Facebook Pixel Εθνική Ελπίδων: Χαμός στην Εθνική Ελπίδων - Πολλά κρούσματα κορωνοϊού - Αναβλήθηκε ο αγώνας με Κύπρο
| 2021-10-11 21:40:00

Χαμός στην Εθνική Ελπίδων - Πολλά κρούσματα κορωνοϊού - Αναβλήθηκε ο αγώνας με Κύπρο

Sportdog Team
Χαμός στην Εθνική Ελπίδων - Πολλά κρούσματα κορωνοϊού - Αναβλήθηκε ο αγώνας με Κύπρο

Σε διψήφιο αριθμό φτάνουν τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Εθνική Ελπίδων με αποτέλεσμα η αναμέτρηση της Τρίτης (12/10) με την Κύπρο για τα τελικά του Euro 2022 να οδεύει προς αναβολή.

Εθνική Ελπίδων: Σοκ στο σύνολο του Γιώργου Σίμου καθώς στον καθιερωμένο έλεγχο που έγινε την Δευτέρα (11/10) εντοπίστηκαν 13 κρούσματα κορωνοϊού, πρόκειται για 10 ποδοσφαιρστές και τρία μέλη του προπονητικού επιτελείου, και ο κρίσιμος εκτός έδρας αγώνας, με την Κύπρο, που ήταν προγραμματισμένος για την Τρίτη (12/10) τελικά αναβλήθηκε.

"Η ΚΟΠ ενημερώνει ότι μετά από απόφαση της UEFA, αναβλήθηκε ο αγώνας της Εθνικής μας ομάδας των Ελπίδων με την Ελλάδα. Η απόφαση λήφθηκε μετά τη διενέργεια ελέγχου, όπου βρέθηκαν μαζικά θετικά κρούσματα Covid-19 στην αποστολή της Εθνικής ομάδας Ελπίδων της Ελλάδας.

Για την απόφαση της αναβολής, ενημερώθηκαν οι δύο ομάδες από τον παρατηρητή του αγώνα. Διευκρινίζεται επίσης, ότι τα μέλη της αποστολής της Εθνικής Ελλάδας που έχουν εντοπιστεί θετικά, δεν έχουν έρθει σε επαφή με μέλη της Εθνικής μας ομάδας των Ελπίδων. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Τρίτη 12 Οκτωβρίου στο Δασάκι", αναφέρει η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Από την πλευρά της η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας αναφέρει:

"Η ΕΠΟ ενημερώθηκε σήμερα για την ύπαρξη 13 θετικών δειγμάτων Covid-19 στα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν από την εξουσιοδοτημένη από την UEFA ιατρική υπηρεσία μεταξύ των μελών της αποστολής της Εθνικής Ελπίδων, μετά τον αγώνα με την Λευκορωσία και ενόψει του αυριανού στην Κύπρο, ο οποίος αναβλήθηκε με απόφαση της UEFA.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας, τίθενται σε εφαρμογή οι προβλεπόμενες διαδικασίες, δηλαδή η τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου της UEFA και η άμεση ενημέρωση των αρμοδίων αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και των ιατρικών επιτελείων των ομάδων.

Τα μέλη της αποστολής που βρέθηκαν θετικά, παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και έχουν απομονωθεί τις τελευταίες ώρες για προληπτικούς λόγους.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εργάζεται για την ασφαλή επιστροφή της αποστολής από την Κύπρο".

Πλέον η ΕΠΟ είναι σε συνεννόηση με την Κυπριακή Ομοσπονδία ώστε η Εθνική Ελπίδων να μπορέσει να αποχωρήσει από την Μεγαλόνησο, με προορισμό την χώρα μας, κάτι που πιθανότατα να συμβεί με πτήση τσάρτερ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags