Facebook Pixel ΑΕΚ - Αργύρης Γιαννίκης: Αυτές τις αλλαγές ετοιμάζει στην 11άδα!
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-12 10:00:00

Εκπλήξεις Γιαννίκη στην ΑΕΚ - "Χουνέρι" στο... παιδί του Μιλόγεβιτς - Πρωτοκλασάτο όνομα στον πάγκο

του Γιώργου Θεοδωράκη
Εκπλήξεις Γιαννίκη στην ΑΕΚ - "Χουνέρι" στο... παιδί του Μιλόγεβιτς - Πρωτοκλασάτο όνομα στον πάγκο

Ο Έλληνας κόουτς φέρνει μεγάλες αλλαγές, ποια η πιθανή 11αδα στην Ένωση. Αποφασισμένος να φτιάξει τη... δική του ομάδα από το  πρώτο κιόλας παιχνίδι. Οι σκέψεις για ροτέισον στο αρχικό σχήμα, ποιος θα παίξει σε άλλη θέση και γιατί δεν... χωράνε όλα τα αστέρια στο γήπεδο.

ΑΕΚ - Αργύρης Γιαννίκης: Ικανοποίηση υπάρχει στην Ένωση για τη συμφωνία που προέκυψε άμεσα (και όχι όπως συνέβη σε άλλες περιπτώσεις που η ομάδα έψαχνε μέσα στη σεζόν για προπονητή), με έναν τεχνικό που δείχνει από τη πρώτη στιγμή ότι έρχεται για να τα δώσει όλα και να πετύχει.

Πώς το δείχνει; Αυτό που έκανε πολύ καλή εντύπωση στους ανθρώπους τής Ένωσης είναι ότι δεν φοβήθηκε να υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το τέλος τού καλοκαιριού συν δύο χρόνια, κι όχι κλειστό τριετές. Για μια ομάδα που έχει τόσο συχνές αλλαγές προπονητών, αυτή η αποδοχή τού Γιαννίκη δείχνει, αν μη τι άλλο, πόσο πιστεύει στη δουλειά του.

Κάτι ακόμα που έχουν ξεχωρίσει οι Κιτρινόμαυροι: Ο Ιταλός βοηθός του, ο άνθρωπος που έρχεται για άμεσος συνεργάτης του μαζί με όσους θα βρει στον σύλλογο, θα μπορούσε άνετα να ήταν πρώτος προπονητής σε κάποια ομάδα! Γιατί έχει μεγάλη θητεία στο γερμανικό ποδόσφαιρο και, σε κάθε περίπτωση, βιογραφικό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μεγαλύτερο από του Γιαννίκη. Άρα κάτι δείχνει για την αξία τού νέου προπονητή της ομάδας το γεγονός ότι κάποιος με γαλόνια αποδέχεται να είναι βοηθός του...

Τριάδα στην άμυνα με τον Λε Ταλέκ στόπερ!

Πάμε τώρα στα αγωνιστικά, καθώς έχουμε εικόνα από τον προπονητή Γιαννίκη, από την περίοδο που ήταν στον ΠΑΣ. Με βάση αυτά που είδαμε στα Γιάννινα, αυτό που θέλει ο Αργύρης Γιαννίκης στην ομάδα του, είναι το πρέσινγκ από ψηλά, για 90 λεπτά, κάτι που συνεπάγεται πολύ καλή φυσική κατάσταση στην ομάδα. Κι αυτό, ίσως, να είναι ένα ζήτημα στην ΑΕΚ το πρώτο διάστημα.

Επίσης, με βάση όσα έχει δείξει ο Έλληνας τεχνικός στον ΠΑΣ, θέλει να υπάρχει άμεση ανάκτηση της χαμένης μπάλας από την ομάδα του, άρα χρειάζονται παίκτες που να μασούν σίδερα!

Αυτό που αναφέρουν άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην ομάδα, είναι ότι οι Αραούχο, Άμραμπατ, Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία είναι μια τετράδα που μπορεί να εξυπηρετήσει το πλάνο τού Γιαννίκη από τη μέση και μπροστά. Πώς θα παίξει από τη μέση και πίσω; Εδώ μπορούμε να πούμε ότι στον ΠΑΣ είχε παίξει και με τριάδα και με τετράδα στην άμυνα και, σε μια τέτοια προοπτική, τη θέση τού μπαλαντέρ φαίνεται ότι θα έχει ο Λε Ταλέκ.

Δηλαδή όταν θα παίξει με τετράδα ο… εκλεκτός του Βλάνταν Μιλόγεβιτς (ήταν η μοναδική μεταγραφή που πέρασε το καλοκαίρι) θα έχει τον ρόλο τού στόπερ μπροστά από την άμυνα, ενώ στην τριάδα θα γίνεται ο κεντρικός στόπερ, με τον Βράνιες δεξιά του και τον Τζαβέλλα αριστερά του. Αυτή η εξέλιξη προφανώς και θα «κόψει» κάποιον από τη μεσαία γραμμή (αφού θα έχει πεντάδα στην άμυνα και τέσσερις… κλειδωμένους μπροστά) και πιο συγκεκριμένα θα παίζει ένας εκ των Μάνταλου, Σιμόες, Σιμάνσκι.

Η 11αδα με τον Παναιτωλικό, από την οποία απουσίαζε ο τραυματίας Άμραμπατ ήταν η εξής: Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Τζαβέλλας, Βράνιες, Μισελέν, Λε Ταλέκ (84' Σάκχοφ), Σιμόες (67' Σιμάνσκι), Μάνταλος (75' Χατζισαφί), Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (84' Σβάρνας), Αραούχο (75' Ανσαριφάρντ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με 13.000 ευρώ ο Γιαννίκης, συνεργάτης γνωστός δημοσιογράφος - Ο ατζέντης του Σωκράτη έφερε Λετιέρι

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags