Facebook Pixel ΑΕΚ - Αργύρης Γιαννίκης: "Αυτά αλλάζει ο Γιαννίκης στην ΑΕΚ - Αυστηρός στην προπόνηση - Μόνο έναν Έλληνα θέλει μεταγραφή"
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-11 15:36:00

"Αυτά αλλάζει ο Γιαννίκης στην ΑΕΚ - Αυστηρός στην προπόνηση - Μόνο έναν Έλληνα θέλει μεταγραφή"

του Γιώργου Κτενά
"Αυτά αλλάζει ο Γιαννίκης στην ΑΕΚ - Αυστηρός στην προπόνηση - Μόνο έναν Έλληνα θέλει μεταγραφή"

Γιατί είναι καθηγητής του ποδοσφαίρου και ποιον θα έφερνε στα Σπάτα; Δημοσιογράφος που παρακολούθησε στενά το έργο του Αργύρη Γιαννίκη στα Γιάννινα για δύο χρόνια, παρουσιάζει στο Sportdog.gr το προφίλ του. Τι ζητάει από τους ποδοσφαιριστές και ποιον παίκτη θα ήθελε στην Ένωση;

ΑΕΚ - Αργύρης Γιαννίκης: Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στην περίπτωση του Έλληνα τεχνικού ο Γιάννης Γιαννάκης, δημοσιογράφος από τα Γιάννινα που γνωρίζει άριστα τι συμβαίνει στον ΠΑΣ.

Αναφέρθηκε στο πώς τον επέλεξε ο Χριστοβασίλης, πώς λειτουργεί στην προπόνηση αλλά και ποια στοιχεία είναι εκείνα που θα αλλάξει με την έλευση του στην ΑΕΚ.

Τέλος, σχολίασε ποιος παίκτης που είχε στον ΠΑΣ θα μπορούσε να τον απασχολήσει στην Ένωση, ενώ αποκάλυψε και τον λόγο που δεν συνέχισε στην ομάδων των Ιωαννίνων αν και είχε δύο επιτυχημένες σεζόν.

"Αυτά άλλαξε στον ΠΑΣ ο Γιαννίκης - Τι ζητούσε από τους παίκτες - Πολύ καλό μάτι στη διάρκεια του αγώνα"

"Αυτό που έφερε ο Γιαννίκης είναι ότι έπαιξε πιο επιθετικά, κάτι που ήταν αναμενόμενο στη Σούπερ Λιγκ 2 αλλά το συνέχισε και στη Σούπερ Λιγκ 1. Με πρεσάρισμα ψηλά, έβαλε κάποια πράγματα που δεν τα είχαμε ξαναδεί από τον ΠΑΣ. Ζητούσε κινήσεις από τους παίκτες, κάθετες, διαγώνιες, αλληλοκαλύψεις. Ήταν προπονητής που στην τακτική ήξερε να διαχειριστεί, τις εντάσεις, τι έπρεπε να γίνει στη διάρκεια του αγώνα", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος από τα Γιάννινα και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Είχε πολύ καλό μάτι στη διάρκεια του αγώνα, με πολύ καλό κοουτσάρισμα, ενώ ανέδειξε και παίκτες. Τον σύστησε ο Φάρας, είχε έρθει σε επαφή ο Χριστοβασίλης, είχε και καλό βιογραφικό, σπουδές κ.λπ., και τον έφερε στην Ελλάδα".

"Αυστηρός στην προπόνηση - Αυτά θα αλλάξει στην ΑΕΚ - Είναι καθηγητής στο ποδόσφαιρο"

Πώς λειτουργεί στην προπόνηση;

"Στην προπόνηση ήταν αυστηρός, δεν είναι χαλαρός επειδή είναι νεαρός σε ηλικία. Έθεσε όρια στην ομάδα. Ήθελε να έχει άποψη για αυτούς που θα τον πλαισιώνουν ως συνεργάτες, ενώ ήταν προπονητής που δεν έβγαζε 11άδα από την Πέμπτη και γνώριζαν ποιοι θα παίξουν. Ακόμα και τελευταία στιγμή δεν ήξεραν ποιος θα έπαιζε. Δεν είχε μεγάλο ροτέισον ο ΠΑΣ, πάντα έπαιζαν μια-δύο θέσεις στην 11άδα. Ήταν ομάδα συνόλου, δεν στηριζόταν σε ένα πρόσωπο".

Μπορεί στην ΑΕΚ; Τι καινούργιο θα φέρει;

"Η ΑΕΚ είναι άλλο μέγεθος, θα έχει περισσότερους συνεργάτες, πιο έμπειρο επιτελείο, ποδοσφαιριστές άλλης ποιότητας. Εδώ πήρε ομάδα που οι περισσότεροι παίκτες δεν είχαν πολλές συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ. Το πρεσάρισμα μπροστά θα το φέρει σιγά-σιγά, όπως και την ανάκτηση μπάλας δουλεύει πολύ. Άρα απαιτείται φυσική κατάσταση, δίνει σημασία σε αυτό το σκέλος".

Πίεση στην ΑΕΚ;

"Επειδή έχει δουλέψει μια χρονιά στη Σούπερ Λιγκ, δεν σημαίνει ότι είναι άπειρος. Ήταν και στη Γερμανία σε ομάδες. Και ξέρεις κάτι; Τα γήπεδα εκεί, ακόμα και στη γ΄ κατηγορία, έχουν 15-20 χιλιάδες κόσμο. Είναι πολλά χρόνια προπονητής. Επίσης το πτυχίο τής σχολής τής Κολωνίας δεν σε κάνει προπονητή, σε κάνει καθηγητή".

"Τον Καρτάλη μπορεί να φέρει στην ΑΕΚ - Για αυτό έφυγε από τον ΠΑΣ - Περίμενε πρόταση από Γερμανία"

Υπάρχουν παίκτες από τον ΠΑΣ που είχε ως αγαπημένα παιδιά και θα μπορούσαν να απασχολήσουν την ΑΕΚ;

"Είχε ομάδα συνόλου στον ΠΑΣ, κοιτούσε ποιος θα του κάνει τη δουλειά. Δε νομίζω ότι είχε αγαπημένα παιδιά. Ο Καρτάλης αν κάνει τρομερή χρονια με τον Ατρόμητο, ίσως να απασχολησει τον Γιαννίκη στην ΑΕΚ. Επειδή τον είχε φέρει αυτός από τη Γερμανία".

Τέλος, Γιάννη, θέλω να μου πεις γιατί έφυγε από τον ΠΑΣ, μετά από τη διετή επιτυχημένη παρουσία του.

"Υπήρχαν κάποιες φιλοδοξίες δικές του, ήθελε να πάει σε κάτι παραπάνω, ο ΠΑΣ δεν μπορούσε να ακολουθήσει αυτά που ήθελε ο Γιαννίκης, δεν γίνεται να φτιάξει προπονητικά από τη μια στιγμή στην άλλη, να κάνει μεγάλες μεταγραφές κ.λπ. Είχε στο μυαλό του και την επιστροφή στη Γερμανία, περίμενε γενικότερα ότι μέχρι τον Οκτώβρη θα είχε πρόταση και δεν βιάστηκε, ήθελε να είναι προσεκτικό το βήμα του και να καλύπτει τις φιλοδοξίες του".  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι πρώτες αποφάσεις Γιαννίκη στην ΑΕΚ - Σε ποιον αλλάζει θέση - Κίνδυνος να χαθεί κορυφαίος άσος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags