Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ζόρια στα Γιάννενα για τον Ολυμπιακό - "Θα το παλέψουμε στα ίσια - Μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα"
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-14 17:53:00

Ζόρια στα Γιάννενα για Ολυμπιακό - "Θα το παλέψουμε στα ίσια - Δύο πόδια αυτοί, δύο κι εμείς..."

Sportdog Team
Ζόρια στα Γιάννενα για Ολυμπιακό - "Θα το παλέψουμε στα ίσια - Δύο πόδια αυτοί, δύο κι εμείς..."

Η πρώτη μεγάλη συνέντευξη του προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλή Μεταξά

Ηρακλής Μεταξάς: Η πρώτη μεγάλη συνέντευξη που δίνει ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλής Μεταξάς, είναι στο «ΦΩΣ». Διαβάζοντας, θα καταλάβετε ότι είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος, με γνώσεις και καθαρές απόψεις. Ό,τι έχει να πει, το λέει στα ίσα και ξεκάθαρα. Το ραντεβού ήταν στα γραφεία του ΠΑΣ μετά την προπόνηση της Δευτέρας. Μιλήσαμε για πολλά πράγματα. Για τον ΠΑΣ, το ελληνικό ποδόσφαιρο, το προσεχές παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, την Εθνική, το ψωμί της ξενιτιάς που είναι πικρό όπως τραγουδούσε ο Καζαντζίδης. Παιδί Ελλήνων μεταναστών, ο Ηρακλής Μεταξάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία, έχοντας μια ξεχωριστή κουλτούρα που ξεφεύγει από τα τετριμμένα που έχουμε γνωρίσει σε αυτόν τον χώρο. Τελείωσε τη Γυμναστική Ακαδημία Κολωνίας, είχε πολλές επιλογές στη ζωή του, αλλά συνειδητά προτίμησε να γίνει προπονητής. Το πώς και το γιατί θα μας τα πει ο ίδιος. Τα πάει πολύ καλά στον ΠΑΣ και όλοι συμφωνούν ότι ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης έκανε μια ακόμα εξαιρετική επιλογή προπονητή. Οι απόψεις του έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Αυτό που περίμενα ήταν βασικά να δείξουμε στα παιχνίδια τα όσα δουλέψαμε και κάναμε στις προπονήσεις. Δείξαμε τα καλά στοιχεία σε τεσσεράμισι παιχνίδια. Δεν πήγαμε καλά μόνο ένα ημίχρονο στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Περίμενα ότι θα είχαμε καλή πορεία. Άλλωστε γι’ αυτό δουλεύουμε, για να έχουμε καλά αποτελέσματα. Τα σκορ στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό μπορεί να ήταν διαφορετικά, αλλά εγώ είδα τα καλά στοιχεία της ομάδας.

Είναι αλήθεια ότι στα φιλικά που η ομάδα δεν είχε καλά αποτελέσματα ανησυχούσε ο κόσμος. Εσείς όχι. Τι αλλάξατε στην ομάδα και ξεκίνησε φιλόδοξα και δυναμικά το πρωτάθλημα;

"Εγώ και στα φιλικά ήμουν αισιόδοξος. Έβλεπα ότι τα παιδιά προσπαθούσαν να βγάλουν στα παιχνίδια αυτά που κάναμε στις προπονήσεις. Υπήρξαν κάποιες λεπτομέρειες που έπρεπε να διορθωθούν και διορθώθηκαν."

Θα δούμε και καλύτερο ΠΑΣ στη συνέχεια; Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

"Ελπίζω να πάμε καλύτερα. Γι’ αυτό δουλεύουμε, για να έχουμε βελτίωση. Να διορθώνουμε τα λάθη και σε κάθε ματς να γινόμαστε καλύτεροι. Μπορούμε να βελτιωθούμε τακτικά και να έχουμε καλύτερο στυλ παιχνιδιού. Από πλευράς πάθους και διάθεσης των παικτών βρισκόμαστε σε πολύ καλά επίπεδα. Έχουμε οικογενειακό κλίμα, οι παίκτες τα δίνουν όλα και προσπαθούν για το καλύτερο."

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σας για το φετινό πρωτάθλημα, σύμφωνα με όσα είδατε στις πέντε πρώτες αγωνιστικές;

"Έχουν ενισχυθεί όλες οι ομάδες, έχουμε δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Βλέπετε ότι δεν έχουμε και μεγάλα σκορ από καμία ομάδα. Στην πορεία θα ξεχωρίσουν κάποιες ομάδες, αλλά επί του παρόντος έχουμε σε εξέλιξη ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα"

Να γυρίσουμε πάλι σε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Πώς εκτιμάτε το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό;

"Όταν παίζεις με μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός, φυσικά θα κοιτάξεις τον αντίπαλο, αλλά περισσότερο κοιτάζεις τη δική σου ομάδα. Σε έναν τέτοιον αγώνα κοιτάζεις να βγάλεις τον καλύτερο εαυτό σου, να παίξεις με θάρρος, χωρίς να σε τρομάζουν οι επιτυχίες της αντίπαλης ομάδας. Πάνω σε αυτήν τη βάση δουλεύουμε αυτήν την εβδομάδα με τα παιδιά. Να κοιτάξουμε στα μάτια τον Ολυμπιακό και να τον αντιμετωπίσουμε με θάρρος στα ίσα. Να μη σκεφτόμαστε το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα θα βγει σύμφωνα με όσα θα δείξουμε στο γήπεδο. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να τα έχουμε σε όλα τα παιχνίδια, αλλά πολύ περισσότερο όταν έχεις απέναντί σου τον Ολυμπιακό."

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την ομάδα του Ολυμπιακού; Πώς την είδατε στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη;

"Είναι δυνατή ομάδα, γνωστές οι επιτυχίες της και το τι πέτυχε τόσα χρόνια. Ειδικά στο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε έδειξε πόσο δυνατή ομάδα είναι. Έχει παίκτες με αξία και ποιοτικό ρόστερ. Είναι έμπειρη ομάδα με καλή τακτική. Όταν πιέζεται, αμύνεται σωστά και απειλεί με επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός κέρδισε ομάδες με σφιχτές άμυνες που κλείστηκαν πίσω αλλά και ομάδες που προσπάθησαν να τον πρεσάρουν ψηλά. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θέλω να βγει σε αυτό η δική μας χαρά. Όταν παίζεις με έναν τέτοιον αντίπαλο, πρέπει να χαίρεσαι το παιχνίδι. Θα το παλέψουμε στα ίσα, ό,τι αποτέλεσμα κι αν βγει. Δύο πόδια αυτοί, δύο και εμείς, ένα μυαλό αυτοί, ένα και εμείς. Αν παλέψουμε όπως πρέπει στα ίσα τον Ολυμπιακό, θα είμαι ευχαριστημένος ανεξαρτήτως αποτελέσματος που θα έχουμε. Χρειάζεται θάρρος, αυτοπεποίθηση, πίστη ότι μπορούμε να πάρουμε καλό αποτέλεσμα."

Σε τέτοια ματς, όπως το ΠΑΣ - Ολυμπιακός, ποιοι παράγοντες παίζουν ρόλο για τη διαμόρφωση του αποτελέσματος; Είναι και θέμα τύχης ή ημέρας;

"Δεν μπορείς να πεις από πριν ότι ένα ματς θα κριθεί από συγκεκριμένα πράγματα. Πιστεύω στον παράγοντα τύχη, υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Ένας επιστήμονας μελέτησε τα στατιστικά στοιχεία των αγώνων και έγραψε ως πόρισμα ότι κατά τριάντα τοις εκατό παίζει ρόλο στα παιχνίδια ο παράγων τύχη. Δεν ξέρω αν είναι έτσι ή σε αυτό το ποσοστό. Είναι αλήθεια ότι χρειάζεσαι την τύχη στο ποδόσφαιρο. Από εκεί και μετά η κάθε ομάδα πρέπει να προσπαθεί να παρουσιάζει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων της. Αν κάνουμε εμείς αυτό που μπορούμε και μας κερδίσει ο αντίπαλος επειδή είναι καλύτερος, θα του δώσουμε το χέρι", είπε ο Ηρακλής Μεταξάς.

Πηγή: ΦΩΣ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags