Facebook Pixel Ολυμπιακός: Η κίνηση έκπληξη Μαρτίνς για ΠΑΟΚ - Μεγάλες αλλαγές στον Ολυμπιακό - Όλα τα χατίρια ο Μαρινάκης
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-06 19:13:00

Η κίνηση έκπληξη Μαρτίνς για ΠΑΟΚ - Μεγάλες αλλαγές στον Ολυμπιακό - Όλα τα χατίρια ο Μαρινάκης

του Παναγιώτη Νικολάου
Η κίνηση έκπληξη Μαρτίνς για ΠΑΟΚ - Μεγάλες αλλαγές στον Ολυμπιακό - Όλα τα χατίρια ο Μαρινάκης

Τι ετοιμάζει ο Πορτογάλος για μετά τη διακοπή και ποιος θα είναι πλέον βασικός. Ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό αναθεωρεί τα πλάνα του και ετοιμάζει... φρεσκάρισμα ενόψει των δύσκολων παιχνιδιών που ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Γιατί υπάρχει πίεση;

Ολυμπιακός: Μπορεί η απόκτηση του Γκάρι Ροντρίγκες να ήταν με την σύμφωνη γνώμη του Πέδρο Μαρτίνς, όμως ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι, δεν έχει κάνει ακόμα το ντεμπούτο του με τους Ερυθρόλευκους. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως ο έμπειρος ποδοσφαιριστής ήρθε στον Πειραιά στις 18 Σεπτεμβρίου και παρά το γεγονός πως ίδιος έκανε ατομικές προπονήσεις, ώστε να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση, σίγουρα αυτό δεν αρκούσε για να μπορεί να βοηθήσει επί της ουσίας την ομάδα. Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο λόγος που παρά το γεγονός πως ο Πέδρο Μαρτίνς τον είχε στην αποστολή με τον Παναθηναϊκό, τελικά έστω και την τελευταία στιγμή, τον άφησε εκτός εικοσάδας ντέρμπι.

Τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στου Ρέντη είναι πως ο 30χρονος θα είναι στην αποστολή με τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 17 Οκτωβρίου, όμως κανείς ακόμα δεν ξέρει αν θα πάρει χρόνο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ποδοσφαιριστής έχει να παίξει σε επίσημο αγώνα από τις 16 Αυγούστου, όπου άλλωστε είχε και μια ασίστ στα 79 λεπτά που αγωνίστηκε στη νίκη με 3-0 της Αλ Ιτιχάντ απέναντι στην Αλ Ραέντ για το πρωτάθλημα Σαουδικής Αραβίας. Βασικός, πάντως, στόχος του Μαρτίνς, αλλά και του ποδοσφαιριστή δεν ήταν ούτε ο αγώνας με τους Ηπειρώτες, αλλά ούτε και αυτός με την Άιντραχτ, αλλά εκείνος με τον ΠΑΟΚ στις 24 Οκτωβρίου στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ο παίκτης που ξέρει πολύ καλά τον Δικέφαλο του Βορρά, μιας και έχει παίξει 58 φορές με την φανέλα του έχοντας 13 γκολ και 14 ασίστ στα δύο χρόνια που έμεινε στη Θεσσαλονίκη, φαίνεται να είναι πλήρως έτοιμος στον συγκεκριμένο αγώνα και το πιο πιθανό είναι να τον δούμε να παίρνει και χρόνο. Τώρα βέβαια τα πάντα θα εξαρτηθούν τόσο από τις προπονήσεις μέχρι εκείνη τη στιγμή, όσο φυσικά και από το πως θα κυλίσει ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ, αλλά και το τι… εκπλήξεις θέλει να ετοιμάσει ο Πορτογάλος.

Και όταν μιλάμε για Μαρτίνς και εκπλήξεις δεν θεωρούμε πάντα ότι πρόκειται για κάτι επιτυχημένο, όπως η χρήση του Σισέ σαν αριστερό μπακ στους αγώνες με τη Νέφτσι. Ο Πορτογάλος τόσο στον αγώνα με τον Ατρόμητο, για την πρώτη αγωνιστική της Super League, όσο και στο ντέρμπι της Κυριακής (3/10) με τον Παναθηναϊκό προσπάθησε να δημιουργήσει… προβλήματα στους αντιπάλους του χρησιμοποιώντας δύο επιθετικούς, με σύστημα 4-4-2. Τα αποτέλεσμα βέβαια δεν τον δικαίωσε σε κανέναν αγώνα από τους δύο, μιας και δεν κατάφερε να σημειώσει κανένα τέρμα, ενώ υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων, μιας και ήταν άκρως προβλέψιμος.

Έτσι μετά από αυτές τις αναμετρήσεις ο Πορτογάλος σκέφτεται σοβαρά αναθεωρήσει τα πλάνα του ενόψει συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός πως οι Ερυθρόλευκοι την καλύτερη αναμέτρηση της φετινής σεζόν την έκαναν στην Κωνσταντινούπολη με την Φενέρ όπου έπαιξαν με 4-3-3 και παρά τις πολλές απουσίες, αλλά και την χρησιμοποίηση του Μπα, σαν δεξί μπακ, η απόδοσή τους ήταν εντυπωσιακή. Με τις επιστροφές των τραυματιών, όσο και την είσοδο στο ροτέισον και των Ροντρίγκες και σίγουρα του Ρόνι Λόπες, ο Πέδρο Μαρτίνς σίγουρα δεν θα προχωράει σε… πειραματισμούς, μιας και θα έχει ένα ικανό σύνολο παικτών να διατηρεί το σχήμα του και να προχωράει στο κατάλληλο μοίρασμα του χρόνου, χωρίς να χρειάζεται να αλλάζει συστήματα με βάση την κούραση των ποδοσφαιριστών του.

Πίεση στον Μαρτίνς...

Πιεσμένος στο Λιμάνι είναι ο Πορτογάλος τεχνικός μετά από την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, καθώς αυτή είναι η δεύτερη στο φετινό πρωτάθλημα. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε και τον καλοκαιρινό αποκλεισμό από τα πλέι οφ τού Τσάμπιονς Λιγκ. Κάπως έτσι, άλλωστε, εξηγείται η εικόνα του και οι δηλώσεις του μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης για ένα ακόμα καλοκαίρι έκανε τα χατίρια του Μαρτίνς και, μοιραία, υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις και από εκείνον τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Κι εδώ να σημειώσουμε κάτι: Μετά από τρεις σεζόν που ο Μαρτίνς έκανε πράγματα και θαύματα με τους Πειραιώτες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, είναι προφανές ότι κάπου τα όρια της παραμονής του στην ομάδα είναι, με μια έννοια, πεπερασμένα.

Με αποτέλεσμα φέτος θα αναδεικνύονται περισσότερα τα αρνητικά του προπονητή, ακόμα κι αν η ομάδα δεν δίνει δικαιώματα. Πολύ περισσότερο τώρα, στην αρχή της σεζόν, που η ομάδα δίνει κάποια δικαιώματα...

Οι οπαδοί τού Ολυμπιακού δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής πρόθεση να αποσύρουν την απόλυτη στήριξή τους στον προπονητή και πώς θα μπορούσαν να το κάνουν; Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ξεχωριστή περίπτωση προπονητή που έφερε τίτλους, επιτυχίες και μεγάλες πωλήσεις και ο Ολυμπιακός είναι πολύ τυχερός που τον έχει στην άκρη του πάγκου του.

Παρόλα αυτά είναι σαφές ότι υπάρχει φθορά στην εικόνα του, μετά από 4 χρόνια στην ομάδα, κι αυτό είναι που τον κάνει να αισθάνεται πίεση. Και, εδώ που τα λέμε, όταν ο Μαρτίνς αισθάνεται πίεση δεν αντιδρά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή με Σεμέδο - Τον θέλει κορυφαίος κόουτς τον Γενάρη - Τεράστια η ζημιά, νέα εντολή Μαρινάκη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags