Facebook Pixel ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός: Πέταξε στην κορυφή με Ελ Αραμπί κι έφυγε για Φρανκφούρτη - Νίκη θρίλερ για Ολυμπιακό στα Γιάννινα
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-17 22:26:00

Πέταξε στην κορυφή με Ελ Αραμπί κι έφυγε για Φρανκφούρτη - Νίκη θρίλερ για Ολυμπιακό στα Γιάννινα

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Πέταξε στην κορυφή με Ελ Αραμπί κι έφυγε για Φρανκφούρτη - Νίκη θρίλερ για Ολυμπιακό στα Γιάννινα

Οι Ερυθρόλευκοι ζορίστηκαν πολύ, όμως κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση του ΠΑΣ με 2-1 και να ανεβούν εκ νέου στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Πρώτη φετινή ήττα για την αξιόμαχη ομάδα των Ιωαννίνων.

Ο Ολυμπιακός έσπασε το φετινό αήττητο του ΠΑΣ Γιάννινα, πήρε δραματική εκτός έδρας νίκη με 2-1 και ανέβηκε στην κορυφή της Super League, αφήνοντας έναν βαθμό πίσω τους ΠΑΟΚ, Βόλο και ΑΕΚ.

Ο Αγκιμπού Καμαρά έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο 17', με τους Ηπειρώτες να ισοφαρίζουν στο 61' με πέναλτι του Εραμούσπε, απόφαση του διαιτητή Ευαγγέλου που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από τους Ερυθρόλευκους. Ο Ελ Αραμπί μπήκε στο ματς στο 67' και λύτρωσε τον Ολυμπιακό, κάνοντας το τελικό 2-1 στο 84' με... περιπετειώδες γκολ!

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στη Φρανκφούρτη για να παίξει το κρίσιμο ματς με την Άιντραχτ (21/10) στο πλαίσιο του Europa League.

Ο ΠΑΣ έμεινε στην 6η θέση της βαθμολογίας, γνωρίζοντας την πρώτη του ήττα στην 6η αγωνιστική, έδειξε όμως ότι διαθέτει ένα εξαιρετικό σύνολο, ικανό να παλέψει μέχρι τέλους για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Έτσι παρατάχθηκαν

Με σύστημα 4-4-2 παρατάχθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα του Ηρακλή Μεταξά. Ο Λοντίγκιν κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τον Σάλιακα σε θέση δεξιού μπακ, τον Πίρσμαν στα αριστερά και τους Κάργα-Εραμούσπε να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Καραχάλιος και Ντομίνγκεθ έπαιξαν στον άξονα, με τους Γκαρντάφσκι-Σνάιντερ στα άκρα και τους Μιλιντσεάνου-Περέα στην επίθεση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε τον Ολυμπιακό με σχηματισμό 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Βατσλίκ, με τους Λαλά, Παπασταθόπουλο, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Ο Μπουχαλάκης και ο Μαντί Καμαρά κινήθηκαν στον άξονα, ενώ η τριάδα των Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρα και Ονιεκούρου πλαισίωσε τον σέντερ φορ, Τικίνιο.

Το ματς

Αν και ήταν το θεωρητικό αουτσάιντερ στην αναμέτρηση, ο ΠΑΣ Γιάννινα προσέγγισε με τόλμη το παιχνίδι και μπήκε με επιθετική νοοτροπία στο γήπεδο. Οι Ηπειρώτες πήραν σχεδόν ισόποση κατοχή μπάλας με τους Πειραιώτες, ενώ επιχείρησαν να τους πιέσουν ψηλά, παρεμποδίζοντας έτσι την ομαλή κυκλοφορία της μπάλας και το χτίσιμο επιθέσεων από χαμηλά για την ομάδα του Μαρτίνς.

Ο Ονιεκούρου είχε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα για τον Ολυμπιακό, όταν έκλεψε την μπάλα από τον Σάλιακα όμως πλάσαρε πάνω στον Βατσλίκ στο 4'. Η απάντηση του ΠΑΣ ήρθε στο 11', με τον Πίρσμαν να κάνει επικίνδυνο γύρισμα και τον Περέα να μην καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από τη μικρή περιοχή.

Δίχως να έχει κλασική ευκαιρία για γκολ, ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί στο 17'. Από σέντρα του Μπουχαλάκη η άμυνα του ΠΑΣ αδράνησε και άφησε την μπάλα να περάσει στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Αγκιμπού Καμαρά επιχείρησε δυνατό σουτ στην κίνηση και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του Ολυμπιακού!

Μετά το γκολ του Καμαρά, ο ρυθμός του αγώνα "πάγωσε" και καμία εκ των δύο ομάδων δεν μπόρεσε να απειλήσει για περίπου 15 λεπτά. Στο 31' ο Λοντίγκιν μπλόκαρε την μπάλα έπειτα από ωραία ντρίμπλα και συρτό σουτ του Μαντί Καμαρά. Στο 33' ο Περέα σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Βατσλίκ από πλάγια θέση, ενώ στο 42' ο Γκαρντάφσκι απώλεσε τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΣ, όταν βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, όμως η προβολή του έστειλε την μπάλα ψηλά και παράλληλα με την εστία.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Περέα να ζητά πέναλτι για χέρι του Εμβιλά (μπήκε στο ματς στο ημίχρονο αντί του Ονιεκούρου) στο 46', αλλά διαιτητής και VAR έκριναν ότι δεν υπήρχε παράβαση. Ωστόσο, δεν συνέβη το ίδιο στο 59', όταν ο Σάλιακας μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού και γύρισε την μπάλα, η οποία βρήκε στο χέρι του Ρέαμπτσιουκ. Ο διαιτητής Ευαγγέλου έδωσε πέναλτι και ο VAR Τζοβάρας συμφώνησε, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών και του "ερυθρόλευκου" πάγκου. Ο Ρέαμπτσιουκ υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση και ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι που χρησιμοποίησε για να στηριχθεί στο έδαφος όταν έκανε τάκλιν, όμως η απόφαση δεν άλλαξε. Ο Εραμούσπε εκτέλεσε άψογα το πέναλτι και ισοφάρισε σε 1-1 στο 61'!

Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο να ανακτήσει άμεσα το προβάδισμα, αλλά ο Παπασταθόπουλος σημάδεψε δοκάρι σε κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Μασούρα (69'), ενώ ο Ελ Αραμπί έστειλε την μπάλα άουτ με σουτ από το ημικύκλίο της μεγάλης περιοχής στο 78'.

Αυτό που δεν κατάφερε ο Ελ Αραμπί στο 78', το πέτυχε έξι λεπτά αργότερα, λυτρώνοντας τον Ολυμπιακό. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μασούρα και φάση διαρκείας ο Εμβιλά γύρισε την μπάλα από πλάγια θέση προς τη μικρή περιοχή. Ο Σάλιακας απέτυχε να απομακρύνει κάνοντας "τσαφ", με την μπάλα να βρίσκει στο σώμα του Ελ Αραμπί, με τον Μαροκινό να στέλνει εν συνεχεία στα δίχτυα για το 2-1, που έμεινε μέχρι τέλους!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εράμουσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος (88' Μπρένερ), Ντομίνγκεθ, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Περέα (86' Τριάδης), Μιλιντσεάνου (76' λ. τρ. Μορέιρα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά, Μπουχαλάκης (67' Αραμπί), Μασούρας (79' Ροντρίγκες), Αγκιμπού Καμαρά (78' Βαλμπουενά), Ονιεκούρου (46' Εμβιλά), Τικίνιο (88' Παπαδόπουλος).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags