Facebook Pixel ΑΕΚ: Αυτά πρέπει να κάνει ο Γιαννίκης στην Ένωση!
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-11 10:00:00

Οι πρώτες αποφάσεις Γιαννίκη στην ΑΕΚ - Σε ποιον αλλάζει θέση - Κίνδυνος να χαθεί κορυφαίος άσος

του Γιώργου Θεοδωράκη
Οι πρώτες αποφάσεις Γιαννίκη στην ΑΕΚ - Σε ποιον αλλάζει θέση - Κίνδυνος να χαθεί κορυφαίος άσος

"Διαβασμένος" ο προπονητής για τα προβλήματα σε άμυνα και επίθεση. Ποιες οι πρώτες του σκέψεις για την ενδεκάδα της Ένωσης, ποιος αλλάζει θέση στα επόμενα παιχνίδια και ποιος ξένος ποδοσφαιριστής κάνει... γκελ στο εξωτερικό ενόψει Ιανουαρίου.

ΑΕΚ: Μπορεί η νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό να επέφερε μία προσωρινή ηρεμία στην ΑΕΚ, όμως τα όσα ακολούθησαν δεν τα περίμενε κανείς. Το βράδυ της Παρασκευής ανακοινώθηκε ξαφνικά το διαζύγιο με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς και την Κυριακή η πρόσληψη του Αργύρη Γιαννίκη.

Μέσα σε λίγα 24ωρα λοιπόν, όλα ήρθαν τούμπα στην Ένωση και πλέον ο Έλληνας κόουτς καλείται να πετύχει εκεί που απέτυχε ο προκάτοχός του, να βρει δηλαδή τη… χημεία στην ομάδα.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως ξεκινάει με κάποια θετικά μηνύματα, καθώς εκτός από το νικηφόρο αποτέλεσμα στο Αγρίνιο, στην Ένωση έχουν λόγους να χαμογελούν και για τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος πέτυχε -με εντυπωσιακό τρόπο- το πρώτο του γκολ στη σεζόν και αρχίζει να... παίρνει μπρος, ανεβάζοντας την απόδοσή του. 

Ο εξτρέμ από το Τρίνινταντ είναι μεγάλο κεφάλαιο για την ΑΕΚ, καθώς αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου. Τα προσόντα του είναι δεδομένα και δεν είναι τυχαίο που ο "εκρηκτικός" εξτρέμ έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο scouting από ομάδες των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Αυτό που αναζητά ο Γκαρσία για να ανεβεί επίπεδο είναι η σταθερότητα στην απόδοσή του, η οποία έχει επηρεαστεί εν πολλοίς από τους συχνούς τραυματισμούς του.

Σε κάθε περίπτωση, οι Κιτρινόμαυροι έχουν "δεμένο" τον Γκαρσία μέχρι το 2025 και γνωρίζουν ότι μεταξύ των παικτών του ρόστερ, είναι ο πιο βασικός υποψήφιος για να φέρει πρόταση με αρκετά εκατομμύρια ευρώ από ομάδα του εξωτερικού. Το ερώτημα είναι τι θα κάνει η AEK σε περίπτωση που "σκάσουν" προσφορές για τον 23χρονο άσο τον Ιανουάριο. Άλλωστε, πρόσφατο δημοσίευμα από τις ΗΠΑ αναφέρει ότι ο παίκτης βρίσκεται στο στόχαστρο του Ντάλας, ενώ με βάση τα όσα γράφουν οι Αμερικανοί, κοστολογείται με 4,4 εκατομμύρια δολάρια.

Η στρατηγική που είναι πολύ πιθανό να επιλέξουν στην Ένωση είναι αυτή της αναμονής και του ρίσκου, με στόχο το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. Να ποντάρουν δηλαδή στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της επόμενης σεζόν, ελπίζοντας ότι ο Γκαρσία θα ξεχωρίσει, ανεβάζοντας με αυτό τον τρόπο την τιμή του ακόμα περισσότερο. 

Ο Μοχαμάντι ελευθερώνει τον Χατζισαφί

Μεγάλος ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις της ομάδας και για έναν ακόμα αριστεροπόδαρο παίκτη, που έχει κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο λόγος φυσικά για τον Μιλάντ Μοχαμάντι, αφού ο Ιρανός αποδεικνύει με το... καλημέρα ότι είναι ο αριστερός μπακ που έψαχνε η AEK.

Ήδη ο διεθνής αμυντικός έβγαλε την πρώτη του ασίστ, ενώ η γενικότερη παρουσία του στο αριστερό άκρο της άμυνας δείχνει ότι πολύ δύσκολα κάποιος από τους ανταγωνιστές του (Χατζισαφί, Μιτάι) θα τον βγάλει από την ενδεκάδα.

Ο Αργύρης Γιαννίκης πάντως θα πρέπει να ασχοληθεί και με τον νεαρό Μιτάι, που αποτελεί ένα σημαντικό πρότζεκτ για την ομάδα και σε αυτό πιθανότατα θα τον βοηθήσει το γεγονός πως ο Χατζισαφί βολεύεται να παίζει και σε άλλες θέσεις. Τα τελευταία χρόνια ο διεθνής Ιρανός είχε καταγράψει λιγοστές παρουσίες ως αριστερός μπακ και μπορεί στην Ένωση να αποκτήθηκε ως τέτοιος, αλλά πλέον η προσθήκη του Μοχαμάντι δίνει την ευχέρεια στην Ένωση να αξιοποιήσει τον Χατζισαφί περισσότερο ως κεντρικό μέσο ή αριστερό χαφ. Εξέλιξη πολύ σημαντική, από τη στιγμή που ο Κώστας Γαλανόπουλος μπήκε ξανά στο χειρουργείο και θα απουσιάσει για αρκετούς μήνες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μεγάλη… νίκη Μελισσανίδη απέναντι σε Μαρινάκη - Άρπαξε τον παικταρά - Πρόλαβε και Αλαφούζο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags