Facebook Pixel ΑΕΚ - Ατρόμητος: 3-0
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-17 22:32:00

Τρίμπαλο στο ντεμπούτο Γιαννίκη! Μεγάλη νίκη ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο (BINTEO)

του Γιώργου Θεοδωράκη
Τρίμπαλο στο ντεμπούτο Γιαννίκη! Μεγάλη νίκη ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο (BINTEO)

Η Ένωση επικράτησε 3-0 της ομάδας του Περιστερίου για την 6η αγωνιστική της Super League.

ΑΕΚ – Ατρόμητος: Νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο του Αργύρη Γιαννίκη στον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του Ατρομήτου στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής με τον Ελληνογερμανό να συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο του παιχνίδι ως προπονητής της Ένωσης, η οποία έδειξε κάποια σημάδια από το στυλ της νέας τάξης πράγματων. Η ομάδα του Δικέφαλου αετού έβγαλε ενέργεια και πάθος στο γήπεδο, παίρνοντας μία δίκαιη νίκη απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο, όπως οι Περιστεριώτες.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να εφαρμόσει το πλάνο του νέου προπονητή της! Οι κιτρινόμαυροι έπαιξαν γρήγορα τη μπάλα και προσπάθησαν να ασκήσουν ασφυκτική πίεση στον Ατρόμητο που έδειξε να ανταποκρίνεται στο πρέσινγκ των κιτρινόμαυρων, τους οποίους εγκλώβισαν στο πρώτο 20λεπτο επιθετικά. Μάλιστα οι Περιστεριώτες κατάφεραν να δημιουργήσουν διαδρόμους και να προκαλέσουν απειλές στην εστία του Στάνκοβιτς.

Η άμυνα της Ένωσης με τον τερματοφύλακά της στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και η επίθεση ξεμπλόκαρε στο 24'. Ο Λιβάι Γκαρσία πέρασε τον Καστεγιάνο από δεξιά μοίρασε για τον Αραούχο που με άψογο πλασέ έκανε το 1-0, το οποίο παρέμεινε μέχρι τέλος του ημιχρόνου. Η μόνη καλή στιγμή που καταγράφηκε ήταν το σουτ του Μάνταλου στο 44' που είχε μπει αντί του Γέβτιτς, ο οποίος αποχώρησε με διάστρεμμα.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ έχτισε δύο πολύ γρήγορες ευκαιρίες με τον Μάνταλο και τον Λιβάι Γκαρσία στο 51' και 52' και στη συνέχεια έδωσε πολύ χώρο στον Ατρόμητο που προσπαθούσε να φτιάξει παιχνίδι με όλη την ομάδα να ψάχνει τον Κουλούρη. Στο 54' η στραβοκλωτσιά του Αραούχο οδήγησε τη μπάλα προς τα δίχτυα αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε σωτήρια.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κλωναρίδης έφυγε στην πλάτη του Βράνιες, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο, όπως και το σουτ του Κουλούρη στο 63'. Στο 65' οι φιλοξενούμενοι μετά από φάση διαρκείας είδαν τον Σιμάνσκι να κόβει τον Μουνίθ και στη συνέχεια το σουτ του Ντένιτς να καταλήγει στην αγκαλιά του Αυστριακού τερματοφύλακα της Ένωσης. Στο 71' η προσπάθεια του Σπιριντόνοβιτς βρήκε ξανά τη θετική αντίδραση του γκολκίπερ του Δικεφάλου.

Η ΑΕΚ όμως πίεσε ξανά και κόντρα στη ροή του ματς, κέρδισε πέναλτι, με τον Τσούμπερ να εκτελεί τον Πίριτς από τα 11 βήματα για το 2-1. Στο 80' ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Βράνιες, όπως και στο Αγρίνιο, πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και με κεφαλιά έγραψε το 3-1.

Η τελευταία καλήσ τιγμή του παιχνιδιού καταγράφηκε στο 88'. Ο Άμραμπατ έσκαψε τη μπάλα για το δεύτερο δοκάρι, ο Λε Ταλέκ έβαλε την προβολή, αλλά το πλασέ του έφυγε ψηλά άουτ.

Ο ΗΡΩΑΣ: Ο Τσίτσα Στάνκοβιτς! Γιατί πολύ απλά με τις επεμβάσεις του κράτησε το μηδέν στο 1-0 και η Ένωση με τα γκολ που πέτυχε στο δεύτερο μέρος καθάρισε τη νίκη.

Η ΣΟΥΡΠΡΙΖ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: Ο Αργύρης Γιαννίκης ντεμπούταρε στον πάγκο της ΑΕΚ ρίχνοντας στην πρώτη τους μάχη στα κιτρινόμαυρα τον Γεράσιμο Μήτογλου και τον Λάζαρο Ρότα.

ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ: Στο 73' έγινε καθαρό πέναλτι στον Άμραμπατ! Ο Παπαδόπουλος όμως ήθελε τη βοήθεια του VAR για να τσεκάρει τη φάση. Μετά από έλεγχο έδωσε την εσχάτη των ποινών. Ο Τσούμπερ αστοχεί από τα 11 βήματα αφού ο Πίριτς απέκρουσε, με τον Βράνιες στην επαναφορά να σκοράρει. Ο Παπαδόπουλος τσέκαρε τη φάση, είδε ότι υπήρχε παίκτης του Ατρόμητο που μπήκε στην περιοχή στην εκτέλεση της εσχάτης των ποινών. Και ξαναδίνει επανάληψη στο πέναλτι.

ΑΕΚ : Στάνκοβιτς, Ρότα, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμαντί, Σιμάνσκι (68' Λε Ταλέκ), Σιμόες (84' Σάκχοφ), Τσούμπερ, Γέβτιτς (35' Μάνταλος) , Γκαρσία (67' Άμραμπατ), Αραούχο (84' Ανσαριφάρντ)

Ατρόμητος: Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος, Γκαλβάο, Ντένιτς, Χατζιησαΐας, Στρούγγης, Κατεγιάνο, Μουνίθ (69' Σπιριντόνοβιτς), Κουλούρης (69' Μπεντινέλι), Σάλομον, Κλωναρίδης (85' Κωτσόπουλος)

MIA EINAI H ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΚ έχει 13 βαθμούς όπως ΠΑΟΚ και Βόλος. Ο Ατρόμητος είναι τελευταίος με 2.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΚΟΛ...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags