Facebook Pixel Ποδόσφαιρο: Όταν το ποδόσφαιρο συναντήθηκε με το... Halloween - Η Ατλέτικο, η Νάπολι και οι... Motorhead (ΦΩΤΟ)
| 2021-10-18 16:45:00

Όταν το ποδόσφαιρο συνάντησε το... Halloween - Η Ατλέτικο, η Νάπολι και οι κορυφαίες εμφανίσεις (ΦΩΤΟ)

Του Μιχάλη Σοφιανού
Όταν το ποδόσφαιρο συνάντησε το... Halloween - Η Ατλέτικο, η Νάπολι και οι κορυφαίες εμφανίσεις (ΦΩΤΟ)

Μπορεί στην χώρα μας το Halloween να έχει αρχίσει να γίνεται… μόδα τα τελευταία χρόνια, όμως στο εξωτερικό πολλές ομάδες, όχι απαραίτητα με αυτό τον σκοπό, είχαν εμφανίσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος της μεταμφίεσης για την συγκεκριμένη ημέρα.

Ποδόσφαιρο: H Νάπολι το απόγευμα της Κυριακής (17/10) συνέχισε να εντυπωσιάζει τους πάντες, όχι γιατί συνέχισε το απίστευτο σερί της στο πρωτάθλημα Ιταλίας κάνοντας το 8/8, αλλά γιατί απέναντι στην Τορίνο αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Οι Παρτενοπέι, θέλοντας να τιμήσουν το Halloween, που είναι την προσεχή Πέμπτη (21/10) φόρεσε μια ειδική έκδοση που σχεδίασε η Emporio Armani με κυρίαρχο χρώμα το μαύρο, τυλιγμένη από έναν ιστό αράχνης που σίγουρα ενθουσίασε τους πάντες που την είδαν.

Βέβαια η ιταλική ομάδα μπορεί να δημιούργησε συγκεκριμένη εμφάνιση για την γιορτή του… τρόμου σε ολόκληρο τον κόσμο, όμως εμείς μπορούμε να σας δώσουμε κάποιες επιπλέον ιδέες, από φανέλες που ήδη έχουν κυκλοφορήσει, ώστε να γίνετε όσο πιο… τρομακτικοί μπορείτε για το Halloween.

Ρόμα

Μπορεί η δεύτερη εμφάνιση των Ρωμαίων της σεζόν 2019-20 να είναι από τις χειρότερες που είχε δημιουργήσει η Nike για την ομάδα της πρωτεύουσας, όμως στόχος ήταν να… τρομάζει τους αντιπάλους με τον κεραυνό στα Τζιαλορόσι στην μπροστινή πλευρά της, όπου θεωρητικά ήταν σταλμένος από τον… Δία. Μόνο που οι τελικά ο τρόμος γύρισε για την ομάδα της Ρώμης, μιας και οι περισσότεροι που την φόρεσαν τραυματίστηκαν.

Μπραζιλιένσε

Μπορεί η Βραζιλία να φημίζεται για το Καρναβάλι της και όχι για την γιορτή του Halloween, μιας και στην Λατινική Αμερική υπάρχει η αντίστοιχη γιορτή που λέγεται Dia de los Muertos (Ημέρα των Νεκρών) όμως η ομάδα της Δ' κατηγορίας της χώρας είχε δημιουργήσει στο παρελθόν μια εντυπωσιακή φανέλα. Κρανία, σκελετοί, κόκκινα γράμματα σαν να έχουν γραφτεί με… αίμα και ένας μεγάλος μαύρος σταυρός στην μέση της εμφάνισης την κάνουν ιδανική για αυτές τις μέρες.

Πούμας

Η εμφάνιση της μεξικάνικης ομάδας είναι από τις εντυπωσιακότερες που κυκλοφορούν. Η μεγάλη μορφή του ζώου που κυριαρχεί στο μπροστά μέρος της φανέλας σίγουρα προκαλεί τρόμο στους αντιπάλους, ενώ η φήμη ότι ο El Chapo, ο Πάμπλο Εσκομπάρ του Μεξικό, ήταν υποστηρικτής της εν λόγο ομάδας την κάνει ακόμα πιο ιδανική για την εποχή.

Greenbanks

Όταν κάποιος σκέφτεται το Halloween δεν μπορεί παρά να του έρθουν στο μυαλό κρανία, κόκκαλα και σκελετοί. Τι καλύτερο λοιπόν από το σήμα του μέταλ συγκροτήματος Motorhead, το Snaggletooth, ενώ παράλληλα και εμφάνιση του τεράστιου Λέμι σίγουρα προσκαλούσε… τρόμο. Αν, λοιπόν, συνδυάσουμε το αγγλικό συγκρότημα με το ποδόσφαιρο μας βγαίνει η εμφάνιση που είδε το φως της δημοσιότητας πριν περίπου μια δεκαετία, όταν ο Λέμι αποφάσισε να ενισχύσει μια ομάδα της περιοχής του Λίνκολν την Greenbanks, δημιουργώντας εμφάνιση με το έμβλημα των Motorhead πάνω, με τα κομμάτια που έβγαλε η Nike να γίνονται… ανάρπαστα.

Γκουαρανί – Πάμπλο Φερνάντο Αουρεκοτσέα

Ο τερματοφύλακας της ομάδας από την Παραγουάη έχει τιμήσει πολλές το Halloween και όχι μόνο την περίοδο του Οκτωβρίου. Δεν ήταν λίγες οι φορές που γκολκίπερ της Γκουαρανί φορούσε στολή με τα χρώματα και τα σύμβολα σούπερ ηρώων όπως του Σούπερμαν, του Μπάτμαν, Χαλκ αλλά και του… Μπαρτ Σίμπσον προκαλώντας πραγματικά απίστευτο ντόρο με την παρουσία του κάτω από τα δοκάρια της ομάδας.

Λίβερπουλ – Νιούκαστλ

Η δεκαετία του 90, ειδικά στην αρχή της, ήταν σίγουρα η πιο… κιτς περίοδος για τις εμφανίσεις ειδικά για τους τερματοφύλακες. Έτσι περίπου στα μέσα των 90s η Adidas δημιούργησε τόσο για τους Κόκκινους, όσο και για τους Ανθρακωρύχους μια φανέλα που θα φόραγαν οι τερματοφύλακες των ομάδων που περισσότερα μοιάζει με γρατζουνιές που έκανε ο Φρέντι Κρούγκερ, στον Εφιάλτη στο Δρόμο με τις Λεύκες, παρά για εμφάνιση παίκτη.

Μεξικό

Η εμφάνιση που φόρεσαν οι Μεξικάνοι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 προκάλεσε πραγματικά τον ενθουσιασμό όσων της είδαν με το μπροστινό της μέρος να καλύπτεται από τρομακτικά σύμβολα και σκίτσα από την εποχή των Αζτέκων. Σίγουρα πρόκειται για μια ιδανική επιλογή για την συγκεκριμένη γιορτή.

Φανέλες του Χόρχε Κάμπος

Ο Μεξικάνος τερματοφύλακας έμεινε στην μνήμη όλων τόσο για τις απίθανες εμφανίσεις και αποκρούσεις του, όσο όμως και για τις εμφανίσεις που φόραγε κατά την διάρκεια των αγώνων. Ήταν μια μίξη γραμμών και χρωμάτων που σίγουρα θύμιζε τις στολές του σκι. Ο μύθος λέει πως τις σχεδίαζε μόνος του, πάντως ακόμα και σήμερα θα μπορούσαν να αποτελέσουν κουστούμι για το Halloween.

Χαλ

Η αγγλική ομάδα έχει έμβλημα μια τίγρη σε πορτοκαλί και μαύρο χρώμα. Μάλιστα η συγκεκριμένη φανέλα, μια από τις αγαπημένες των οπαδών του συλλόγου, στο πάνω μέρος διακρίνονται "νυχιές" από το συγκεκριμένο ζώο κάτι που σίγουρα προκαλεί τον… τρόμο σε όλους.

Ατλέτικο Μαδρίτης

Tην περίοδο 2003-2004 οι Ροχιμπλάνκος είχαν προχωρήσει σε μια απίστευτη κίνηση μιας και είχαν συμφωνήσει να έχουν χορηγό την κινηματογραφική εταιρία Columbia Pictures, αλλάζοντας συνολικά 16 φορές το τι θα είχαν στην μπροστινή πλευρά της φανέλας, ανάλογα με το ποια ταινία θα παιζόταν στο σινεμά. Ανάμεσα σε αυτές το Resident Evil, το Hell Boy,  το SWAT, το Anaconda και το Gothica. Αυτό όμως που έκλεψε τις εντυπώσεις και είναι ιδανικό για την εποχή ήταν όταν έβγαινε στις αίθουσες ο Spiderman. Και αν στην παραδοσιακή ερυθρόλευκη φανέλα το μόνο που βλέπαμε ήταν μια μεγάλη αράχνη, η εκδοχή της δεύτερης με τον μεγάλο ιστό στο μπροστινό μέρος ήταν άκρως εντυπωσιακή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags