Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Η... μεταγραφή Λουτσέσκου που αλλάζει τον ΠΑΟΚ - Διαφώνησε με τη διοίκηση - Το μεγάλο τρικ στην 11αδα
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-07 15:55:00

Η... μεταγραφή Λουτσέσκου που αλλάζει τον ΠΑΟΚ - Διαφώνησε με όλους - Mεγάλο τρικ στην 11αδα

Οι Μιχείες
Η... μεταγραφή Λουτσέσκου που αλλάζει τον ΠΑΟΚ - Διαφώνησε με όλους - Mεγάλο τρικ στην 11αδα

Το τετ α τετ που είχε με τον ποδοσφαιριστή και η ατάκα που τον "έφτιαξε". Πώς κατάφερε ο Ρουμάνος προπονητής να "κερδίσει" τον Ντούγκλας Αουγκούστο, γιατί τον άλλαξε θέση και όσα συζήτησαν πριν την αποχώρησή του για την Εθνική Βραζιλίας.

ΠΑΟΚ: O Ραζβάν Λουτσέσκου εκτός από "στρατηγός", όπως δηλαδή τον βάπτισαν στον ΠΑΟΚ, γιατί πολύ απλά τίποτα δεν αφήνει στην τύχη, είναι και μετρ της ψυχολογίας. Το ο τι έχει φτιάξει τα... αποδυτήρια ή ο τι καταφέρνει να παίρνει στο δεδομένο τάιμινγκ το 100% αυτών που μπορούν να δώσουν οι παίκτες του "δικέφαλου" ασφαλώς και δεν είναι τυχαίο. Άλλωστε όπως λέει και ο Ρουμάνος η... τύχη απλά είναι μια θετική ενέργεια.

Ο Ρουμάνος προπονητής είναι αλήθεια πως έχει τον τρόπο του να σφυρηλατεί ένα γκρούπ, να μοιράζει ρόλους και να τους κάνει όλους να νιώθουν σημαντικοί όπως και να... παρακάλάνε να παίξουν αντί να σφυρίζουν αδιάφορα. Ο Λουτσέσκου, για παράδειγμα, έχει το...χάρισμα να αντιλαμβάνεται/καταλαβαίνει πότε ένας παίκτης του είναι δυσαρεστημένος ή έχει πρόβλημα. Και εκεί λειτουργεί άμεσα αφού απο την επομένη κιόλας θα τον προσεγγίσει, θα μιλήσει μαζί του και θα προσπαθήσει να του βγάλει από το μυαλό τις όποιες... ερινύες τον βασανίζουν.


Το πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου  αντιμετώπισε την περίπτωση του Ντούγκλας Αγκούστο, τον... κέρδισε και τον επανεμφάνισε στην "σκηνή" του ΠΑΟΚ ως πρωταγωνιστή και με διαφορετικό μάλιστα ρόλο, αποτελεί παράδειγμα διαχείρισης από πλευράς ενός προπονητή. Θυμίζω πως ο Βραζιλιάνος το καλοκαίρι είχε κληθεί στην Ολυμπιακή ομάδα της χώρας του για το τουρνουά στην Ιαπωνία. Τότε στον οργανισμό ΠΑΟΚ επικρατούσε η άποψη να μην τον αφήσουν να πάει, γιατί είχαν μπροστά τους αγωνιστικές ανάγκες και ...ελλείψεις.



Ο Λουτσέσκου όμως, το ... πήρε πάνω του, έπεισε τον Οργανισμό να τον αφήσουν ενώ στον Ντούγκλας Αγκούστο είχε πει χαρακτηριστικά : "θα πας να παίξεις για την χώρα σου και να πάρετε το χρυσό μετάλλιο αλλά θέλω να μου υποσχεθείς πως όταν γυρίσεις θα ...πεθάνεις για τον ΠΑΟΚ"!!

Ο Αγκούστο τελικά πήγε στην Βραζιλία αλλά δεν πήγε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες αφού επέστρεψε τραυματίας στην Θεσσαλονίκη, με την ψυχολογία του στα ...πατώματα. Ο Λουτσέσκου ήταν εκεί όμως, ασχολήθηκε πολύ μαζί του - και συνεχίζει - τον ανέβασε αλλά και τον έκανε να βλέπει με διαφορετικό μάτι την θέση του στην ομάδα, μέσα από το γκρούπ και όχι κοιτώντας την πάρτη του (του είχε βγει σχετικά τέτοιο όνομα στην Τούμπα, του Βραζιλιάνου, μέχρι να εμφανιστεί ο Ρουμάνος).


Το αποτέλεσμα  όλων αυτών; Ο Ντούγκλας Αγκούστο να επιστρέψει στην "σκηνή" του ΠΑΟΚ και να είναι πολύ πιο επιδραστικός στο παιχνίδι του και καταλύτης στην λειτουργία του γκρούπ. Ουσιαστικά ως ρολίστας,  κάτι σαν 8-10αρι με συγκεκριμένες κινήσεις.

Τρικ που στους παλαιότερους θυμίζει εκείνο που είχε κάνει ως προπονητής της Ξάνθης, απογειώνοντας τότε τον Θοδωρή Βασιλακάκη, ο οποίος με τις εμφανίσεις του έφτασε να κτυπάει την πόρτα της Εθνικής και μεταγραφή στις Big 4. Κάτι αντίστοιχο , λοιπόν, κάνει τώρα και στον ΠΑΟΚ με τον Ντούγκλας Αγκουστο ο Λουτσεσκου αφού στην αγωνιστική σκακιέρα τον μετακίνησε πιο μπροστά στον άξονα...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οργισμένος Σαββίδης... ανοίγει πόλεμο με Αθήνα - Φεύγει ο ΠΑΟΚ από τη Θεσσαλονίκη - Το ανακοίνωσε!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags