Facebook Pixel Γεωργία – Ελλάδα: Έπαιξε με την... φωτιά η Ελλάδα και κέρδισε - Σπουδαίο διπλό στη Γεωργία και τώρα... τελικός (vid)
| 2021-10-09 20:57:00

Έπαιξε με την... φωτιά η Ελλάδα και κέρδισε - Σπουδαίο διπλό στη Γεωργία και τώρα... τελικός (vids)

Sportdog Team
Έπαιξε με την... φωτιά η Ελλάδα και κέρδισε - Σπουδαίο διπλό στη Γεωργία και τώρα... τελικός (vids)

Τεράστια νίκη της Εθνικής μας ομάδας στην Γεωργία με 0-2 με γκολ των Μπακασέτα και Πέλκα στις καθυστερήσεις που διατηρεί τις ελπίδες της για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Γεωργία – Ελλάδα: Μπορεί να δυσκολεύτηκε και να έβαλε… δύσκολα στον εαυτό της η Εθνική μας, όμως κατάφερε και πήρε μια πολύ σπουδαία νίκη με 0-2 με γκολ του Μπακασέτα με πέναλτι στο 89' και του Πέλκα στο 90+5' και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της δεύτερη θέσης και της πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Η Γαλανόλευκη ήταν κυρίαρχη σε όλη την διάρκεια του αγώνα και μάλιστα της ακυρώθηκε και τέρμα του Παυλίδη στο 11', όμως με τους τρεις βαθμούς πλέον ταξιδεύει στην Σουηδία για έναν… τελικό το βράδυ της Τρίτης (12/10) στη Σόλνα.

Το ματς:

Ο αγώνας στο Μπατούμι ξεκίνησε με την Εθνική μας να περιμένει τους γηπεδούχους, ώστε να μπορέσει να βρει χώρους και να… χτυπήσει τους γηπεδούχους στην κόντρα, κάτι που άλλωστε γίνεται σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια της. Η πρώτη καλή στιγμή για την Γαλανόλευκη θα έρθει στο 11' όταν μετά από κόρνερ, ο Μασούρας θα σεντράρει χαμηλά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, όμως ενώ η μπάλα πέρασε από όλους ούτε ο Παυλίδης, ούτε ο Μπουχαλάκης δεν κατάφεραν να την στείλουν στα δίχτυα. Οι διεθνείς μας θα καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ δύο λεπτά μετά όταν ο Μπακασέτας θα σουτάρει, ο Λόρια θα αποκρούσει, με τον Ανδρούτσο να παίρνει το… ριμπάουντ, να πασάρει στον Παυλίδη που με πλασέ έκανε 0-1. Το γκολ, όμως, μετά τη χρήση VAR δεν θα μετρήσει, μιας και όταν ο παίκτης του Ολυμπιακού έκανε πάσα η μπάλα είχε περάσει εκτός της τελικής γραμμής.

Στο 24', μετά από εκτέλεση φάουλ, η Εθνική μας θα φτάσει και πάλι κοντά στο γκολ, όταν ο Τζαβέλλας θα πάρει την κεφαλιά, με τον Λόρια να μπλοκάρει. Οι διεθνείς μας θα διαμαρτυρηθούν ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή, όμως μετά από χρήση VAR και πάλι το σκορ θα μείνει στο 0-0. Στην εξέλιξη της φάσης οι Γεωργιανοί θα απειλήσουν και εκείνοι με ένα μακρινό σουτ του Κακαμπάτζε, όμως ο Βλαχοδήμος θα αποκρούσει εντυπωσιακά. Δέκα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου οι παίκτες του Φαν΄τ Σχιπ θα βγουν στην κόντρα με τον Παυλίδη, που θα σουτάρει από τα αριστερά, όμως και πάλι ο Λόρια θα καταφέρει να μπλοκάρει. Στο 40' ο Μασούρας θα προσπαθήσει να νικήσει τον Γεωργιανό τερματοφύλακα, με ένα πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, όμως παρά το γεγονός ότι η μπάλα έσκασε μπροστά του εκείνος θα διώξει και πάλι σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος η Εθνική μας, μετά τις αλλαγές του Ολλανδού τεχνικού, θα αποφασίσει να παίξει χωρίς καθαρό επιθετικό, με τον Μπακασέτα, Πέλκα και Μασούρα να αναλαμβάνουν τον συγκεκριμένο ρόλο, με τον αρχηγό της Ελλάδας να επιχειρεί να νικήσει τον Λόρια στο 48', με ένα μακρινό σουτ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η συγκεκριμένη κίνηση έδειχνε να μπερδεύει τους Έλληνες διεθνείς, μιας και έχασε την κατοχή της μπάλας αρχικά από τους Γεωργιανούς που όμως και πάλι δεν μπορούσαν να απειλήσουν τον Βλαχοδήμο.

Ο αγώνας είχε αργό τέμπο, κάτι που δεν ευνοούσε την Εθνική μας να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων, ενώ η έλλειψη καθαρού φορ, δεν βοηθούσε να ανοίξουν χώροι μπροστά από τον Λόρια. Στο 72' οι Γεωργιανοί θα προσπαθήσουν να αιφνιδιάσουν, όταν ο Κβαρατσκέλια θα κάνει ωραία κίνηση από αριστερά και θα σουτάρει, όμως ο τερματοφύλακας της Εθνικής μας θα διώξει σε κόρνερ. Η Ελλάδα συνέχιζε να μην μπορεί να απειλήσει, προσπαθώντας στο δεύτερο μέρος να παίξει με σέντρες, κυρίως από αριστερά με τον Τσιμίκα να δημιουργήσει κινδύνους, όμως η έλλειψη φορ δεν βοηθούσε στον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού.

Στο 86' και μετά από μια εκτέλεση φάουλ από τον Μπακασέτα ο Μπουχαλάκης θα πάρει την κεφαλιά, η μπάλα θα χτυπήσει στο χέρι του Γκιορμπελίτζε και μετά τη χρήση VAR ο διαιτητής θα δώσει πέναλτι. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο αρχηγός της Εθνικής μας, που θα νικήσει τον Λόρια και στο 89' θα κάνει το 0-1. Την χαριστική... βολή στην Γεωργία έδωσε στο 90+5' ο Πέλκας που βγήκε στην αντεπίθεση και νίκησε πολύ ωραία τον Λόρια κάνοντας το 0-2 και δίνοντας μια μεγάλη νίκη στην Εθνική μας ομάδα.

Σκόρερ: 89' Μπακασέτας (πεν), 90+5' Πέλκας

Γεωργία: Λόρια, Κακαμπάτζε, Κοτσολάβα, Ντβάλι, Γκλορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουρτζάνια (90+2' Νταβιτασβίλι), Λομπανίτζε (90+2' Κβιλιτάλιια), Τσακβεντάτζε (60' Γκβίλια), Κβαρατσκέλια, Μικετάντζε (60' Οκριασβίλι)

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Σιώπης (85' Μάνταλος), Μπακασέτας, Παυλίδης (46' Πέλκας), Μασούρας (78' Τζόλης)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags