Facebook Pixel Βόλος - Παναθηναϊκός: Αρέσει στον ΠΑΟ το... αστέρι του Βόλου - "Τεχνίτης, με γκολ και φαντασία" - Νέα μεγάλη πώληση Μπέου!
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-16 22:05:00

Αρέσει στον ΠΑΟ το... αστέρι του Βόλου - "Τεχνίτης, με γκολ και φαντασία" - Νέα μεγάλη πώληση Μπέου!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αρέσει στον ΠΑΟ το... αστέρι του Βόλου - "Τεχνίτης, με γκολ και φαντασία" - Νέα μεγάλη πώληση Μπέου!

Ο παίκτης που ξεχωρίζει, το "κλικ" του Γιοβάνοβιτς και η επίσημη απάντηση. Το sportdog.gr έψαξε και έμαθε τι ισχύει για τον παίκτη που έχουν ξεχωρίσει οι Πράσινοι. Ποια τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του και οι πιθανότητες για να αποχωρήσει. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Άκης Πέτρου μιλάει στο Sportdog για τον Ισπανό που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και ξεσηκώνει μεταγραφολογία.

Στα τρία χρόνια της παρουσίας του στη Super League, ο Βόλος έχει εντυπωσιάσει για την οργάνωσή του και το ποδόσφαιρο που παίζει. Παρότι αποτελεί νεοσύστατη ομάδα της Μαγνησίας, καθώς μετρά λίγα χρόνια ζωής, έχει εμφανιστεί με αέρα ομάδας με εμπειρία στη μεγάλη κατηγορία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ο θεσσαλικός σύλλογος ηγείται μαζί με τον ΠΑΟΚ της βαθμολογίας, τον οποίο αντιμετωπίζει την 6η αγωνιστική στην Τούμπα.

Ο Βόλος την περσινή σεζόν πραγματοποίησε δύο πωλήσεις. Η μία (1,2 εκατ.Ευρώ) ήταν ο Δουβίκας που σκέφτηκε ώριμα, αψήφησε τις εν Ελλάδι σειρήνες των μεγάλων και πήρε μεταγραφή στην Ολλανδία και την Ουτρέχτη και η έτερη (300.000€) ο Γεράσιμος Μήτογλου που κατηφόρισε στην Αθήνα για την ΑΕΚ.

Τον τελευταίο καιρό ένα ακόμα όνομα από τον Βόλο ακούγεται σε μεταγραφικά σενάρια. Συγκεκριμένα ο Πάολο Φερνάντες φέρεται να μπήκε στο μπλοκάκι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς του Παναθηναϊκού, ο οποίος ξεχώρισε τον Ισπανό στο ματς της Λεωφόρου. Βλέπετε η ηλικία (23) αλλά κυρίως οι προσιτές οικονομικές απαιτήσεις ήταν τα στοιχεία που πιθανότατα να προσέλκυσαν το πράσινο ενδιαφέρον.

Ο Φερνάντες ανατράφηκε ποδοσφαιρικά στις Ακαδημίες της Σαραγόσα. Το 2013 τον ανακάλυψαν οι σκάουτερς της Μάντσεστερ Σίτι. Μετά από 4 χρόνια παρουσίας στο Νησί δόθηκε δανεικός στην ολλανδική Μπρέντα. Το 2019 μετακόμισε στην Ιταλία για να παίξει στην Περούτζια, ενώ το 2020 επέστρεψε στην Ισπανία για να αγωνιστεί στην Καστεχόν, απ' όπου τον απέκτησε ως ελεύθερο η ελληνική ομάδα.

Οικογένεια ο Βόλος

Την καλύτερη άποψη εξέφρασε για τον ποδοσφαιριστή ο τεχνικός διευθυντής του Βόλου, Άκης Πέτρου. Ο παράγων της ομάδας στάθηκε στη φιλοσοφία που έχει το βολιώτικο συγκρότημα και απάντησε στη φημολογία γύρω από τον παίκτη.

«Είναι ένας ποδοσφαιριστής με πάρα πολύ καλή ποιότητα, άριστη τεχνική, ευχέρεια στο σκοράρισμα και φαντασία στο παιχνίδι του. Είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης, ο οποίος μπορεί να παίξει ως δεκάρι αλλά και γουίνγκερ», ήταν το πρώτο σχόλιο.

Προσαρμόστηκε γρήγορα στο νέο περιβάλλον; «Ήρθε και γνώρισε ένα πάρα πολύ οικογενειακό και καλό κλίμα. Είναι πάρα πολύ χαρούμενος στην ομάδα μας. Του αρέσει η πόλη. Από την πρώτη στιγμή είπε, ότι η ομάδα του Βόλου είναι μία οικογένεια και βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση», απαντά.

Φιλολογικό το ενδιαφέρον

Υπάρχει ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή; «Πολλά ακούγονται. Τους αρέσουν οι παίκτες μας στα λόγια. Δεν υπάρχει όμως κάτι επίσημο και χειροπιαστό», αναφέρει ο Άκης Πέτρου.

Είναι στα σχέδια του Βόλου να αποτελέσει ένα ποδοσφαιρικό σταυροδρόμι ανέλιξης παικτών; «Αυτό δεν το λέμε μόνο στα λόγια. Το έχουμε κάνει πράξη. Είμαστε υπέρ των νέων παικτών. Γι'αυτό και οι επιλογές μας είναι αυτές που βλέπετε ηλικιακά με χαμηλό μέσο όρο. Θέλουμε νέους, εξελίξιμους, με όρεξη διάκριση. Από εκεί και πέρα είναι καλό να ακούγεται η ομάδα. Πέρα από αυτό να φεύγουν οι παίκτες ψηλότερα».

Ποδόσφαιρο με νέα παιδιά και φρέσκες ιδέες

Ο Βόλος όμως δεν έχει μόνο νέους παίκτες, αλλά και νέο προπονητή! Πώς αποφάσισε η θεσσαλική ομάδα να δώσει τα ηνία στον 32χρονο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ; «Εδώ, στην Ελλάδα είναι όλα παρεξηγημένα. Ένας άνθρωπος τελειώνει το σχολείο στα 17 και δρομολογεί τη ζωή του να γίνει ένα επάγγελμα, για παράδειγμα γιατρός. Το 32-33 για την Ελλάδα μπορεί να είναι μικρός. Αν όμως είναι ένας άνθρωπος από τα 22 του αναλυτής σε ομάδες, δούλευε ως προπονητής Κ19 τότε είναι κατασταλλαγμένος από τα νεανικά του χρόνια και ξεκάθαρος, ότι θέλει να γίνει προπονητής», απαντά ο Βολιώτης παράγοντας.

Αυτή η επιλογή είναι δηλαδή μία γροθιά στο ελληνικό κατεστημένο με τις παρωχημένες αντιλήψεις; «Το ποδόσφαιρο είναι ωραίο να έχει νέα και εξελίξιμα παιδιά, τα οποία θα έχουν φρέσκες σκέψεις και αντίληψη για το άθλημα», καταλήγει ο Άκης Πέτρου μιλώντας στο Sportdog.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστιο σοκ στον ΠΑΟ με ξένο άσο - Κάνει ενέσεις για 10 μέρες - Δεν γλιτώνει το χειρουργείο!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags