Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ζόρια στο Λιμάνι για την 11άδα των Πειραιωτών!
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-18 10:00:00

"Κεραμίδα" στον Μαρτίνς από Αγγλία - Δεν του… βγαίνει ούτε η 11αδα - Πετάει από Μπακού... για Ρέντη

του Παναγιώτη Νικολάου
"Κεραμίδα" στον Μαρτίνς από Αγγλία - Δεν του… βγαίνει ούτε η 11αδα - Πετάει από Μπακού... για Ρέντη

Η τεράστια ανησυχία του Πορτογάλου και ο παίκτης που κάνει τρομερή σεζόν. Γιατί... σήμανε συναγερμός στον Ολυμπιακό ενόψει Ιανουαρίου, ποιος παίκτης υπάρχει σοβαρή περίπτωση να αναχωρήσει για την Premier League και ο ποδοσφαιριστής που κάνει εξαιρετική σεζόν στο Αζερμπαϊτζάν.

Ολυμπιακός: Μπορεί ακόμα να βρισκόμαστε στον Οκτώβριο όμως το μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς… τρέχει και στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την πιθανότητα να υπάρξει πρόταση από ομάδα του εξωτερικού για τον Παπέ Σισέ. Το πρόβλημα δεν είναι απλά οι εμφανίσεις του Σενεγαλέζου στόπερ την φετινή σεζόν που πραγματικά… βγάζει μάτια. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής είναι η αποκάλυψη των Πειραιωτών μέχρι στιγμής, μιας και έχει 13 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας μάλιστα σκοράρει και δύο φορές, με την Σλόβαν Μπαρτισλάβας για τα προκριματικά του Europa League και με την Λαμία για τη Super League, όμως αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι η παρουσία του και το πάθος του σε άμυνα και επίθεση.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως τις τελευταίες μέρες το όνομά του εμπλέκεται έντονα σε μεταγραφική σενάρια για τον Ιανουάριο, με την Λίβερπουλ να ακούγεται πως παρακολουθεί τον Σενεγαλέζο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το καλοκαίρι ήταν πολύ κοντά στο να κλείσει στην Τρουά, όμως το deal δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Αυτό που ανησυχεί πολύ τον τεχνικό των Πειραιωτών είναι ότι ο ταλαντούχος αμυντικός μπορεί να φύγει την περίοδο του Κόπα Άφρικα (9/1-6/2) με  αυτό να έχει ως αποτέλεσμα να ξεμείνει από επιλογές. Σε αντίθεση με τους Κουντέ, Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά, που υπολογίζονται σε Καμερούν και Γουινέα αντίστοιχα, ο Σισέ είναι πιθανό να μην βρίσκεται στο ρόστερ των Σενεγαλέζων για το τουρνουά, μιας και δεν παίρνει χρόνο από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό της χώρας μέχρι σήμερα. Έτσι η παρουσία του στην ομάδα σε περίοδο πολλών απουσιών βασικών επιλογών για τον Ολυμπιακό, θα έλυνε τα… χέρια του Μαρτίνς και με τίποτα δεν θέλει να σκέφτεται να σκάει πρόταση στην ΠΑΕ εκείνη την περίοδο.

Την ίδια στιγμή τα μάτια του El Profesor είναι στραμμένα και στο Μπακού όπου παρακολουθεί την παρουσία του Μαμαντού Κονέ στη Νέφτσι. Ο 24χρονος αποκτήθηκε από τους Αζέρους το καλοκαίρι, έναντι 300.000 ευρώ, όμως παρέμεινε στην ομάδα μέχρι τον Ιανουάριο σαν δανεικός. Άλλωστε η παρουσία του στη Νέφτσι, μέχρι στιγμής έχει 14 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με ένα γκολ, ήταν αυτή που του έδωσε το… διαβατήριο για τον Πειραιά. Έτσι παρά τις πολύ καλές εμφανίσεις του στον Αζερμπαϊτζάν σχεδόν αποκλείεται να βρεθεί στου Ρέντη τον Ιανουάριο και οι λόγοι είναι δύο.

Αρχικά οι Ερυθρόλευκοι αυτή τη στιγμή δεν έχουν χώρο για ακόμα έναν ποδοσφαιριστή, έτσι η έλευσή του στην ομάδα δεν θα βοηθήσει σε κάτι, ενώ αντίθετα θα δημιουργήσει πρόβλημα σε εκείνον, μιας και θα έχει μόνο προπονήσεις και όχι αγωνιστικό ρυθμό. Παράλληλα ο Κονέ θα βρίσκεται και αυτός από τις 9 Ιανουαρίου στο Καμερούν, με την εθνική ομάδα της Γουινέας για το Κόπα Άφρικα, μιας και αποτελεί μέρος του ρόστερ έχοντας από το 2020 μέχρι σήμερα 9 παρουσίες και δύο γκολ, ενώ μάλιστα στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια των προκριματικών του Μουντιάλ ήταν βασικός, σκοράροντας στην αναμέτρηση με το Μαρόκο, μερικές μέρες πριν. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και να έρθει ο Κονέ στου Ρέντη, ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να κερδίσει κάτι την περίοδο που θα έχει ανάγκη από επιλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τσαφ" στον Ολυμπιακό με Ελ Αραμπί - Τι ισχύει με την ανανέωση στο συμβόλαιο - Δημοσίευμα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags