Facebook Pixel Γιώργος Ορφανός: "Φωτιές" από όσα είπε ο Γιώργος Ορφανός για τη Νέα Τούμπα - "Το Καραϊσκάκη το έφταιξε ο Ολυμπιακός"
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-13 20:48:00

"Φωτιές" από όσα είπε ο Γιώργος Ορφανός για τη Νέα Τούμπα - "Το Καραϊσκάκη το έφτιαξε ο Ολυμπιακός"

Sportdog Team
"Φωτιές" από όσα είπε ο Γιώργος Ορφανός για τη Νέα Τούμπα - "Το Καραϊσκάκη το έφτιαξε ο Ολυμπιακός"

Ατάκες που σίγουρα θα... συζητηθούν από τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού απαντώντας για την βοήθεια από την Πολιτεία που θέλει ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης για να χτίσει τη Νέα Τούμπα.

Γιώργος Ορφανός: Στο Metropolis 95,5 μίλησε ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού αναφορικά με το σχέδιο του ΠΑΟΚ για τη Νέα Τούμπα, σε συνάρτηση με το τι έκανε ο Ολυμπιακός για το "Γ. Καραϊσκάκης".

"Αυτή η ιστορία είναι ένα πολύ θετικό δείγμα για την λειτουργία του ΠΑΟΚ, στην προσπάθεια να γίνει ένα μεγάλο σωματείο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και γιατί απαιτεί αναμόρφωση του χώρου που θα γίνει το γήπεδο. Η Θεσσαλονίκη μπορεί, μαζί με του Άρη, να αποκτήσει στο μέλλον άλλα δύο γήπεδα. Όσον αφορά τον Ηρακλή έχει τον χώρο, αλλά τώρα είναι σε φάση ανασύνταξης.

Το Καυταντζόγλειο το 2004 ξαναφτιάχτηκε σχεδόν από την αρχή, αλλά η εικόνα του είναι ενός γηπέδου του 1960. Οτιδήποτε καινούργιο είναι θετικό. Η Κυβέρνηση πρέπει να ανοίξει τα αυτιά και τα μάτια της και να δει τα θετικά από την μετεγκατάσταση του ΠΑΟΚ στο Καυταντζόγλειο. Αυτή η εξέλιξη πάει πίσω και συνολικά το έργο της Νέας Τούμπας. Γιατί το έργο κατά τα άλλα τρέχει. Το οικονομικό είναι ένα άλλο θέμα".

Για τις προδιαγραφές της UEFA που δεν πληροί το Καυταντζόγλειο: "Είναι διατάξεις που της έχει η UEFA και τις προσθέτεις. Το 2007 όταν διοργανώσαμε τον τελικό Λίβερπουλ - Μίλαν ζήτησαν κάποια πρόσθετα πράγματα και τα κάναμε. Το θέμα είναι θέλουν; Αν θέλουν όλα μπορούν να γίνουν. Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, θέλω να πω, ότι όσες φορές ήρθαν ζητήματα του γηπέδου στο Δημοτικό Συμβούλιο τα περάσαμε στην πρώτη συνεδρίαση, αλλά διαπίστωσα ότι πολλά δεν έχουν ξεκαθαρίσει.

Λέει ο κ. Περιφερειάρχης θα αναλάβω εγώ αυτό. Αυτό είναι κάτι καινούργιο και τους είχα ζητήσει να συζητήσουν με τον ΠΑΟΚ τι ακριβώς θα αναλάβουν για να ξεκαθαρίσει. Στην εποχή μου δεν αναλάμβαναν οικονομικές δράσεις το Υπουργείο και η Περιφέρεια. Το Καραϊσκάκη είχε γίνει κατασκευαστικά με χρήματα του Ολυμπιακού. Όπως και της Λάρισας με χρήματα του επενδυτή τους.

Στη συνέχεια για το γήπεδο της ΑΕΚ δόθηκαν χρήματα από την Περιφέρεια, το ίδιο σχεδιάζουν και για το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Άρα δεν είναι περίεργο που ζητάει τώρα ο ΠΑΟΚ και αργότερα το ζητήσει ο Άρης. Εγώ έκανα μία συζήτηση με την διοίκηση του Καυταντζογλείου για να ξέρω τι γίνεται στην πόλη μας.

Η παρουσία του Ηρακλή ήταν ένα κίνητρο για να γίνεται συντήρηση στο Καυταντζόγλειο. Το θέμα είναι η διάθεση. Η άποψή μου είναι ότι μπορούν στο γήπεδο να συνυπάρξουν ο ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή και τον ΣΕΓΑΣ", είπε ο Γιώργος Ορφανός.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags