αυτή είναι η αιτία ανόδου του Πασχαλάκη - Υπόκλιση σε κόσμο του ΠΑΟΚ και Λουτσέσκου
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-06 18:15:00

Αυτή είναι η αιτία ανόδου του Πασχαλάκη - Υπόκλιση σε κόσμο του ΠΑΟΚ και Λουτσέσκου

Sportdog Team
Αυτή είναι η αιτία ανόδου του Πασχαλάκη - Υπόκλιση σε κόσμο του ΠΑΟΚ και Λουτσέσκου

Ο Έλληνας τερματοφύλακας του Δικεφάλου μίλησε στην εφημερίδα Metrosport της Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε τόσο στο προσωπικό του εντυπωσιακό ξεκίνημα στην σεζόν, αλλά και στους παράγοντες που τον κάνουν να είναι διαφορετικός.

Αλέξανδρός Πασχαλάκης - ΠΑΟΚ: Τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη από τη χρονιά του αήττητου Πρωταθλήματος και νταμπλ απολαμβάνουν στην αρχή της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν οι φίλοι του Δικεφάλου

Ο Ελληνας τερματοφύλακας πήρε τα γάντια βασικού μετά την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ και αναδείχθηκε φύλακας-άγγελος της εστίας της ομάδας. Σε μια μεταβατική περίοδο με τον Δικέφαλο να μετρά πολλές απουσίες, τους νεοαποκτηθέντες παίκτες μέσα από τα επίσημα ματς να προσπαθούν να μάθουν τα «θέλω» του προπονητή, ο Πασχαλάκης πήρε την ομάδα από το χέρι και της χάρισε σπουδαίες νίκες. 

«Κατέβασε τα ρολά» στα ματς με τον Αστέρα, τον Παναιτωλικό, έκανε σωτήριες επεμβάσεις στο ματς με την ΑΕΚ αλλά και στα ευρωπαϊκά ματς ήταν σπουδαίος. Και δικαιώνει τον Λουτσέσκου που είχε πει πως ο Πασχαλάκης είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα.

Η «Μ» και το metrosport.gr συνάντησε τον Αλέξανδρο έξω από τα αποδυτήρια του «Θ. Βαρδινογιάννης». Του ζητήσαμε το σχόλιο του για το ότι στα τρία από τα τέσσερα τελευταία επίσημα ματς της ομάδας, ο κόσμος τον ψήφισε ως τον πολυτιμότερο παίκτη: 

«Είμαι καλά, νιώθω πολύ όμορφα και είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν προπονητή να σε πιστεύει Εγώ έχω αυτόν τον προπονητή που με πιστεύει. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη στήριξη και για αυτά τα βραβεία.

 Μάλλον κάτι βλέπει... Μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να δουλεύω στον ίδιο ρυθμό. Αλλά όλοι μαζί καταφέρνουμε πράγματα, αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ομάδα για αυτό και δεν είναι εμμονή μου οι ατομικοί τίτλοι. Εχουμε τον στόχο μας που είναι ο τίτλος και μόνο σοβαροί και πειθαρχημένοι και ενωμένοι θα τον πετύχουμε».

«Να μην επαναπαυτούμε»

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά τη νίκη του στο Ηράκλειο και το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού. Ο Αλέξανδρος στάθηκε στη σημασία της νίκες απέναντι στον ΟΦΗ: «Είμαι ευχαριστημένος και μετά τη νίκη μέσα στο Ηράκλειο γιατί ο ΟΦΗ έχει μια πολύ δυνατή έδρα και νομίζω ότι και άλλες ομάδες θα χάσουν βαθμούς όπως συνέβη με την ΑΕΚ πριν από μερικές μέρες. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρέπει να επαναπαυτούμε στο αποτέλεσμα αυτό. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάσουμε τόσο νωρίς γιατί το Πρωτάθλημα έχει δρόμο. Και είμαι σίγουρος πως η ομάδα πλέον θα παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη».

«Εχουμε ακόμη πολλά να δώσουμε»

Ο ΠΑΟΚ παρά τις σημαντικές απουσίες με εξαίρεση την ήττα από τον ΠΑΣ, άγγιξε το τέλειο στο Πρωτάθλημα. Ο Πασχαλάκης είναι βέβαιος πως η ομάδα έχει να βγάλει ακόμη περισσότερα πράγματα στο γήπεδο: «Ανταποκριθήκαμε στα θέλω του προπονητή μας σε έναν μεγάλο βαθμό όλοι οι παίκτες. Είμαστε όμως πολύ νωρίς και σιγά σιγά βγάζουμε τα πράγματα που θέλουμε στον αγωνιστικό χώρο. Ή τέλος πάντων αυτά που ξέρουμε εμείς μέσα στην ομάδα πως μπορούμε να βγάλουμε. Εχουμε πολλά να δώσουμε ακόμη. Με την επιστροφή και των τραυματιών είμαι σίγουρος πως ο ΠΑΟΚ έχει να δώσει πολλά πράγματα ακόμη. Είμαστε μόνο στην αρχή...»

«Να μην χάσουμε τη χημεία μας»

Ο Πασχαλάκης που βρίσκεται ήδη στην Αθήνα με την Εθνική Ομάδα των Ανδρών τόνισε πως η διακοπή του Πρωταθλήματος θα είναι ευεργετική για την ομάδα του: «Ακολουθεί μια διακοπή που θεωρώ πως θα μας κάνει πολύ καλό καθώς υπάρχουν και τα παιδιά που προέρχονται από τραυατισμούς, υπάρχει κούραση ενώ θα δοθεί η ευκαιρία στον προπονητή να δουλέψει για να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας. 

 Νομίζω ότι αυτό που έχει σημασία είναι να μην χάσουμε τη χημεία μας που τώρα πριν τη διακοπή του Πρωταθλήματος την βρήκαμε. Τώρα πρέπει να προσέξουμε ώστε με την επιστροφή μας να δουλέψουμε καλά, να βοηθήσουμε και τα παιδιά που έλειψαν τόσο διάστημα. Αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν ανησυχώ γιατί ξέρω ότι ο Λουτσέσκου θα φροντίσει ώστε να είμαστε καλοί και να προοδεύουμε στο επόμενο διάστημα».

Πηγή: Metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags