Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Η πρώτη μεταγραφή με... υπογραφή Γιαννίκη - Γιος του πιο "μπρουτάλ" αμυντικού - Στο... κόλπο και ο ΠΑΟ
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-13 12:17:00

Η πρώτη μεταγραφή με... υπογραφή Γιαννίκη - Γιος του πιο "μπρουτάλ" αμυντικού - Στο... κόλπο ο ΠΑΟ

του Γιώργου Θεοδωράκη
Η πρώτη μεταγραφή με... υπογραφή Γιαννίκη - Γιος του πιο "μπρουτάλ" αμυντικού - Στο... κόλπο ο ΠΑΟ

Η συνάντηση στα γραφεία της ΑΕΚ και τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι ενόψει της μεταγραφικής περιόδου τον Γενάρη. Ποιοι παίκτες προτάθηκαν στην Ένωση και πώς έβαλαν στο "παιχνίδι" και τον Παναθηναϊκό. Ενδιαφέρον υπάρχει επίσης και από Γερμανία - Ιταλία. Το Sportdog.gr αναλύει...
 

Η ΑΕΚ το καλοκαίρι απέκτησε τον Νταμιέν Λε Ταλέκ προκειμένου να ενισχύσει τον άξονα της με έναν ποιοτικό ανσταλτικό χαφ. Ο Γάλλος ήταν γνώριμος στον μέχρι πρότινος προπονητή της, Βλάνταν Μιλόγεβιτς απ'τη θητεία του στον Ερυθρό Αστέρα και πήρε κατευθείαν φανέλα βασικού, δίπλα στον συνονόματό το, Νταμιάν Σιμάνσκι, με τους Αντρέ Σιμόες και Κώστα Γαλανόπουλο να περιμένουν στα πιτς και δη να αποθεραπευτούν από τους τραυματισμούς τους.

Ο Πορτογάλος επέστρεψε στο ματς με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα και στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό πήρε φανέλα βασικού. Ο Γαλανόπουλος έπαιξε στην πρεμιέρα κόντρα στον Ιωνικό ένα 45λεπτο, οι ενοχλήσεις στον αστράγαλό του όμως συνεχίστηκαν. Έτσι πάρθηκε η απόφαση να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, για το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί από τον Δεκέμβριο του 2019.

Ο Έλληνας διεθνής χαφ χειρουργήθηκε επιτυχώς στην Πίζα από τον Ολλανδό χειρουργό, Νικ Φαν Ντάικ, με την ΑΕΚ να του εύχεται γρήγορη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους. Ο παίκτης θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, οπότε στην Ένωση έχουν τις κεραίες τους τεντωμένες για περιπτώσεις παικτών που μπορούν να δώσουν βοήθειες στη μεσαία γραμμή.

Σύμφωνα με αναφορές, η ομάδα του Δικέφαλου εξετάζει ενόψει Ιανουαρίου τις περιπτώσεις των Πολωνών χαφ, Ράφαλ Αουγκουστίνιακ και Τόμας Μακόβσκι. Βλέπετε τροφή για ψίθυρους έδωσε η παρουσία του Πολωνού ατζέντη, Μάρτσιν Μίχαλακ στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ την Πέμπτη (07/10) ύστερα από πρόσκληση των διοικούντων την "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ, κάτι που επιβεβαίωσε, και ο ίδιος με ανάρτηση που έκανε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μέσω του λογαριασμό του μανατζερικού γραφείου του, "INN Football".

Η έκπληξη στην Εθνική Πολωνίας

Το Sportdog ψάχτηκε στην πολωνική πιάτσα και έμαθε κάποιες αξιόλογες πληροφορίες για τους δύο παίκτες.

Ο Ραφάλ Αουγκουστίνιακ είναι 27 χρονών, έχει ύψος 1,85 μ.και αγωνίζεται στη ρωσική Ουράλ. Είναι σταθερός και έμπειρος αμυντικός μέσος με πολύ καλές κεφαλιές. Για τους Πολωνούς βέβαια οι καλύτεροι κεντρικοί μέσοι είναι ο Καμίλ Γκλικ και ο Γιαν Μπέντναρερκ. Οπότε για τους συμπατριώτες του αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη η κλήση του στο ομοσπονδιακό τους συγκρότημα τον περασμένο Μάρτιο.

O Τόμας Μακόβσκι είναι 22 χρονών, έχει ύψος 1,78 μ. Και αγωνίζεται στην πολωνική Λέχια Γκντανσκ. Όπως αναφέρουν πηγές του Sportdog, στην πολωνική Ekstraklasa θεωρείται... φρέσκο πρόσωπο. Στην πρώτη κατηγορία αγωνίζεται από τη σεζόν 2018-19 και έχει γεμάτες χρονιές. Είναι ο αρχηγός της ομάδας Κ21 της Εθνικής Πολωνίας.

Ο γιος του πιο "μπρουτάλ" αμυντικού της Πολωνίας

Αυτές οι δύο είναι περιπτώσεις που φέρονται να εξετάζονται ενόψει Ιανουαρίου. Στις συζητήσεις όμως έπεσε ενόψει καλοκαιριού και το όνομα του 23χρονου στόπερ της Γκόρνικ Ζάμπρζε, Πζέμισλαβ Βισνιέβσκι.

Είναι 22 χρονών και έχει ύψος 1,95 μ. Είναι δυνατός κεντρικός αμυντικός από οικογένεια με ποδοσφαιρική ιστορία. Ο Βισνιέβκσι είναι γιος του θρύλου της Γκόρνικ, Γιάτσεκ Βισνιέβκσι, ο οποίος υπήρξε ένας από τους πιο σκληρούς αμυντικούς στην Πολωνία τη δεκαετία του 90'. Ο νεαρός Βισνιέβσκι βέβαια δεν είναι τόσο επιθετικός και... μπρουτάλ όσο ο πατέρας του, αλλά είναι καλός στα τάκλιν, αλλά χειρότερος στο μαρκάρισμα και στην πάσα. Είναι όμως νέος, κάτι που σημαίνει, ότι με δουλειά μπορεί να βελτιωθεί σε αυτούς τους τομείς. Ο παίκτης είχε βρεθεί στο στόχαστρο ανιχνευτών της Στουτγκάρδης και της Ελλάς Βερόνα.

Βόλτα και στο Κορωπί

Πάντως το μανατζερικό γραφείο INNfootball δεν πρότεινε την πραμάτεια του μόνο στην ΑΕΚ. Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε πολωνική παρουσία και στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού, όπου βρέθηκε εκπρόσωπος, προκειμένου να συζητήσει με τους Πράσινους το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας.

Μάλιστα στα ΜΚΔ του γραφείου «έπαιξε» ανάρτηση και από το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί, ενώ πράσινα ΜΜΕ υποστήριζαν, ότι το συγκεκριμένο μανατζερικό γραφείο έχει στη λίστα του παίκτες κυρίως από το πολωνικό πρωτάθλημα, σε… προσιτές τιμές για τους Πράσινους, ενώ… διαμάντια του είναι ο Πάβελ Νταβίντοβιτς της Ελλάδος Βερόνας και ο Ράφαλ Αουγκουστίνιακ της Ουράλ.

Πέρα πάντως από τις μανατζερικές δουλειές των Πολωνών, ο συμπατριώτης τους, Νταμιάν Σιμάνσκι αποδείχτηκε πολύ χρήσιμη μονάδα στο έμψυχο δυναμικό των κιτρινόμαυρων. Οι Πολωνοί γενικότερα στην Ελλάδα έχουν παρουσιάσει τρομερή δουλειά αν κρίνουμε περιπτώσεις του παρελθόντος όπως Μίροσλαβ Οκόνσκι, Κριστόφ Βαζέχα, Γιόζεφ Βάντσικ, Μίκαελ Ζεβλάκοφ, Μάρτσιν Μίετσελ, Εμάνουελ Ολιζαντέμπε. Είναι εργάτες και τεχνίτες μαζί! Πολύ αφοσιωμένοι στη δουλειά τους και πιστοί στην ομάδα τους.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags