Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Από προπονηταράς... μυρωδιάς ο Μαρτίνς - Λάθος η Θύρα 7 - Απαντήσεις Σεμέδο και... νέος Γκιλιέρμε"
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-08 21:43:00

"Από προπονηταράς... μυρωδιάς ο Μαρτίνς - Λάθος η Θύρα 7 - Απαντήσεις Σεμέδο και... νέος Γκιλιέρμε"

του Γιώργου Κτενά
"Από προπονηταράς... μυρωδιάς ο Μαρτίνς - Λάθος η Θύρα 7 - Απαντήσεις Σεμέδο και... νέος Γκιλιέρμε"

Η μεγάλη πώληση στο Λιμάνι και η "μάχη" με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Σούπερ ανάλυση για την εικόνα του Ολυμπιακού στα τελευταία παιχνίδια, την κριτική στον Πορτογάλο προπονητή και τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει μέχρι τώρα. Τι θα γίνει με τον Ρούμπεν Σεμέδο και όσους δεν έχουν παίξει ακόμα.

Ολυμπιακός: Σε όλα τα ανοιχτά θέματα γύρω από τους Πειραιώτες αναφέρθηκε σε συνέντευξη του, στο sportdog, ο Αντώνης Κόκκινος του stoiximaview  δημοσιογράφος που ασχολείται με το ρεπορτάζ των Ερυθρόλευκων.

Πώς βλέπει την ομάδα μέχρι στιγμής, ποια είναι η άποψή του για όσα μουρμουρίζονται για τον Πέδρο Μαρτίνς και πότε θα ανοίξει το ροτέισον; Τι γίνεται με τους οπαδούς και τη διοίκηση του Ολυμπιακού και πώς βλέπει Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ;

Οι απαντήσεις στο sportdog...

"Θετικό πρόσημο η ομάδα - Μυρωδιάς την Κυριακή ο Μαρτίνς - Θα κρεμάσει ο Ολυμπιακός"

Αντώνη, ποιο είναι σχόλιό σου για τον Ολυμπιακό σε αυτή την πρώτη περίοδο της σεζόν;

Η ομάδα ξεκίνησε νωρίς στα προκριματικά, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορέσει ο Πέδρο Μαρτίνς να δουλέψει όπως θέλει και λόγω των πολλών προβλημάτων που προέκυψαν, ανάμεσα σε διαδοχικά σημαντικά παιχνίδια. Θετικό πρόσημο θα έβαζα, μιας και έχει δείξει ότι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης στη συνέχεια.

Υπάρχει μια απροσδιόριστη μουρμούρα γύρω από τον Πέδρο Μαρτίνς που φτάνει και στα όρια της ανοιχτής κριτικής. Γιατί βλέπουμε αυτή η πίεση, η φθορά προς τον Πορτογάλο, αν και δια στόματος Βαγγέλη Μαρινάκη υπάρχει απόλυτη στήριξη;

Εντάξει στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει αυτή την κατάσταση. Λες και δίνει ο Μαρτίνς εξετάσεις στον πάγκο του Ολυμπιακού μετά από τρία χρόνια. Την Κυριακή είναι... μυρωδιάς και την Πέμπτη είναι προπονητάρα. Ο κόσμος δεν έχει υπομονή και ειδικά ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι απαιτητικός, αλλά αυτό φτάνει στο όριο της παράνοιας. Αρχές Οκτώβρη και να είναι στα «κόκκινα» σε φόρμα δεν γίνεται. Δεν υπάρχει και λόγος να γίνει αυτό, διότι θα «κρεμάσει» σε κρίσιμη περίοδο μετά.

"Λάθος της Θύρας 7 - Τα βρήκαν με Μαρινάκη - Τότε θα ανοίξει το ροτέισον"

Μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό υπήρξε ανακοίνωση της ΠΑΕ κατά μερίδας οπαδών και, λίγες μέρες μετά, υπήρξε απάντηση από τη Θύρα 7. Παρότι στον Ολυμπιακό δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοια φαινόμενα, μπορεί να βρισκόμαστε μπροστά σε μια συνθήκη που έχει εμφυλιακά στοιχεία;

Μου έκανε και εμένα μεγάλη εντύπωση όλο αυτό που έγινε, αλλά πιστεύω ότι με τις απαραίτητες συζητήσεις θα λυθεί το θέμα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού και η Θύρα 7 έχει αποδείξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια ότι είναι ο 12ος παίκτης της ομάδας. Έκαναν λάθος με το να ανάψουν καπνογόνα και να κοπεί ο ρυθμός, αλλά δεν φταίνε τα καπνογόνα για την ισοπαλία. Να ξέρουμε και τι λέμε έτσι.

Είναι γεγονός ότι η κριτική που ασκείται στον Μαρτίνς αφορά, μεταξύ άλλων, και το γεγονός ότι δεν έχει ανοίξει το ροτέισον. Παίκτες όπως ο Κούντε, ο Μπα, αλλά ακόμα και ο Βρουσάι ή ο Λόπες που ήρθε για βασικός και αναντικατάστατος, είτε δεν είναι ακόμα έτοιμοι είτε δεν έχουν ευκαιρίες.

Ο Μαρτίνς έχει δείξει ότι για να συμπεριλάβει έναν παίκτη στο ροτέισον, πρέπει πρώτα να κάνει αυτά που θέλει στο γήπεδο. Να είστε σίγουροι ότι θα μπουν σύντομα και οι υπόλοιποι στο ροτέισον. Θυμηθείτε την περίπτωση του Γκιγιέρμε, που άργησε να μπει, αλλά δεν ξανά βγήκε μέχρι να φύγει με μεταγραφή.

"Απορώ με Αγκιμπού - Απαντήσεις από Σεμέδο - Αυτό μου έκανε εντύπωση στον ΠΑΟΚ"

Ο Αγκιμπού είναι μια ξεχωριστή κατηγορία από μόνος του φέτος;

Πραγματικά απορώ πως άφησε η Λιλ αυτόν τον παίκτη να φύγει σε τέτοια ηλικία και πως δεν έκαναν κίνηση άλλες ομάδες από την Γαλλία και όχι μόνο. Μέχρι τώρα δείχνει ότι είναι «λύρα 100», αν αναλογιστούμε και την ηλικία του. Έχει τρομερά περιθώρια εξέλιξης.

Πες μου δύο πράγματα για τον Σεμέδο, που αναμένεται να επιστρέψει για να, λογικά, πωληθεί. Τι ζητάει ο Ολυμπιακός, από πού θα μπορούσε να προκύψει ενδιαφέρον, γενικά τι γίνεται με την περίπτωσή του;

Η ποιότητα του Σεμέδο είναι αδιαμφισβήτητη και το έχει αποδείξει. Ο χαρακτήρας του όμως γνωρίζαμε ότι είναι λίγο... έντονος, να το πω κομψά. Καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι, γιατί τα υπόλοιπα δεν θέλω να τα σχολιάσω, ο Σεμέδο θα έχει την ευκαιρία να δώσει... απαντήσεις μέσα στο γήπεδο και είναι στο χέρι του να το κάνει. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο Ολυμπιακός μακροπρόθεσμα (βλέπε καλοκαίρι) θα βγουν κερδισμένοι σε μια ενδεχόμενη μεταγραφή. Το να μην παίζει δεν κάνει καλό σε κανέναν, ειδικά αν αναλογιστούμε και το μεγάλο συμβόλαιο που έχει.

Τέλος, πες μου δύο λόγια για το πώς βλέπεις φέτος την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ που είναι οι άλλοι τρεις μεγάλοι τού ελληνικού πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ έχει δυναμώσει αρκετά και αυτό είναι θετικό γιατί θα προσφέρει μεγαλύτερο ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα. Την περιμένω ακόμα καλύτερη στη συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην ενισχύθηκε όπως έπρεπε, κάτι που μου έκανε εντύπωση μιας και περίμενα περισσότερες κινήσεις, αλλά ο Λουτσέσκου είναι εγγύηση στον πάγκο. Πιστεύω οι μεταγραφές θα έρθουν τον χειμώνα, μιας και θα διεκδικεί το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός με έχει μπερδέψει είναι η αλήθεια, έχει μεταπτώσεις στην απόδοση του, αλλά σίγουρα είναι καλύτερος από πέρσι. Τον περιμένω και αυτόν βελτιωμένο στην πορεία. Θα έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σε κακή κατάσταση ο Γκάρι Ροντρίγκες - Θα φύγει νύχτα από Ολυμπιακό - Καταστροφή με Πρίγιοβιτς"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags